Ίβκοβιτς: "Η νίκη ανήκει στους παίκτες"

Οι παίκτες έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ίβκοβιτς: "Η νίκη ανήκει στους παίκτες"

"Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες που πίστεψαν στη νίκη ακόμα κι όταν βρισκόμασταν στο -19. Σίγουρα ήταν θέμα τύχης και θέλημα Θεού. Αυτή η νίκη σίγουρα ανήκει πρώτα στους παίκτες και μετά τους ιδιοκτήτες, τους αδερφούς Αγγελόπουλου που ήταν πάντα κοντά στην ομάδα. Παίζοντας σύγχρονο μπάσκετ φτάσαμε στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού. Ευχαριστώ και τον κόσμο", ήταν τα λόγια του τεχνικού των "ερυθρολεύκων".

Λίγο αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου, ο Ίβκοβιτς δήλωσε: "Αυτός ο τελικός ήταν κάτι ανεπανάληπτο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες μου που πίστεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ήταν δύσκολο να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι. Στην πρώτη περίοδο βάλαμε 7 πόντους και είχαμε 7 λάθη. Τα λάθη μας σκότωσαν! Ξέραμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να βάλουμε 80 πόντους και να συναγωνιστούμε την ΤΣΣΚΑ. Περιορίσαμε την Μπαρτσελόνα στους 64 πόντους, σκοπός ήταν να περιορίσουμε την ΤΣΣΚΑ στους 70-75 πόντους από τους 85 που πετύχαινε μέσο όρο. Η επίθεση ήταν πολύ μπερδεμένη. Όταν αρχίσαμε να παίζουμε γρηγορότερο μπάσκετ με τους νεότερους μπάσκετ που έχουμε, ξέραμε ότι ήταν καλύτερα τα πράγματα. Είπα στους παίκτες να συνεχίσουν έτσι. Όταν χάναμε με 19 πόντους είπα: "Πάμε παιδιά, μπορείτε να τους νικήσετε. Είναι το παιχνίδι μας". Ρίξαμε τη διαφορά στους 13 πόντους μετά το τέλος της τρίτης περιόδου. Δεν πίστευα ότι ένας τόσο έμπειρος παίκτης όπως ο Σισκάουσκας ότι θα χάσει τις βολές. Η ΤΣΣΚΑ έδειξε ότι ξέρει να χάνει. Όλοι μας συνεχάρησαν. Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς και την Ευρωλίγκα".

Και προσέθεσε: "Είναι δύσκολο να εξηγήσω τι έγινε στην τέταρτη περίοδο. Ήμουν έτοιμος να καλέσω τάιμ άουτ όταν χάναμε με έναν πόντο (σ.σ. στις βολές του Σισκάουσκας). Ο Σπανούλης είναι πάντα για τις αντίπαλες άμυνες ένας μεγάλος στόχος, αλλά ο Σπανούλης ήταν υπέροχος".

News 24/7

24MEDIA NETWORK