Ντάνστον στο Contra.gr: "Η Κυριακή να φέρει κούπα!"

Ο καλύτερος αμυντικός της εφετινής Euroleague, ο Μπράιαν Ντάνστον, μίλησε στο Contra.gr για το πρώτο Final4 της καριέρας του και έστειλε αισιόδοξο μήνυμα στους φίλους του Ολυμπιακού.

Ντάνστον στο Contra.gr: "Η Κυριακή να φέρει κούπα!"
INTIME SPORTS

Ο Αμερικανός σέντερ αποθεώνει τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, εξυμνεί τους συμπαίκτες του για τη μεγάλη προσπάθειά του, αποκαλύπτει τι θα κάνει λίγο πριν βγει στο γήπεδο για τον ημιτελικό και ονειρεύεται τον εαυτό του με το τρόπαιο.

- Ποιο θα είναι το κύριο πλεονέκτημα του Ολυμπιακού σ' αυτό το τουρνουά;

"Μα φυσικά η άμυνα, έχουμε την καλύτερη στην Ευρωλίγκα. Αλλωστε μέχρι τώρα αυτό ήταν το κλειδί των νικών μας, ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε. Στο Top16 και στα πλέι οφ βελτιωθήκαμε ακόμα περισσότερο, βελτιώσαμε και την επίδοσή μας στα ριμπάουντ και έτσι πήραμε το εισιτήριο για την Μαδρίτη. Με την ίδια προσήλωση σ' αυτό το κομμάτι θα παίξουμε και στο Final4".

- Η ΤΣΣΚΑ έχει πολλά μεγάλα κορμιά στο ρόστερ της. Είναι πρόβλημα αυτό για σένα;

"Πρόβλημα; Κανένα πρόβλημα, αντίθετα θα έλεγα ότι είναι μία πρόκληση για μένα και για τους άλλους ψηλούς της ομάδας μας. Χρειάζεται συλλογική δουλειά. Ξέρεις, καμιά φορά στο Final4 μπορεί να προκύψουν και πράγματα που δεν τα περιμένεις. Εμείς πάντως θα πολεμήσουμε. Στο παιχνίδι που ηττηθήκαμε από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, χάσαμε πολλά ριμπάουντ, αυτό θα προσπαθήσουμε να μην συμβεί ξανά την Παρασκευή. Θα το φτιάξουμε πάντως, μην ανησυχείτε".

Ντάνστον στο Contra.gr: "Η Κυριακή να φέρει κούπα!"
INTIME SPORTS

- Τον τελικό της Κωνσταντινούπολης το 2012 τον έχεις δει;

"Βεβαίως και το έχω δει. Ήταν πραγματικά μία καταπληκτική προσπάθεια των παιδιών τότε. Είδα το ματς και τότε αλλά και πριν υπογράψω στην ομάδα. Τώρα όμως έχουμε μπροστά μας άλλη μία καταπληκτική ευκαιρία".

- Ο Σπανούλης σας μιλά για εκείνες τις στιγμές στα αποδυτήρια;

"Μπα, όχι πολύ. Ο Βασίλης ξέρει τι πρέπει να κάνουμε και φυσικά ξέρει καλά σε ποια ομάδα βρίσκεται. Δεν μιλάμε για το παρελθόν στα αποδυτήρια, απλώς είμαστε απολύτως συγκεντρωμένοι στη δουλειά που κάνουμε αυτή τη σεζόν".

- Ποια είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο κόουτς, του Σφαιρόπουλου και του Μπαρτζώκα;

"Ο κόουτς Σφαιρόπουλος απαιτεί τελειότητα, αυτή είναι η κύρια διαφορά του με τον κόουτς Μπαρτζώκα. Πράγματα στα οποία δεν ήμασταν πολύ καλοί, μας ζήτησε να τα δουλέψουμε και στη συνέχεια να τα τελειοποιήσουμε. Άλλαξε επίσης στοιχεία στην άμυνά μας, αυτό το βλέπετε όλοι. Δουλεύει πολύ στις μικρές λεπτομέρειες του κάθε ματς και νομίζω ότι αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει".

- Αναδείχθηκες δεύτερη συνεχή σεζόν καλύτερος αμυντικός στη Εuroleague...

"Ειλικρινά, δεν το περίμενα να πάρω και πάλι το βραβείο. Η δουλειά που κάναμε αυτή τη σεζόν, ειδικά στην άμυνα, ήταν ομαδική, δεν νομίζω ότι ξεχώρισε κάποιος ιδιαίτερα. Το βραβείο έτσι είναι κατάκτηση όλης της ομάδας και αντιστοιχεί σε όλους τους συμπαίκτες μου".

Ντάνστον στο Contra.gr: "Η Κυριακή να φέρει κούπα!"
INTIME SPORTS

- Τι θα κάνετε λίγο πριν βγείτε στο παρκέ πριν από τον ημιτελικό της Παρασκευής;

"Ο,τι κάνουμε πριν βγούμε στο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι. Αγκαλιαζόμαστε στα αποδυτήρια ως ομάδα, ρωτάμε τον Πέτγουεϊ τι ώρα είναι, απαντά "its game time" και βγαίνουμε στο γήπεδο".

- Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου την Κυριακή;

"Μα με το τρόπαιο βέβαια. Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πάμε στη Μαδρίτη. Για να αναδειχθούμε πρωταθλητές. Θα είναι δύσκολο πάντως, πολύ δύσκολο. Στον ημιτελικό της Παρασκευής αντιμετωπίζουμε μία ομάδα με την οποία έχουμε ξαναπαίξει μέσα στη σεζόν αλλά αυτό το ματς θα είναι διαφορετικό. Αισιοδοξούμε πάντως".

Διαβάστε ακόμη:

"Πετάμε" για Μαδρίτη!

Μάντζαρης στο Contra.gr: "Έτσι για τη διαφορά να το πάρουμε εύκολα"

Συνέντευξη στο Contra.gr: O Γιάννης Μπουρούσης "απασφαλίζει" και μοιράζει τάπες

News 24/7

24MEDIA NETWORK