Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 72-62

Ο Παναθηναϊκός έκανε ως όφειλε το καθήκον του, νίκησε τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ πιο εύκολα απ' όσο το 72-62 δείχνει και με δύο νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια που απομένουν θα κατακτήσει την πρωτιά του ομίλου και παράλληλα το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά.

Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 72-62

Έτσι κρίθηκε

Θα ήθελε πολλή προσπάθεια για να απειληθεί ο Παναθηναϊκός από μια Φενέρ χωρίς ξεκάθαρο πλάνο στο παρκέ και πολλές αδυναμίες. Οι πρωταθλητές Ευρώπης αρκέστηκαν σ' ένα δυνατό πρώτο 10λεπτο με άρτιες συνεργασίες σε άμυνα και επίθεση, καταφέρνοντας να χτίσουν από νωρίς διψήφια διαφορά και να μετατρέψουν το 11-9 σε 29-13 στις αρχές της δεύτερης περιόδου.

Η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο αποδοτική, ιδίως στο επιθετικό κομμάτι, γιατί ούτε Διαμαντίδης ούτε ο Καλάθης βοήθησαν πολύ οργανωτικά, παρόλα αυτά η τουρκική ομάδα δεν ήταν εύκολο να πιέσει και επιστρέψει. Ο Μπογκντάνοβιτς ήταν η μόνη πηγή κινδύνου, την ίδια ώρα που οι Ούκιτς, Τζέρελς, Πρέλντζιτς ήταν εκτός κλίματος, ενώ ο Βίντμαρ πρόλαβε να χρεωθεί με φάουλ. Από τη στιγμή που μετά το 40-23 του 20' η μορφή του αγώνα δεν άλλαξε δραματικά ούτε στη συνέχεια, ήταν λογικό ο Παναθηναϊκός να μην νιώσει τον παραμικρό κίνδυνο.

Φρόντισε μάλιστα να στείλει την υπέρ του διαφορά στο +19 (53-34), ελέγχοντας απόλυτα την κατάσταση στο παρκέ. Ακόμη και όταν οι πρωταθλητές Τουρκίας μείωσαν δύο φορές στους εννέα πόντους (58-49, 69-60), οι "πράσινοι" είχαν τον τρόπο να διαχειριστούν την εκάστοτε κατάσταση. Βρήκαν σκορ στα κρίσιμα σημεία και διέκοψαν κάθε αντίπαλη προσπάθεια επιστροφής στο παιχνίδι, κατακτώντας μια νίκη που τους έβαλε για τα καλά στη μάχη της πρωτιάς.

Σταρ

Ο Κώστας Τσαρτσαρής δεν πρόλαβε να πετύχει προσωπικό ρεκόρ στην Ευρωλίγκα (έχασε τρία τρίποντα στο φινάλε), σκόραρε όμως 21 πόντους και είχε στο ενεργητικό του την πιο εντυπωσιακή φάση του αγώνα (κάρφωμα με το αριστερό χέρι), σε μια εμφάνιση που μπορεί να τον γεμίσει αυτοπεποίθηση. Τον έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός, αφού αλλάζει τις ισορροπίες.

Απογοήτευση

Ο Εμίρ Πρέλντζιτς θεωρείται ο... Διαμαντίδης της Φενέρ, ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές πάνω στο παρκέ. Απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν έκανε καμία. Ούτε σκόραρε ούτε πάσαρε, με αποτέλεσμα ο Σπάχια να έχει μια λύση λιγότερη στην περιφέρεια.

Σχόλιο

Ίσως από κάποιο σημείο και μετά το μυαλό των παικτών να ήταν την Κυριακή στο ΣΕΦ, με αποτέλεσμα η εμφάνιση του Παναθηναϊκού να έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Όπως και να 'χει πάντως, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε με χαρακτηριστική άνεση αυτό που ήθελε από το παιχνίδι και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ταξιδέψει στο Καζάν για το διπλό που θα χαρίσει την πρωτιά. Η Φενέρ δεν ήταν ομάδα που θα μπορούσε να του δημιουργήσει προβλήματα και με όση σοβαρότητα πρόσταζαν οι ανάγκες του αγώνα ήταν ένα εμπόδιο που ξεπεράστηκε εύκολα, δύο φορές σε μια εβδομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 40-27, 58-43, 72-62

Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 72-62
Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 72-62

Το live του Contra.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK