Μπαρτζώκας: "Νίκη-εκδίκηση"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έχει ξεχάσει τη συντριβή του Ολυμπιακού από την Εφές και επιζητά τη ρεβάνς στον αγώνα της Πέμπτης. "Στην Κωνσταντινούπολη πληγώθηκε ο εγωισμός μας" τόνισε χαρακτηριστικά.

Μπαρτζώκας: "Νίκη-εκδίκηση"

Αναλυτικά τόνισε: "Όλοι καταλαβαίνετε πως με την εξέλιξη του ομίλου, το ματς είναι κομβικό για την πρόκριση μας στο TOP-16. Αυτός ήταν ο αρχικός μας στόχος. Μαθηματικά θέλουμε μία νίκη για να περάσουμε. Στο ματς θέλουμε να πιστοποιήσουμε την αγωνιστική μας πολύ καλή κατάσταση με ακόμη μία εξαιρετική απόδοση, να κερδίσουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο όπως είναι η Εφές, αλλά και να σημειώσουμε μία νίκη-εκδίκηση, αν μπορώ να την χαρακτηρίσω έτσι, καθώς στην Κωνσταντινούπολη δεχθήκαμε μία βαριά ήττα που μας πλήγωσε τον εγωϊισμό.

Δεν έχω κάνει καμία προσπάθεια ώστε να κερδίσω την εμπιστοσύνη των παικτών. Τις καλές σχέσεις με τους παίκτες τους χτίζεις μέσα από την καθημερινότητα, μέσα από τους αγώνες και τις προπονήσεις. Είναι σχέσεις σεβασμού. Τους σέβομαι, όπως με σέβονται και εκείνοι. Είναι γεγονός πως η ομάδα πέρασε μία κρίση αγωνιστική αλλά αυτό συμβαίνει με όλες τις ομάδες στην Ευρώπη. Αν δείτε το τι συμβαίνει και σε άλλα πρωταθλήματα, θα το καταλάβετε. Είναι έτσι δομημένο το πρόγραμμα, με αποτέλεσμα ο ρυθμός να είναι καταιγιστικός φέτος.

Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι το να έχω την εμπιστοσύνη των κ. Αγγελόπουλων. Έχουμε και είχαμε ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα. Καμία ομάδα δεν μπορεί αυτό το διάστημα να προχωράει δίχως απώλεια. Όταν τα πράγματα κυλούν όπως πρέπει, όλα είναι καλά. Το θέμα όμως είναι κυρίως το πως μπορείς να ελέγξεις πράγματα και καταστάσεις, όταν όλα αυτά δεν πάνε καλά. Περάσαμε και ζήσαμε μία δύσκολη περίοδο, με ήττες και κακές εμφανίσεις, αλλά την ξεπεράσαμε. Ίσως όμως ξαναέρθει μία ανάλογη περίοδο στο μέλλον. Τα σκαμπανεβάσματα είναι μέσα στο πρόγραμμα, ειδικά στην αρχή.

Το θέμα της κρίσης, κατά την γνώμη μου, είχε να κάνει με το γεγονός πως αντιμετωπίσαμε την Παρασκευή την Εφές, την Δευτέρα τον Παναθηναϊκό και την Πέμπτη την Ζαλγκίρις, μία πολύ καλή ομάδα, την οποία στην αρχή κανείς δεν περίμενε να παρουσιαστεί τόσο ποιοτική. Έπρεπε, λοιπόν, κυρίως να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και εκεί τότε δώσαμε όλοι μας μεγαλύτερη βαρύτητα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK