Ολυμπιακός - Κάχα Λαμποράλ 85-81

Με νίκη άρχισε την υπεράσπιση του τίτλου του στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησε με 85-81 της Κάχα Λαμποράλ στο ΣΕΦ έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Περπέρογλου.

Ολυμπιακός - Κάχα Λαμποράλ 85-81

Ετσι κρίθηκε

Να τον πιεις στον ποτήρι ήταν ο Ολυμπιακός στην επίθεση,πράγμα λογικό αφού ο Μπαρτζώκας έχει στα χέρια του σχεδόν το υλικό που είχε πέρυσι ο Ιβκοβιτς. Οι ερυθρόλευκοι πήραν σκορ μέσα από τη ρακέτα προηγούμενοι με 18-13, στη συνέχεια όμως εμφάνισαν αμυντικές αρρυθμίες που επέτρεψαν στην Κάχα να περάσει μπροστά με 18-23 και 20-28.

Παίζοντας πιο πιεστικά στην άμυνα κατά τη διάρκεια του δευτέρου δεκαλέπτου και βάζοντας και τον Στράτο Περπέρογλου στην εξίσωση του σκοραρίσματος, ο Ολυμπιακός όχι μόνο κάλυψε γρήγορα τη διαφορά αλλά δημιούργησε και πλεονέκτημα (48-37) που στη θεωρία θα του επέτρεπε να κινηθεί πιο άνετα στο δεύτερο ημίχρονο.

Τούτη η πρόβλεψη δεν επαληθεύτηκε ποτέ διότι οι γηπεδούχοι έριξαν και πάλι την απόδοσή τους στην άμυνα επιτρέποντας στον Λάσμε και τον Σαν Εμετέριο να τους δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα. Σ' εκείνο το διάστημα η ευστοχία στα τρίποντα κράτησε τον Ολυμπιακό ζωντανό (54-54, 65-66) έτσι ώστε να εξαπολύσει την τελική αντεπίθεσή του στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Με τα ριμπάουντ να εξασφαλίζονται και τους Περπέρογλου, Σπανούλη και Χάινς να δίνουν τις απαραίτητες λύσεις ο Ολυμπιακός πέρασε εκ νέου μπροστά και όταν ο Σλούκας έγραψε με τρίποντο το 85-78 σχεδόν εξασφάλισε τη νίκη. Θα μπορούσε να την πάρει βέβαια πιο άνετα αν έλειπαν τα παιδικά λάθη του τελευταίου λεπτού που έδωσαν από το πουθενά ευκαιρίες στην Κάχα. Ας είναι, έτσι και αλλιώς ο Ολυμπιακός δεν είναι ακόμα απολύτως έτοιμος.

Σταρ

Ο Πρίντεζης κράτησε τον Ολυμπιακό όρθιο στο διάστημα που η Κάχα Λαμποράλ τον χτυπούσε ανελέητα και οι Σπανούλης, Χάινς και Σλούκας έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στο τέλος. Αυτός που ξεχώρισε όμως ήταν ο...νεός Περπέρογλου. Σαν να έπαιζε χρόνια στον Ολυμπιακό.

Aπογοήτευση

Η κακή άμυνα του Ολυμπιακού σχεδόν σ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και κάποια φθηνά λάθη λογικά θα προβληματίσουν τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Σχόλιο

Από τις μεγάλες μεταπτώσεις στην απόδοσή του αποδείχθηκε ότι ο Ολυμπιακός έχει ακόμα βήματα να διανύσει προκειμένου να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα ετοιμότητας. Το ότι νίκησε το οφείλει στην επίθεσή του αλλά και στην τεράστια αυτοπεποίθηση των παικτών του, απόρροια των περσινών θριάμβων του.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 48-37, 65-66, 85-81

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6 (6 ριμπάουντ), Λο 4, Aντιτς 9 (1), Σπανούλης 16 (2), Περπέρογλου 14 (2), Ντόρσεϊ 7, Σλούκας 6 (2τριπ., 5ριμπ.), Μαυροειδής 1, Πρίντεζης 17 (3), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης

Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς): Νοτσιόνι 11, Σονσέκα, Καμπέθας 9 (1), Σαν Εμετέριο 11 (1), Ερτέλ 6 (1), Ολεσον 13 (1), Λάμπε 18 (1), Ν. Μπιέλιτσα 11 (1), Κοζέρ 2.

Το live του αγώνα

19:03
Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας!
19:05
Για την πρεμιέρα της νέας σεζόν στην Euroleague, ο Πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει (21:00) την Κάχα Λαμποράλ στο ΣΕΦ. Τηλεοπτική μετάδοση από το συνδρομητικό κανάλι της NOVA.
19:07
Στο γήπεδο ήδη οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν τοποθετήσει τα πανό τους, ενώ οι άνθρωποι της πειραϊκής ΚΑΕ έχουν ετοιμάσει και ορισμένες εκπλήξεις! Πίσω από την μία μπασκέτ του ΣΕΦ έχει τοποθετηθεί ένα τεράστιο video-wall το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει και δείχνει την πορεία των Πειραιωτών στην κορυφή της Ευρώπης. Φάσεις και στιγμές από το Final-Four της Πόλης, όπου οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν το τρόπαιο. Απόψε ο Ολυμπιακός γιορτάζει!
19:09
Σε λίγο θα έχουμε και ορισμένα βίντεο από το ΣΕΦ.
19:12
Ορισμένα από τα πανό αναγράφουν "Gate 7 Olympiacos", ενώ ένα άλλο "The King Of Europe Is Here". Άλλα πανό είναι από το Μπραχάμι, τα Νέα Λιόσια, αλλά και από το Μενίδι.
19:12

19:17
Στα αγωνιστικά του Ολυμπιακού, ο Έισι Λο θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και θα είναι στην δωδεκάδα των Πειραιωτών για την αναμέτρηση. Είχε υποστεί θλάση πριν από ένα μήνα περίπου. Δεν είναι απόλυτο έτοιμος, καθώς έχασε όλα τα φιλικά και μέρος των προπονήσεων, αλλά ο νέος κόουτς των ερυθρολεύκων, Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως θα του δώσει σίγουρα χρόνο συμμετοχής. 
19:18
Ήδη φτάνουν σιγά-σιγά στο ΣΕΦ οι πρώτοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Ορισμένοι έχουν φέρει και σημαίες, ενώ άλλοι κοιτάζουν με περηφάνεια τα λάβαρα του Πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης για το 2012 στη κορυφή του ΣΕΦ.
19:18

19:25
Ευχάριστα είναι τα νέα για τον Ολυμπιακό και με τον Στράτο Περπέρογλου. Είχε υποστεί ένα διάστρεμμα, αλλά τελικά είναι καλύτερα. Ο κόουτς Μπαρτζώκας αποφάσισε να τον προσθέσει στην 12άδα των Πειραιωτών για την αναμέτρηση. Για να δούμε όμως τον βαθμό ετοιμότητας του. Πάντως, ακόμη και αν δεν παίξει πολύ στο ματς, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως πέρα του Παπανικολάου, στο "3" δεν θα "χαμηλώσει" τον Πρίντεζη, αλλά στο συγκεκριμένο πόστο θα χρησιμοποιήσει τρίτο γκαρντ (π.χ. Γκετσεβίτσιους, Σλούκα ή γενικά να δοκιμάσει σχήμα με τρία γκαρντ). Βέβαια, αν θα είναι ο Νοτσιόνι στο παρκέ στο "3" θα παίξει σίγουρα ο Παπανικολάου, ώστε να τον "ματσάρει" σωστά. 
19:27
Η 12άδα του Ολυμπιακού: Χάινς, Λο, Άντιτς, Σπανούλης, Περπέρογλου, Ντόρσεϊ, Σλούκας, Μαυροειδής, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης.
19:27

19:31
Θα έχει ενδιαφέρον σήμερα, λοιπόν,η είσοδος του Ολυμπιακού, δηλαδή των Πρωταθλητών Ευρώπης στο παρκέ. Η ΚΑΕ έχει ετοιμάσει ένα υπέροχο βίντεο για τους κατακτητές της Ευρωλίγκας. Το video-wall όπως είπαμε έχει τοποθετηθεί πίσω από την μπασκέτα.Ήδη βλέπουμε ορισμένα πλάνα και φάσεις από το Final-Four της Πόλης. 
19:32
Ήδη ήρθαν στο ΣΕΦ και οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού από τον Πειραιά. Τοποθετούν το πανό τους στις κερκίδες. Οι άνθρωποι της ΚΑΕ τρέχουν αριστερά και δεξιά και προσέχουν τις τελευταίες λεπτομέρειες ώστε όλα να κυλήσουν στην εντέλεια.
19:33

19:39
Δεν θα γεμίσει σήμερα το γήπεδο, αλλά οι άνθρωποι της ΚΑΕ περιμένουν αρκετό κόσμο. Θα ήταν ντροπή, άλλωστε, να μην έρθει ο κόσμος στο γήπεδο ώστε να στηρίξει μία ομάδα που έδωσε τεράστια χαρά στον κόσμο με Πρωτάθλημα Ευρώπης και Ελλάδας.
19:42
Όσο περνάει η ώρα έρχονται όλο και περισσότεροι φίλαθλοι στο ΣΕΦ. Οι περισσότεροι προσπαθούν να τοποθετήσουν τα πανό τους. 
19:43
Βγήκε ο πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού στο παρκέ. Ο λόγος για τον Κώστα Παπανικολάου που πήρε το χειροκρότημα του κόσμου. Ακολούθησε ο Βαγγέλης Μάντζαρης.
19:44

19:45
Στο παρκέ και ο Κάιλ Χάινς και αποθεώθηκε από τον κόσμο.
19:47
 Αυτή την στιγμή στο παρκέ είναι οι Γκετσεβίτσιους, Παπανικολάου, Μάντζαρης και Χάινς, οι οποίοι δοκιμάζουν σουτάκια. Δυνατά η μουσική στο ΣΕΦ. Έχουμε κυκλοφοριακό πρόβλημα από την μεγάλη κίνηση έξω από το στάδιο. Σιγά-σιγά πάντως έρχεται ο κόσος. Το τζάμπολ στις 21:00.
19:49
Πέρσι ο Ολυμπιακός νίκησε την Κάχα Λαμποράλ με σκορ 84-82 στο ΣΕΦ.
19:49

19:53
Βγήκε ο πρώτος παίκτης της Κάχα στο παρκέ. Στον αγωνιστικό χώρο και ο Τζόι Ντόρσεϊ, ο οποίος πήρε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Στη συνέχεια ο Αμερικανός σέντερ χαιρέτησε τους φιλάθλους.
19:54
Στο παρκέ τώρα τόσο ο Έισι Λο, όσο και σούπερ-σταρ της Κάχα, Αντρές Νοτσιόνι.
19:55
Στο παρκέ τόσο ο Κώστας Σλούκας, όσο και ο Δημήτρης Μαυροειδής. Ο Έλληνας σέντερ θα κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα με την φανέλα του Ολυμπιακού. Όσον αφορά τον 22χρονο γκαρντ, άλλαξε φέτος αριθμό στη φανέλα. Άφησε το "18" και πήρε το "10".
19:56
Αποθέωση για τον ήρωα της Πόλης, Γιώργο Πρίντεζη. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. 
20:00

20:02
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μόλις έκατσε στον πάγκο του Ολυμπιακού. Μεγάλη στιγμή για τον ίδιο, στο ντεμπούτο του με τους Πειραιώτες στην Ευρωλίγκα ως κόουτς της ομάδας. 
20:03
Οι δύο ομάδες συνεχίζουν την προθέρμανση τους στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πρίντεζης δοκιμάζει σουτάκια από την περιφέρεια, ενώ ο Ντόρσεϊ κάνει διάφορες ασκήσεις στο παρκέ. Αυτή την φορά δίχως τα αγαπημένα του λευκά ακουστικά.
20:03

20:06
Ο Ντόρσεϊ τώρα δοκιμάζει το χέρι του από τις βολές. Είναι ένας τομέας στον οποίο χρειάζεται βελτίωση. Πάντως κόντρα στη Κηφισιά μέτρησε 6/6. Ο Σλούκας ξεκίνησε να δοκιμάζει τρίποντα και τα βάζει. Ο Πρίντεζης δουλεύει την ντρίμπλα του γύρω από το μισό γήπεδο. 
20:08
Θα το ξαναπούμε πως θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η είσοδος του Ολυμπιακού στο παρκέ. Η ΚΑΕ έχει ετοιμάσει ένα σπέσιαλ εορταστικό βίντεο αφιέρωμα για τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Όσοι έρθουν στο ΣΕΦ θα το παρακολουθήσουν από ένα μεγάλο video-wall το οποίο έχει τοποθετηθεί πίσω από την μία μπασκέτα του γηπέδου. Θα δείξει φάσεις και ερυθρόλευκες στιγμές από την Πόλη.
20:09

20:11
Ο Πρίντεζης είχε έναν μικρό διάλογο με τον Καμπέθας στο παρκέ. Και οι δύο υπήρξαν συμπαίκτες στη Μάλαγα πριν μερικά χρόνια. 
20:12
Οι παίκτες του Ολυμπιακού σιγά-σιγά  πηγαίνουν στα αποδυτήρια. Ο Κατσίβελης με τον Πρίντεζη έχουν μείνει και δοκιμάζουν τρίποντα. 
20:13

20:16
Οι παίκτες του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια. Έχουν μείνει στο παρκέ μοναχά παίκτες της Κάχα.

20:17
Στις εξέδρες του ΣΕΦ και η σύζυγος του Βασίλη Σπανούλη, Ολυμπία Χοψωνίδου. Δίχως τα παιδιά αυτή την φορά.
20:19
Αυτή την στιγμή οι κερκίδες του ΣΕΦ έχουν κοντά στους 2.500 φιλάθλους. 
20:19

20:22
Μόλις βγήκε στο παρκέ η ομάδα του Ολυμπιακού μέσα σε αποθέωση. Η 12άδα του Ολυμπιακού: Χάινς, Λο, Άντιτς, Σπανούλης, Περπέρογλου, Ντόρσεϊ, Σλούκας, Μαυροειδής, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης.
20:25
Η Κάχα παραμένει ακόμη στα αποδυτήρια της, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την προθέρμανση του λίγο πριν την έναρξη του ματς. 
20:28
Στόχος του Ολυμπιακού να "ματσάρει" στην άμυνα τα ιδιαίτερα σχήματα της Κάχα, αλλά και να μην δώσει την δυνατότητα στην Κάχα να τρέξει στο γήπεδο. Οι Πειραιώτες θα πρέπει να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και να κάνουν το παιχνίδι τους στην επίθεση. Γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και καλό passing-game.
20:28

20:30
Στα επίσημα του ΣΕΦ μόλις έφτασε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος. 
20:33
Βγήκαν στο παρκέ οι παίκτες της Κάχα. Αποδοκιμάστηκαν από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Οι Ισπανοί την χαρακτήρισαν πολύ δύσκολη έδρα. Πέρσι οι Πειραιώτες έχασαν στο ΣΕΦ μοναχά από την ΤΣΣΚΑ στο TOP-16. Όλα τα άλλα παιχνίδια τα κέρδισαν. 
20:33

20:36
Όλο και αυξάνεται η προσέλευση του κόσμου. Τώρα έχουμε περίπου 4.000 άτομα στις εξέδρες του ΣΕΦ.
20:37

20:40
Ξεκίνησε ήδη το video-wall να δείχνει στιγμές του Ολυμπιακού από την περσινή σεζόν. Τώρα βλέπουμε φάσεις από τα προημιτελικά της Euroleague κόντρα στη Σιένα. Ετοιμάζουν ωραία πράγματα οι άνθρωποι της ΚΑΕ. Λίγο πριν ξεκινήσει το ματς θα δούμε και ένα σπέσιαλ βίντεο αφιέρωμα για τους Πρωταθλητές Ευρώπης.
20:43
Όλο και έρχεται κόσμος στο ΣΕΦ. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι οι οποίοι ψάχνουν την θέση τους ώστε να κάτσουν. Από το video-wall τώρα βλέπουμε διαφημιστικά spot της Euroleague. 
20:44
Στο γήπεδο υπάρχουν δύο τεράστια πανό. Το ένα αναγράφει "The King Of Europe Is Here" και το άλλο "Gate 7 Olympiacos".
20:44

20:47
Η Κάχα θα αγωνιστεί με σκούρες μπλε εμφανίσεις,με ρίγα κόκκινη.
20:48
Στον αγωνιστικό χώρο τώρα μπήκαν οι Red-Drops. Οι δροσερες τσιρλίντερ του Ολυμπιακού. Μαζί τους και η η κορυφαία μασκότ "Θρυλέων".
20:48
Ξεκίνησε η παρουσίαση των ομάδων. Πρώτα της Κάχα. Μετά του Ολυμπιακού.
20:50
Αυτή την στιγμή παίζεται το βίντεο αφιέρωμα για τον Ολυμπιακό...
20:52
Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των δύο ομάδων.
20:52
Σε λιγότερο από τρία λεπτά θα αρχίσει το παιχνίδι.
20:53

