Παναθηναϊκός - Μιλάνο 58-67

Μετά από κάκιστη εμφάνιση, τη χειρότερη εφετινή στην Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 67-58 από την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ και μολονότι προκρίθηκε στα προημιτελικά, προβλημάτισε. Στο Καζάν πάντως κρίνεται η πρωτιά για την ομάδα του Ομπράντοβιτς.

Παναθηναϊκός - Μιλάνο 58-67

Έτσι κρίθηκε

Δεν ταιριάζουν παιχνίδια σαν κι αυτό με την Αρμάνι στους πρωταθλητές Ευρώπης. Προτιμούν προφανώς να παίζουν με την πλάτη στον τοίχο. Όπως θα συμβεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Καζάν, στη μάχη για την πρωτιά και την αποφυγή της Μπαρτσελόνα στο χιαστί. Διότι απέναντι στην ιταλική ομάδα, σ' ένα ματς που δεν είχε ουσιαστικό ενδιαφέρον μετά και την ήττα της Ούνιξ στην Κωνσταντινούπολη, οι "πράσινοι" έπρεπε απλώς να μην χάσουν με 22 πόντους!

Κάπου εκεί χάθηκε ο προσανατολισμός. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς εμφανίστηκαν υπέρ το δέον χαλαροί, με εμφανή έλλειψη συγκέντρωσης, αδυνατώντας να ανταποκριθούν ακόμη και σε απλά πράγματα στο παρκέ. Η Αρμάνι ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με την αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Μιλάνο. Οι Φώτσης και Μπουρούσης κυριάρχησαν στη ρακέτα, ο Κουκ μοίραζε ασίστ, οι Τζεντίλε, Μπρέμερ (ο αντι-Νίκολας) και Μέλι "εκτέλεσαν" από την περιφέρεια, επιτρέποντας στην ομάδα του Σκαριόλο να προηγηθεί, χωρίς να εντυπωσιάζει, 18-11 και 34-32 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα καλό διάστημα - ξέσπασμα στο δεύτερο δεκάλεπτο, ισοφαρίζοντας 29-29, αλλά ήταν μια μόνο μια μικρή όαση σε μια γενικότερη εμφάνιση που σκόρπισε απογοήτευση και προβληματισμό. Τόσο μεγάλη ήταν η ανεπάρκειά του σε άμυνα, αλλά ιδίως στην επίθεση (χάθηκαν πολλά ελεύθερα σουτ, βολές και λέι απ) που μέχρι και τη διαφορά του πρώτου αγώνα ρίσκαρε να χάσει (σε αυτήν την περίπτωση θα κινδύνευε με αποκλεισμό). Τότε δηλαδή που η Αρμάνι προηγήθηκε 67-52 και... χτύπησε συναγερμό στο στρατόπεδο του κοιμώμενου γίγαντα. Ο Σάτο έσωσε στο τέλος την παρτίδα και οι απώλειες ήταν λιγότερες για τον Παναθηναϊκό.

Σταρ

Ο Αντώνης Φώτσης ένιωθε σαν στο σπίτι του. Με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν αυτός που έλειπε από τον Παναθηναϊκό για να δώσει το έναυσμα της αντεπίθεσης με τα γνωστά του τρίποντα.

Απογοήτευση

Όλος ο Παναθηναϊκός. Από τον τελευταίο του πάγκου μέχρι τους ηγέτες του. Ουδείς διεσώθη από το ναυάγιο.

Σχόλιο

Ο Παναθηναϊκός επέλεξε το δύσκολο δρόμο. Όχι δεν κινδυνεύει να μείνει εκτός συνέχειας, καθώς οι νίκες επί των Φενέρ τον έχουν στείλει ήδη στην οκτάδα. Αναγκάζεται όμως να αποδείξει στο Καζάν, με μια πειστική εμφάνιση (όπως αυτές στο Μιλάνο και στην Πόλη) ότι ήταν και είναι το αφεντικό του ομίλου. Η ήττα από την Αρμάνι δεν άλλαξε τις ισορροπίες στον όμιλο, έθεσε ωστόσο ερωτηματικά για τη δυναμική των πρωταθλητών Ευρώπης και μέχρι που φτάνουν εφέτος. Ο Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του θα δώσουν τις απαντήσεις, πρώτα στο Καζάν και εν συνεχεία, καλώς εχόντων των πραγμάτων, με τη Μακάμπι στα προημιτελικά. Ειδάλλως έχει και πάλι Μπαρτσελόνα.

Τα δεκάλεπτα: 11-16, 32-34, 46-53, 58-67

Παναθηναϊκός - Μιλάνο 58-67
Παναθηναϊκός - Μιλάνο 58-67

Το live του Contra.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK