Ούνιξ - Παναθηναϊκός 63-68

Αποστολή εξετελέσθη για τον Παναθηναϊκό στο Καζάν, καθώς νίκησε 68-63 την Ούνιξ (προκρίθηκε ως δεύτερη) και θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για την πρόκριση στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης.

Ούνιξ - Παναθηναϊκός 63-68

Έτσι κρίθηκε

Ο Παναθηναϊκός είχε μόνο ένα δρόμο ν' ακολουθήσει για να αποφύγει το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα. Σίγουρα δεν ήταν ο Παναθηναϊκός του Μιλάνου ή της Κωνσταντινούπολης, στα μεγάλα διπλά του Top 16. Ήταν όμως όσο μετρημένος και σκληρός πρόσταζαν οι συνθήκες ενός αγώνα που έκρινε την πρωτιά του ομίλου.

Μετά το 21-19 και το ρευστό πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε και δεν έχασε άλλη φορά το προβάδισμα. Η άμυνά της σαν να ήταν φτιαγμένη από ατσάλι. Κράτησε για μεγάλο διάστημα εκτός αγώνα τους επικίνδυνους Γκριρ και Ντόμερκαντ, δεν άφησε τους Βερεμένκο και Τζαβάι να σκοράρουν από κοντά. Έφτασε να προηγηθεί 40-29 και αν ήταν κατά τι πιο εύστοχη στα δίποντα δεν θα τρόμαζε ουδόλως από την προσπάθεια αντίδρασης της Ούνιξ.

Επειδή όμως επιθετικά ο Παναθηναϊκός δεν ήταν όσο αποδοτικός χρειαζόταν για να απαλλαγεί από το βραχνά, οι γηπεδούχοι ήταν πάντα μέσα στο παιχνίδι, με τις ισορροπίες να είναι λεπτές (38-44, 46-52) και ανατρέψιμες. Πλησίασαν μάλιστα μέχρι τους δύο πόντους, όταν ο Ντόμερκαντ, έχοντας βρει πεδίο δράσης, έκανε το 50-52.

Γρήγορα όμως ο Παναθηναϊκός ξεγλίστρησε και βγήκε από τη δύσκολη θέση. Ο Γιασικεβίτσιους εκμεταλλεύτηκε τον Μάριτς, η επιθετική λειτουργία βελτιώθηκε αισθητά και στο 55-63, οι "πράσινοι" έκαναν το αποφασιστικό βήμα για το διπλό. Η Ούνιξ προέβη σε μια τελευταία απόπειρα μήπως και κλέψει τη νίκη, αλλά "σκόνταψε" στον Καϊμακόγλου. Αφού πρώτα ο διεθνής φόργουορντ έκανε το 66-61, γράπωσε και το καθοριστικό αμυντικό ριμπάουντ στην επόμενη φάση ρίχνοντας τους τίτλους τέλους.

Σταρ

Αφενός ο Γιασικεβίτσιους, γιατί όποτε ήταν στο παρκέ προσέθεσε λογική και οργάνωση στο επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού, αφετέρου ο Καϊμακόγλου, ο οποίος αποτελείωσε την Ούνιξ με προσωπικές επιθετικές και αμυντικές προσπάθειες.

Απογοήτευση

Ο Μπόστιαν Νάχμπαρ είναι εκτός της εποχής του. Ούτε καν προσπαθεί, περιττός ακόμη και σε μια Ούνιξ που στερείται λύσεων.

Σχόλιο

Αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ο Παναθηναϊκός πέτυχε το απόλυτο στο Καζάν. Νίκησε την Ούνιξ και κατέκτησε την πρωτιά στον όμιλό του, αποφεύγοντας την Μπαρτσελόνα. Με το μπάσκετ όμως που έπαιξε σε δεύτερο σερί ευρωπαϊκό παιχνίδι, έθεσε ερωτηματικά για τα τρία, τέσσερα, πέντε, όσα παιχνίδια χρειαστούν στη σειρά με τη Μακάμπι. Μια Μακάμπι με περισσότερο βάθος από την Αρμάνι ή την Ούνιξ και πάντα επικίνδυνη. Ο Ομπράντοβιτς οφείλει να βελτιώσει το επιθετικό σκέλος γιατί οι μάχες αυτές δύσκολα θα κριθούν κάτω από τους 70 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 38-40, 48-52, 63-68

Ούνιξ - Παναθηναϊκός 63-68
Ούνιξ - Παναθηναϊκός 63-68

Το live του Contra.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK