Μάντζαρης: "Ξέραμε ότι θα τους κερδίσουμε"

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε για τη σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ, καθώς και για τη συνέχεια της Ευρωλίγκας.

Μάντζαρης: "Ξέραμε ότι θα τους κερδίσουμε"
INTIME SPORTS

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη για τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και την συνέχεια στην Ευρωλίγκα.

Για τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας: "Ήμασταν αποφασισμένοι, μπήκαμε λίγο νευρικά, αλλά μετά το δεύτερο δεκάλεπτο ελέγξαμε το ρυθμό και ήμασταν συγκεντρωμένοι. Το νιώθαμε και εμείς από τον πάγκο και στην ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΤΣΣΚΑ δεν πέρασε ποτέ μπροστά στο σκορ, αν θυμάμαι καλά. Νιώθαμε ότι δεν θα το χάσουμε γιατί ήμασταν καλύτεροι".

Για το πώς κατάφεραν να νικήσουν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: "Βγάλαμε μεγάλο πάθος. Δείχναμε ότι το θέλαμε πιο πολύ. Όπως έγινε με την Εφές. Πήρε το παιχνίδι αυτός που το ήθελε περισσότερο. Νομίζω είχαμε παραπάνω επιθέσεις που ήταν σημαντικό. Μία ομάδα που πηγαίνει το παιχνίδι στους 90 πόντους μόνο καλό σου κάνει ότι την πας κάτω από τους 80, όταν συμβαίνει αυτό συνήθως νικάμε".

Για το αν κάνουν υπολογισμούς ενόψει της συνέχειας: "Σίγουρα κάνουμε υπολογισμούς μεταξύ μας. Αλλά η φιλοσοφία της ομάδας και του κόουτς είναι ότι κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Δεν πρέπει να κοιτάς το δέντρο και να χάνεις το δάσος. Μόνο κακό μπορεί να σου κάνει αυτό".

Για το πώς μπορείς να νικήσεις την ΤΣΣΚΑ: "Η ΤΣΣΚΑ έχει τρομερό ταλέντο στην επίθεση και πρέπει να την βγάλεις εκτός ρυθμού. Ανεβάσαμε την πίεση μας και την βγάλαμε εκτός πλάνου. Έκαναν πράγματα που δεν ήθελαν. Έπεσε μπασκετικό ξύλο. Πιο πολύ βασίζονται στο ταλέντο τους και όχι στην επαφή".

Για το αν οι Χάντερ – Ντάνστον ήθελαν να δείξουν το κάτι παραπάνω λόγω της βράβευσης του Χάινς: "Πιστεύω ότι τα παιδιά ήθελαν να δείξουν το κάτι παραπάνω. Πρόσεχαν πολύ το Χάινς και η εμφάνιση τους ήταν πολύ σημαντική για τη νίκη. Για την προσφορά του Χάντερ: Όταν είναι σε καλή μέρα και κάνει τα hedge out μέχρι το κέντρο δεν μπορείς να ξεφύγεις".

Για την προσφορά του Πρίντεζη στο χθεσινό ματς: "Είναι δύσκολο να παίζεις τόσα λεπτά με τόσες επαφές. Ανταποκρίθηκε πάρα πολύ καλά. Μακάρι να είναι καλά και ο Πέτγουεϊ, γιατί ταλαιπωρείται πολύ με την μέση του. Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό του".

Για το αν ο Ολυμπιακός χρειάζεται μεταγραφές: "Δεν έχω να πω κάτι. Δεν είναι δουλειά μου. Αυτό το αποφασίζουν οι προπονητές και πρόεδροι. Εμείς πρέπει να πάμε παντού και να κερδίσουμε".

Για το ματς με τη Νίζνι: "Και τώρα θα είναι επικίνδυνο. Η Νίζνι έχει αποδείξει ότι είναι σπουδαία ομάδα και παλεύει για την τετράδα. Έχει κερδίσει 25 πόντους την Εφές και έχασε στο τρίποντο από την ΤΣΣΚΑ. Είναι ένα αξιόλογο σύνολο".

Για την χημεία που έχει δημιουργήσει στην ομάδα με τον Λαφαγιέτ: "Ταιριάζουμε μια χαρά και πιστεύω ο καθένας έχει βρει τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο".

Για τη συνέχεια της διοργάνωσης: "Ξέρουμε τις μεγάλες ομάδες και βλέπουμε ποιες ξεχωρίζουν. Είναι μακρινό για να το συζητάμε. Δεν έχουμε βρεθεί όλοι μαζί για να βρούμε το ταβάνι μας. Εξαρτάται καθαρά από εμάς. Ο κόουτς έχει πει μία πολύ σωστή κουβέντα, φοβόμαστε μόνο τον εαυτό μας".

Για το αν η ομάδα συσπειρώνεται όταν λείπει κάποιος: "Σίγουρα όταν λείπει κάποιος τον καλύπτει ο άλλος. Είμαστε 15 άτομα που ο καθένας μπορεί να δώσει το 100% στην Ευρωλίγκα. Παιχνίδι με παιχνίδι υπάρχει κάποιος που ξεχωρίζει".

Για την παρουσία του κόσμου στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ: "Υπάρχουν κάποια παιχνίδια που μας έχει αγχώσει ο κόσμος. Αλλά ήταν φανταστικός. Μας ξύπνησε όταν βρεθήκαμε πίσω".

News 24/7

24MEDIA NETWORK