Παναθηναϊκός - Ούνιξ 83-89

Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο... Μιλάνο και στο δεύτερο παιχνίδι του στο Top 16 γνώρισε την ήττα 89-83 από τη ρωσική Ούνιξ στο ΟΑΚΑ. Αμυντικά ευάλωτοι οι πρωταθλητές Ευρώπης, τους εκτέλεσε ο Χένρικ Ντόμερκαντ.

Παναθηναϊκός - Ούνιξ 83-89

Έτσι κρίθηκε

Όταν στη διάρκεια της πρώτης περιόδου ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 9-2 και 18-11, βγάζοντας ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, πολλοί πίστεψαν ότι η Ούνιξ είναι του... χεριού του. Τρομερά λάθος διαπίστωση.

Γιατί η ρωσική ομάδα, με έμπειρους και προ πάντων ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ της, δεν πανικοβλήθηκε από το δυνατό μπάσιμο των πρωταθλητών Ευρώπης. Οι περιφερειακοί του Πασούτιν πήραν τις ευκαιρίες που τους έδωσε η άμυνα του Παναθηναϊκού, σκόραραν από μακριά και το 22-17 του 10' έγινε 26-27 και 30-34. Όλα αυτά με μπροστάρηδες τους πρώην "ερυθρόλευκους" Γκριρ (οργάνωνε) - Ντόμερκαντ (εκτελούσε), αλλά και τον... γέρο ΜακΚάρτι που ήρθε από τον πάγκο πετυχαίνοντας οκτώ γρήγορους πόντους.

Η ελληνική ομάδα πέρασε την μπάλα στον Βουγιούκα και βρήκε σκορ (42-41 στο ημίχρονο), όμως το μεγάλο πρόβλημα ήταν η αμυντική συμπεριφορά των παικτών του Ομπράντοβιτς. Ιδίως στο πικ εν ρολ της Ούνιξ. Σαμοϊλένκο, Λιντέι, Βερεμένκο και Ζαβρασένκο συνεργάζονταν αρμονικά, ενώ ο Ντόμερκαντ συνέχισε να εκτελεί από απόσταση. Μετά το τρίποντο του Καϊμακόγλου για το 52-51, η ομάδα του Καζάν ξέφυγε 63-56 (30') και 66-56, αναγκάζοντας τους "πράσινους" σε βιαστικές ενέργειες μήπως ανατρέψουν την κατάσταση.

Ο Σμιθ ήταν εκείνος που κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό, αλλά μετά το 61-66, επιστροφή δεν υπήρξε. Στο 65-78, μετά από φάουλ και τεχνική ποινή του Γιασικεβίτσιους, όλα τέλειωσαν οριστικά. Το ότι πάντως οι "πράσινοι" έριξαν τη διαφορά ίσως τους φανεί χρήσιμο σε κάποια πιθανή ισοβαθμία.

Σταρ

Ο Χένρι Ντόμερκαντ έφυγε ως αποτυχημένος από τον Ολυμπιακό, στην Ευρώπη όμως εξακολουθεί να βρίσκει καλές δουλειές και να κάνει τη διαφορά. Όπως στην Ούνιξ. Με 21 πόντους, 7/11 σουτ, και 5 ριμπάουντ ήταν ο... δήμιος του Παναθηναϊκού.

Απογοήτευση

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους γκρέμισε στην αρχή της την προσπάθεια αντεπίθεσης του Παναθηναϊκού. Φάουλ, τεχνική ποινή και χαμένο τρίποντο στον αιφνιδιασμό δεν συνάδουν με την εμπειρία χρόνων που κουβαλά.

Σχόλιο

Ο Παναθηναϊκός, μετά από δύο παιχνίδια στο Top 16, βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Η ήττα από την Ούνιξ τον προσγείωσε απότομα σε μια πραγματικότητα που τα πάντα είναι ανοικτά. Το παρήγορο σε μια βραδιά που τίποτα δεν λειτούργησε καλά, ιδίως στην άμυνα, είναι η μικρή, για την εξέλιξη που είχε το ματς, έκταση της ήττας. Απλώς τώρα ο Παναθηναϊκός ψάχνει ακόμα μία εκτός έδρας νίκη τουλάχιστον για να έχει ελπίδες πρωτιάς.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 42-41, 56-63, 83-89

Παναθηναϊκός - Ούνιξ 83-89
Παναθηναϊκός - Ούνιξ 83-89

Το live του Contra.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK