Παναθηναϊκός - Μπάμπεργκ 71-66

Κακή απόδοση απέναντι στην Μπάμπεργκ, αλλά νίκη 71-66 για τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο ευρωπαϊκό αγώνα του για το 2011. Καταλυτικός ο Κώστας Καϊμακόγλου.

Παναθηναϊκός - Μπάμπεργκ 71-66

Έτσι κρίθηκε

Το βασικό πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό δεν ήταν τόσο οι 30 πόντοι που σημείωσε στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου - φυσικά και πρόκειται για αρνητική επίδοση σε εντός έδρας ματς. Εκείνο όμως που τον κρατούσε σταθερά πίσω ήταν η άμυνά του. Μηδέν διάθεση, λίγα φάουλ, εύκολα καλάθια για την Μπάμπεργκ, η οποία προηγήθηκε 8-0 στο ξεκίνημα, 22-12 στο φινάλε της πρώτης περιόδου και 34-22 (16').

Έστω και καθυστερημένα, οι "πράσινοι" έδειξαν σημάδια αντίδρασης. Ανέβασαν πρώτα απ' όλα την πίεσή τους στα γκαρντ της Μπάμπεργκ και κατάφεραν, μετά το 30-38 του 20', να φτάσουν στον πόντο και να προσπεράσουν για πρώτη φορά με 43-42 πριν από το 53-51 και το 56-53 του 30'.

Όχι βέβαια ότι ο Παναθηναϊκός ξεμπέρδεψε. Σκληρό καρύδι και με κίνητρο η γερμανική ομάδα, πάλεψε στα ίσα, δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει. Μάλιστα αν δεν ήταν ο Κώστας Καϊμακόγλου ίσως είχε... κλέψει και τη νίκη. Ο διεθνής φόργουορντ πέτυχε το καθοριστικό τρίποντο για το 69-66 και από τη στιγμή που ο Ρόμπερτς αστόχησε διαδοχικά από τα 8,5 μέτρα ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τη νίκη.

Σταρ

Ο Ομπράντοβιτς έψαχνε ενέργεια και την βρήκε στον Κώστα Καϊμακόγλου. Μαχητικός σε άμυνα - ριμπάουντ και αποτελεσματικός στην επίθεση ήταν εκείνος που διαμόρφωσε συνθήκες νίκης για τον Παναθηναϊκό, τελειώνοντας το ματς με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Απογοήτευση

Ο Ρομέιν Σάτο δεν βρήκε σε καλό βράδυ. Πήρε σουτ, αλλά τέλειωσε το ματς με 3/12! Έχει ανάγκη από την ευστοχία του ο Παναθηναϊκός, ιδίως απέναντι σε άμυνες που κλείσουν μέσα την άμυνά τους.

Σχόλιο

Η εμφάνιση απέναντι στην Μπάμπεργκ ήρθε να επιβεβαιώσει πως ο Παναθηναϊκός παραμένει ακόμη προβλέψιμος ως ομάδα και εύκολα αντιμετωπίσιμος. Ο Ομπράντοβιτς ψάχνει πρωταγωνιστές από τον πάγκο, αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία μέχρι τώρα στη σεζόν, με αποτέλεσμα οι αδυναμίες να μην κρύβονται. Συνήθως μετά τον Ιανουάριο η ομάδα του παρουσιάζεται πάντα βελτιωμένη, με νέα τρικ, οπότε περιμένουμε το Top 16 που εν πολλοίς θα κρίνει και το μέλλον του "τριφυλλιού" στη διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 12-22, 30-38, 56-53, 71-66

Παναθηναϊκός - Μπάμπεργκ 71-66
Παναθηναϊκός - Μπάμπεργκ 71-66

Το live του Contra.gr σε σχολιασμό Τάσου Μαγουλά

News 24/7

24MEDIA NETWORK