Εφές-Ολυμπιακός 65-67

Σ' έναν αγώνα θρίλερ, ο Ολυμπιακός νίκησε 67-65 την Εφές στην Κωνσταντινούπολη και έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Το νικητήριο σκορ διαμόρφωσε ο Σλούκας με βολές. Εκαναν απίθανη ανατροπή αλλά δεν πρόλαβαν να πάρουν και τη νίκη οι Τούρκοι.

Εφές-Ολυμπιακός 65-67

Ετσι κρίθηκε

Ο Ολυμπιακός έχει βαλθεί να κάνει καρδιακούς όλους τους οπαδούς του ή τουλάχιστον αυτούς που παρακολουθούν τη φετινή του προσπάθεια. Επί 39 λεπτα τα έκανε όλα τέλεια στην Κωνσταντινούπολη, όλα έδειχναν ότι θα πάρει με...στιλ το ροζ φύλλο αγώνα αλλά εν τέλει χρειάστηκε τις δύο βολές του Σλούκα και το άστοχο τρίποντο του Λαφαγέτ για να φύγει από την Πόλη με την πανάκριβη νίκη.

Μέχρι το θρίλερ του τελευταίου λεπτού, ο Ολυμπιακός πήρε άνετα το λίαν καλώς. Η εξοντωτική του άμυνα, ειδικά πάνω στον Βούγιασιτς, είχε απτά αποτελέσματα έστω και αν στην επίθεση οι επιλογές δεν ήταν πάντα οι καλύτερες. Οι ερυθρόλευκοι πήραν αυτοπεποίθηση από την άμυνα, έφτιαξαν διαφοροά (9-16) και παρά το γεγονός ότι ο Σπανούλης έμεινε σε ρηχά νερά πήραν τις απαραίτητες λύσεις από τους εξαιρετικούς Ντόρσεϊ και Παπανικολάου για το 32-37 του ημιχρόνου.

Η Εφές δεν είχε κανένα πλάνο στο επιθετικό παιχνίδι της πράγμα που σαφώς βοήθησε την ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς η οποία, ακόμα και όταν ο Ακιόλ μείωσε σε 47-48, είχε το καθαρό μυαλό να αποκαταστήσει τις ισορροπίες. Ο Σπανούλης έβαλε δύο μεγάλα σουτ και με μικρές αυξομειώσεις οι ερυθρόλευκοι έφτασαν μέχρι το 57-65 (που διαμορφώθηκε μ' ένα απίθανο λέι απ του Παπανικολάου).

Από εκεί και πέρα τα πράγματα άρχισαν να δουλεύουν ανάποδα. Τα "σκοτωμένα" σουτ των Τούρκων βρήκαν στόχο, ο Ολυμπιακός έκανε λάθη ακόμη και στα απλά στην επίθεση και με το τρίποντο του Βούγιασιτς η Εφές ισοφάρισε σε 65-65 στα 16 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος πέρα από κάθε μπασκετική λογική. Ευτυχώς όμως, ο Σλοβένος έστειλε στη γραμμή των βολών τον Σλούκα ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 65-67. Στο τέλος τα δύο σουτ του Λαφαγέτ και του Κίνσεϊ βρήκαν σίδερο και η μπασκετική δικαιοσύνη....έλαμψε.

Σταρ

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Κώστα Παπανικολάου. Οι 16 πόντοι του στην επίθεση, η καταπληκτική του άμυνα πάνω στον Σάσα Βούγιασιτς αλλά κυρίως η αυτοπεποίθησή του έγειραν την πλάστιγγα στην πλευρά του Ολυμπιακού. Το ελληνικό μπάσκετ κερδίζει έναν πολύ σημαντικό παίκτη.

Aπογοήτευση

Οχι γιας μας αλλά για τους Τούρκους. Ενα καράβι δολάρια ξόδεψαν το καλοκαίρι για να δημιουργήσουν αυτό το κάτι σαν ομάδα. Μα ούτε μία επίθεση της προκοπής;

Σχόλιο

Κόντρα στα προγνωστικά, ο Ολυμπιακός δείχνει να παίρνει μία πραγματικά σπουδαία πρόκριση διότι στα μεγάλα ματς έβγαλε οργάνωση αλλά και πάθος στο παρκέ. Η παρουσία των ερυθρόλευκων στα φετινά πλέι οφ της Ευρωλίγκα φαντάζει υπέρβαση αν αναλογιστεί κανείς τις μεγάλες περικοπές στο μπάτζετ.

Tα δεκάλεπτα: 9-16, 32-37, 42-48, 65-67

Εφές-Ολυμπιακός 65-67
Εφές-Ολυμπιακός 65-67

Το live του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK