Μάντζαρης στο Contra.gr: "Έτσι για τη διαφορά να το πάρουμε εύκολα"

Ένα από τα πιο πολύτιμα εργαλεία στη μηχανή του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο αθόρυβος και κομβικός Βαγγέλης Μάντζαρης, μίλησε στο Contra.gr λίγες μέρες πριν από τον ημιτελικό της Ευρωλίγκας στη Μαδρίτη για την ΤΣΣΚΑ, τον Κιριλένκο, το γεμάτο... Ελλάδα Final 4 και τις φιλοδοξίες των "ερυθρολεύκων".

Μάντζαρης στο Contra.gr: "Έτσι για τη διαφορά να το πάρουμε εύκολα"
INTIME SPORTS

Αθόρυβος αλλά καταλυτικός. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο παίκτης - κλειδί του Ολυμπιακού, που πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας έχοντας συνολικά 32 πόντους και μέσο όρο 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και μόλις 1 λάθος, μίλησε στο Contra.gr για την τρίτη αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ σε Final 4 τα τελευταία 4 χρόνια, τον Κιριλένκο, το ελληνικό στοιχείο και τη διαφορά του coach Σφαιρόπουλου από τους προκατόχους του.

Τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια που αντιμετωπίζετε την ΤΣΣΚΑ. Ο λαός λέει τρίτη και φαρμακερή...

"Ελπίζω να τριτώσει το καλό και να την κερδίσουμε όπως και τις προηγούμενες δύο φορές που την συναντήσαμε στο Final 4. Όταν πας σε τέτοια ματς δεν υπάρχουν μυστικά. Αυτό που παίζει ρόλο είναι σε τι κατάσταση βρίσκεσαι στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ελπίζω η ομάδα που θα είναι σε καλύτερη κατάσταση εκείνη την ημέρα να είμαστε εμείς, όπως και τις άλλες δύο φορές και πρέπει να έχουμε θέληση. Γιατί όταν ένα παιχνίδι κρίνεται στις λεπτομέρειες όπως αυτοί οι τελικοί το θέμα είναι ποιος το θέλει και ποιος διψάει περισσότερο γι' αυτή τη νίκη".

Πως είναι να αντιμετωπίζεις έναν παίκτη σαν τον Κιριλένκο;

"Ο Κιριλένκο είναι σπουδαίος παίκτης, έχει κάνει πολλά πράγματα στη ζωή του, αλλά το μπάσκετ είναι ένα άθλημα ομαδικό. Δεν μπορεί να κρατήσει ένας παίκτης μια ομάδα μόνος του. Παλιότερα αυτό μπορεί να συνέβαινε, σήμερα όμως δεν γίνεται με τίποτα.

Μάντζαρης στο Contra.gr: "Έτσι για τη διαφορά να το πάρουμε εύκολα"
INTIME SPORTS

Η ΤΣΣΚΑ έχει κι άλλους παίκτες, αλλά πέντε είναι εκείνοι, πέντε είμαστε κι εμείς. Το θέμα είναι τι θα γίνει μέσα στο γήπεδο. Κι όπως κερδίσαμε πριν από τέσσερα χρόνια που ο Κιριλένκο ήταν σε καλύτερη κατάσταση και τέσσερα χρόνια νεότερος, πρέπει να κερδίσουμε γι' άλλη μια φορά".

Το μόνο σίγουρο είναι ότι την Κούπα θα την κατακτήσει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο Έλληνας.

"Είναι μια επιβράβευση για το ελληνικό μπάσκετ που κάθε ομάδα στο Final 4 έχει ένα ελληνικό στοιχείο, βασικό, πρωταγωνιστές δηλαδή και όχι κομπάρσους, είτε προπονητές είτε παίκτες. Δείχνει ότι οι ελληνικές ομάδες βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο και δικαίως βρίσκονται σχεδόν κάθε χρόνο στο Final 4".

Δύο κατακτήσεις Ευρωλίγκας με δύο διαφορετικούς προπονητές. Ποιο είναι εκείνο το στοιχείο που ξεχωρίζει τον coach Σφαιρόπουλο από τους προκατόχους του;

"H διαφορά του coach Σφαιρόπουλου από τους άλλους είναι η προσήλωσή του στην άμυνα. Όταν ήρθε είχε πει ότι η φιλοσοφία του ξεκινά από την άμυνα. Έτσι κι εμείς σε κάθε παιχνίδι έχουμε πει ότι αρχή της ομάδας είναι η άμυνά μας. Και το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε την καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα.

Μάντζαρης στο Contra.gr: "Έτσι για τη διαφορά να το πάρουμε εύκολα"
INTIME SPORTS

Βγάλαμε τον καλύτερο αμυντικό στην Ευρώπη, τον Ντάνστον, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Και πιστεύω ότι όλα από εκεί ξεκινούν. Όταν έχεις την άμυνα σε καλή μέρα μπορείς να κερδίσεις. Όταν στην άμυνα δεν είσαι καλά μπορεί να βάζεις 80 πόντους και να... τρως 100".

Έχετε κάνει δύο ανατροπές σε τελικούς, έχετε επιστρέψει από το -19, έχετε πάει σε Final 4 με buzzer beater. Τι άλλο μένει να κάνει ο Ολυμπιακός;

"Το ιδανικό φέτος θα ήταν να κερδίσουμε με μεγάλη διαφορά έτσι ώστε να μην έχουμε άγχος και τα buzzer beater να είναι υποχρεωτικά όπως τις άλλες φορές (σ.σ γέλια). Να είμαστε κι εμείς ήρεμοι να είναι και ο κόσμος. Έτσι για να είναι διαφορετικό από τις άλλες φορές, να το πάρουμε σχετικά εύκολα".

Διαβάστε ακόμη:

Ο Μίλαν Τόμιτς στο Contra.gr: "Οποιος φοβάται, κάθεται σπίτι και βλέπει τηλεόραση"

News 24/7

24MEDIA NETWORK