Ο Σπανούλης στο Contra.gr

Λίγο πριν ριχτεί στη μεγάλη μάχη του φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης, ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στο Contra.gr για τη φετινή προσπάθεια του Ολυμπιακού, την προοπτική κατάκτηση της Ευρωλίγκας και τον Ντούσαν Ιβκοβιτς. Δείτε videos.

Ο Σπανούλης στο Contra.gr

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Θεωρείς τον Ολυμπιακό τυχερό που αντιμετωπίζει στον ημιτελικό την Μπαρτσελόνα και όχι την ΤΣΣΚΑ;

Κατά τη γνώμη μου στο φάιναλ φορ προκρίθηκαν οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της σεζόν.Κάθε ομάδα είναι ικανή σ' αυτό το επίπεδο. Η Μπαρτσελόνα είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης, έχει την καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα και μερικούς από τους καλύτερους παίκτες. οπότε δεν υπάρχει ζήτημα τύχης ή ατυχίας. Ολες οι ομάδες είναι δυνατές και όλες μπορούν να πάρουν το τρόπαιο.

Η Μπαρτσελόνα σας ταιριάζει αγωνιστικά;

Αν μας ταιριάζει ή όχι αγωνιστικά η Μπαρτσελόνα θα το δούμε μετά το παιχνίδι αναλόγως με το πως θα τα έχουμε πάει. Είναι μία ομάδα που διακρίνεται για την άμυνά της και τα αθλητικά κορμιά της. Σίγουρα επίσης είναι πιο έμπειρη ομάδα από μας, με περισσότερες παρουσίες στα φάιναλ φορ. Εμείς, αντιθέτως, είμαστε ακόμη στην αρχή της διαδρομής μας. Ετσι και αλλιώς όλοι από κάπου ξεκινάμε.

Φοβάσαι την πίεση με δεδομένο ότι έχετε αρκετά νέα παιδιά στο ρόστερ;

Η διαχείριση της πίεσης είναι κυρίως δουλειά του προπονητή και του προπονητικού σταφ γενικότερα. Εμείς ως παίκτες έχουμε χρέος να συμβάλουμε στο να υπάρχει καλό κλίμα ενόψει μίας τόσο μεγάλης διοργάνωσης. Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Δεν χρειάζεται ούτε πίεση ούτε άγχος. Μόνο ένα δημιουργικό άγχος χρειάζεται για να παίξουμε το μπάσκετ που παίξαμε όλη τη χρονιά. Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω πέρα από το ότι πρέπει να ακολουθήσουμε την ίδια συνταγή. Αν είμαστε καλύτεροι θα νικήσουμε.

Ασπάζεσαι την άποψη ότι ο Ολυμπιακός, μεταξύ των τεσσάρων φιναλίστ, είναι η ομάδα με το λιγότερο άγχος;

Δεν ξέρω αν θα έχουμε το λιγότερο άγχος. Πολλές φορές όταν μία ομάδα έχει πολλά νέα παιδιά το άγχος έρχεται από μόνο του. Πάντως είμαστε ομάδα που μόνο να κερδίσει έχει από το φάιναλ φορ. Αν πάρουμε το τρόπαιο θα είναι κάτι φανταστικό, κάτι εκπληκτικό, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ σε επίπεδο συλλόγων. Αν δεν το πάρουμε, δεν χάνουμε κάτι, έχουμε χτίσει έτσι και αλλιώς κάτι πολύ καλό.

Το φορμάρισμα τη συγκεκριμένη εποχή παίζει ρόλο στα φάιναλ φορ ή η γενικότερη ποιότητα των ομάδων;

Πιστεύω το φορμάρισμα εκείνη την εποχή. Μετράει και η ποιότητα αλλά και η εμπειρία της κάθε ομάδας. Ο δικός μας κόουτς ξέρει πως να παίρνει την πίεση από όλα τα παιδιά με το δικό του ξεχωριστό τρόπο και σ' αυτό το στοιχείο έχουμε πλεονέκτημα.

Αλήθεια πως απορροφά την πίεση ο Ιβκοβιτς;

Δεν μπορώ να πω ακριβώς πως το κάνει. Είναι θέμα στιγμής, το πως λέει κάτι, ο τρόπος που το λέει. Ο κόουτς Ιβκοβιτς έχει κερδίσει το σεβασμός μας, άλλωστε έχει πάει τόσες φορές στο φάιναλ φορ με μεγάλες ομάδες και μεγάλους παίκτες. Αυτά που σου λέει έχουν μεγάλη βαρύτητα.

Προτιμάς Παναθηναϊκό ή ΤΣΣΚΑ στον τελικό;

Για το ελληνικό μπάσκετ καλύτερο θα είναι να παίξουν στον τελικό οι δύο ελληνικές ομάδες. Θα είναι μία διαφήμιση και σίγουρα το τρόπαιο θα έρθει στη χώρα μας. Ιδίως σ' αυτές τις στιγμές που περνάει η χώρα θα ήταν σίγουρα διαφήμιση. Εγώ σαν Βασίλης έχω απλώς την επιθυμία να περάσει η ομάδα μου στον τελικό ξεπερνώντας το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα.

Αλήθεια, όταν αρχίζατε τη σεζόν, περίμενες ότι θα φτάνατε στο φάιναλ φορ;

Οχι. Υπήρχε σαν σκέψη αλλά βασικό μου μέλημα στις αρχές της σεζόν ήταν πως θα δημιουργήσουμε μία ικανή και ανταγωνιστική ομάδα. Ημασταν ένα εντελώς νέο σύνολο, με νέα πρόσωπα και διαφορετική φιλοσοφία. Μία ομάδα που χτίστηκε από την αρχή. Τώρα που μιλάμε, Μάιο μήνα, είμαστε μία ομάδα που έχουμε κερδίσει το σεβασμό όλων και έχει φτιάξει κορμό για τα επόμενα 4-5 χρόνια.

Τι μήνυμα έχεις να δώσεις στον κόσμο που θα σας ακολουθήσει στην Κωνσταντινούπολη;

Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που θα έρθουν μαζί μας για να μας συμπαρασταθούν αλλά και εκείνους που δεν θα μπορέσουν να είναι εκεί. Χωρίς τον κόσμο μας δεν μπορούμε να καταφέρουμε τίποτα. Εμείς είμαστε ένα με τους φιλάθλους μας, παίκτες, προπονητικό τιμ, διοίκηση. Τους θέλουμε συνέχεια δίπλα μας για να μας δίνουν ώθηση και δύναμη. Πρέπει όμως, όσο παραμείνουν στην Κωνσταντινούπολη, να διαφημίσουν την Ελλάδα με την συμπεριφορά τους. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για άσχημα πράγματα. Είναι ευκαιρία να γίνουμε οι Ελληνες παράδειγμα.

Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς σας στο φάιναλ φορ θα επηρεάσει την απόδοσή σας στους ελληνικούς τελικούς;

Οχι, καμία σχέση. Αλλες ομάδες μπορεί, για μας όχι. Απ' αυτό το φάιναλ φορ έχουμε μόνο να κερδίσουμε. Από εκεί και πέρα, τελειώνει το φάιναλ φορ, αλλάζουμε το τσιπ και συγκεντρωνόμαστε στο μεγάλο μας στόχο, που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οχι ότι η Ευρωλίγκα δεν μας ενδιαφέρει, προέκυψε όμως σαν στόχος βήμα-βήμα μέσα από τη σεζόν, τρώγοντας, έτσι και αλλιώς, ανοίγει η όρεξη. Είμαστε δύο νίκες μακριά από το τρόπαιο.

Τοποθετήθηκες πρόσφατα για τις δηλώσεις Ομπράντοβιτς και Ιτούδη στο Contra.gr. Θέλεις να προσθέσεις κάτι άλλο;

Οχι, τίποτα παραπάνω σχετικά μ' αυτό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK