Μπιλμπάο-Ολυμπιακός 76-61

Με το αριστερό άρχισε τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός. Φανερά ανέτοιμοι, οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν φυσιολογικά με 76-61 από την Μπιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη.

Μπιλμπάο-Ολυμπιακός 76-61

Ετσι κρίθηκε

Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός ταξίδεψε με αρκετά προβλήματα στη χώρα των Βάσκων για την πρεμιέρα του στην Ευρωλίγκα. Είναι, επίσης, αλήθεια ότι οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν φτάσει στον επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας. Ολα αυτά αποτυπώθηκαν στο παρκέ του κλειστού της Μπιλμπάο.

Οι Βάσκοι, χωρίς να παίξουν εξαιρετικά, ήξεραν τι πρέπει να κάνουν και πως να κρύψουν τις δικές τους αδυναμίες. Βρίσκονταν μπροστά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο Κατσικάρης έδωσε εντολή για γρήγορο τέμπο και πολλές επιθέσεις και παρά τα αρκετά λάθη, η ομάδα του επέβαλλε το ρυθμό της.

Ο Ολυμπιακός, πέρα του Γκετσεβίτσιους δεν είχε σταθερό σημείο αναφοράς στην επίθεση. Ο Σπανούλης δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του αγώνα, ο Παπαδόπουλος είχε πολλά προβλήματα και στις δύο πλευρές του παρκέ, ο Λούκας είχε μείνει στην Αθήνα ενώ ο Αντιτς φάνηκε σαφώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό του.

Τι έμενε; Να παλέψει μέσω της άμυνας, της αλλαγής του ρυθμού και του...κλεφτοπολέμου. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έμεινε σχετικά κοντά στο σκορ (20-17, 26-19, 37-31) αλλά στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου ένα ξέσπασμα της Μπιλμπάο την έφερε μπροστά με 50-39. Ουσιαστικά οι ερυθρόλευκοι δεν επέστρεψαν ποτέ στη διεκδίκηση της νίκης από εκεί και πέρα.

Ακόμα και όταν πλησίασαν, η αυστηρή τεχνική ποινή την οποία χρέωσαν οι διαιτητές στον Πρίντεζη έδωσε το δικαίωμα στους Βάσκους να αναπνεύσουν και τελικά να φτάσουν άνετα στην παρθενική νίκη τους στην Ευρωλίγκα. Με μορφή τον εξαιρετικό Μπάνιτς και αρκετές βοήθειες από τον Κώστα Βασιλειάδη.

Σταρ

Σχεδόν αλάνθαστος ο Μπάνιτς εκμεταλλεύτηκε πολλές φορές την ευελιξία του για να καταφέρει καίρια πλήγματα στη ρακέτα του Ολυμπιακού. Ο ψηλός της Μπιλμπάο τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους και 7/9 δίποντα.

Απογοήτευση

Κατώτερος των περιστάσεων ο πολύπειρος από το υψηλό επίπεδο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Αργός στην άμυνα, διστακτικός στην επίθεση, δεν βοήθησε τον Ολυμπιακό.

Σχόλιο

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς ήξερε από την αρχή της σεζόν ότι είχε ανηφόρα να ανέβει. Με μία νέα ομάδα η οποία αποτελείται από πολλούς άπειρους παίκτες, το φυσιολογικό είναι να έρχονται σφαλιάρες στο ξεκίνημα. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός δείχνει ότι έχει πράγματα να δώσει όταν επιστρέψουν οι τραυματίες και όταν το σύνολο δέσει περισσότερο. Στα συν των ερυθρόλευκων το ότι οι Κατσίβελης και Μάντζαρης πέφτουν από την αρχή στα βαθιά.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 37-31, 60-49, 76-61

Μπιλμπάο-Ολυμπιακός 76-61
Μπιλμπάο-Ολυμπιακός 76-61

Το live του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK