Μπαρτζώκας: "Οι 8/10 δεν μου κάνουν"

Συγκεκριμένη είναι η κατεύθυνση που ακολουθεί ο Ολυμπιακός για τον αντικαταστάτη του Βαγγέλη Μάντζαρη, όπως δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα τη Φενέρμπαχτσε. Ο κόουτς του Ολυμπιακού τόνισε ότι οι 8/10 που έχουν προταθεί δεν ανταποκρίνονται στα "θέλω" του και γι' αυτό κάνει υπομονή, έχοντας ούτως ή άλλως εμπιστοσύνη στο υπάρχον ρόστερ.

Μπαρτζώκας: "Οι 8/10 δεν μου κάνουν"

Ο Έλληνας προπονητής δήλωσε: " Όλοι γνωρίζουμε την κρισιμότητα του εν λόγω παιχνιδιού. Καθένα από αυτά είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι τελικός παρότι έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια για τον πρώτο γύρο. Η θέση της Φενέρ δεν είναι ανάλογη με το μπάτζετ της, τους παίκτες που έχει και τον προπονητή. Νίκησε την προηγούμενη εβδομάδα την κίμκι και τώρα, αν δείτε και τις δηλώσεις τους, ψάχνει μια εκτός έδρας νίκη. Μέχρι τώρα ΜακΚάλεμπ δείχνει να μην είναι όπως ήταν στη Σιένα. Είναι φυσικά ταλαντούχους, όπως και ο Μπογκντάνοβιτς, αλλά πιστεύω στην ομαδική δουλειά. Πρέπει να τους βγάλουμε από το παιχνίδι τους. Για εμάς είναι σημαντικό, ιδίως μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του Μάντζαρη, να είμαστε συσπειρωμένοι για να καλύψουμε το κενό του".

" Δεν υπάρχει κάτι νέο. Ψάχνουμε παίκτη. Ο Βαγγέλης μόνος του τελευταία είχε 50% ευστοχία στα τρίποντα. Κανείς δεν είναι ίδιος από όσους έχουν προταθεί και γι' αυτό θα κάνουμε υπομονή. Σε μια ομάδα δομημένη και σοβαρή δεν μπορείς να προσθέσεις παίκτη άμεσα, ιδίως έναν γκαρντ. Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια για να βρεθεί ο αντι-Μάντζαρης, διαφορετικά ίσως πάμε κάπου αλλού. Δεν υπάρχει σκεπτικό να παίζει ο παίκτης μόνο στην Ευρωλίγκα. Εγώ θέλω μια ομάδα ίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το 80% ονομάτων που γράφονται δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που ψάχνουμε. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη. Όχι, στο Κύπελλο δεν θα είναι ο παίκτης ακόμη και αν αποκτηθεί άμεσα. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα".

" Δεν είμαι DJ που παίζει με playlist στο χρόνο συμμετοχής των παικτών. Απέχει πολύ από την πραγματικότητα αυτό. Αν δεν μοιράζεις το χρόνο, θα επέλθει γρήγορα κούραση και ντεφορμάρισμα. Αυτό προσπαθώ να αποφύγω. Και αυτό το λένε ειδικοί, γιατροί που είναι αρμόδιοι. Ας πούμε ο γιατρός μου ζήτησε στην Πάτρα, πριν το ματς με τον Απόλλωνα, να μην παίξει ο Πρίντεζης καθόλου γιατί είχε σφίξιμο στη μέση. Στην αρχή έπαιξε πάρα πολύ καλά, αλλά μετά ένιωσε σφίξιμο και έτσι δεν αγωνίστηκε στη συνέχεια".

" Ούτε η αθλητικότητα του ούτε η διάθεση του Παπανικολάου έχουν μειωθεί, δεν θεωρώ ότι είναι εκτός φόρμας. Έχει απλώς μια διστακτικότητα στις αποφάσεις του. Δεν είναι ντεφορμέ και θα το δείξει".

" Ο Λο θέλουμε να παίξει περίπου 25 λεπτά. Επειδή παίζει πάντα 100% σε άμυνα και επίθεση, του δημιουργεί πρόβλημα στις αποφάσεις του και στις αναπνοές".

" Η κριτική που ακολουθεί μια ήττα στον Ολυμπιακό αφορά τον προπονητή. Δεν αγγίζει και δεν πρέπει να αγγίζει τους παίκτες. Αν έχανε ο Ολυμπιακός, κάπως έτσι θα έχανε. Τα πολλά ταξίδια και οι τραυματισμοί κόστισαν συν κάποιους παράγοντες που δεν είχαν να κάνουν με εμάς".

" Αν είναι να πάρουμε κάτι, να το πάρουμε δια πυρός και σιδήρου. Αν το πάρεις επειδή υπάρχει ανυπαρξία άλλων, δεν είναι ωραίο. Και ο Παναθηναϊκός είναι πάρα πολύ καλός. Και ο Πανιώνιος και ο ΠΑΟΚ έδειξαν πως είναι ανταγωνιστικοί".

News 24/7

24MEDIA NETWORK