20:53
Οι παίκτες συνεχίζουν την προθέρμανση τους και σε λίγα λεπτά θα περάσουν μπροστά από τους πάγκους τους για να πάρουν τις τελευταίες οδηγίες από τους προπονητές τους.
20:55
Η ΤΣΣΚΑ σώθηκε στο τσακ! Νίκησε 75-73 τη Λιέτουβος, αφού πρώτα οι Λιθουανοί έχασαν το λέι-απ της ισοφάρισης (ο Πονγκρασόφ έκοψε τον Νέντοβιτς) αλλά και μετά τις 2 άστοχες βολές του Κρίστιτς (στα 3'') αστόχησε σε τρίποντο πάλι ο Νέντοβιτς!
20:55
Περίπου επτά χιλιάδες κόσμος βρίσκονται στον ΣΕΦ σήμερα.
20:56
Άντιτς, Σπανούλης, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου και Μάντζαρης οι πέντε για τον Ολυμπιακό.
20:57
Πρώτη επίθεση στο ματς για τον Ολυμπιακό.
20:57
Δεν θα καταφέρουν να σημειώσουν καλάθι οι "ερυθρόλευκοι".
20:58
Θα αστοχήσει σε σουτ δύο πόντων ο Λάμπε.
20:58
Κακό σουτ από τον Σπανούλη.
20:58
Τρίποντο από τον Όλεσον και 0-3 στο 2'.
20:59
2-3 με καλάθι του Παπανικολάου.
20:59
Δεν θα πετύχουν καλάθι οι Βάσκοι με τον Σπανούλη να κάνει το 4-2.
20:59

Είναι πολύ σημαντικό να δούμε κατά πόσο θα συνεχίσει στον ρυθμό του από πέρυσι ή θα δούμε από νωρίς διαφοροποιήσεις. Η λογική λέει ότι όλες οι επιθέσεις θα γίνονται πιο γρήγορα από όσο θα προλαβαίνει η Κάχα να αντιδράσει. 


 

Καλή χρονιά σε όλους.

20:59
Κάρφωμα από τον Ντόρσεϊ και 6-2.
21:00
Άστοχος ο Μπιέλιτσα.
21:00
Ακόμα ένα κάρφωμα από τον Ντόρσεϊ (8-3).
21:01
Ο Νοτσιόνι στο παρκέ για την Κάχα.
21:01
2/2 βολές από τον Σαν Εμετέριο και 8-5 στο 4'.
21:02
Καλάθι από τον Νοτσιόνι και 8-7.
21:02
Άστοχος ο Σπανούλης, το ίδιο και οι Βάσκοι.
21:03
Τρίποντο από τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη και 11-7 στο 5'.
21:03
11-9 οι Βάσκοι.
21:03
Τρίποντο και από τον Παπανικολάου και 14-9.
21:04
Τάιμ άουτ στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό να προηγείται με πέντε πόντους.
21:05

Ο Ντόρσεϊ αποχώρησε λόγω... Νοτσιόνι. Πιο γρήγορα πόδια ο Χάινς. Είναι εμφανές πόσο έχει βελτιωθεί εδώ και δύο χρόνια ο Παπανικολάου. Επίσης από τα πολλά ελεύθερα σουτ, είναι σαφές πόσο πιο άνετα όλη η ομάδα. 

21:05
Άστοχος ο Όλεσον.
21:06
Κερδίζει φάουλ ο Γιώργος Πρίντεζης.
21:06
Η μπάλα για την Κάχα, λάθος από τον Σπανούλη.
21:07
Φάουλ από τον Σπανούλη.
21:07
Ο Λο θα κάνει φάουλ στον Σαν Εμετέριο.
21:08
2/2 βολές από τον παίκτη των Βάσκων και 14-11 στο 7'.
21:08

Ο κόσμος δεν πήγε στο γήπεδο σε μεγάλους αριθμούς, αλλά πάλι τέτοιες ημέρες δεν μπορείς να κατηγορήσεις κανέναν. 

21:08
Ο Πρίντεζης θα κάνει το 16-11.
21:09
Γρήγορο καλάθι από την Κάχα (16-13).
21:09
Ο Χάινς θα σημειώσει το 18-13.
21:09
18-15 από τον Αντρέ Νοτσιόνι.
21:10
Άστοχος σε σουτ τριών πόντων ο Σπανούλης.
21:10
Ο Κoζέρ θα μειώσει σε 18-17 στο 9'.
21:11
Στη γραμμή των βολών και πάλι ο Σαν Εμετέριο.
21:14
Η Κάχα θα περάσει μπροστά με 18-19, με δύο βολές του Σαν Εμετέριο.
21:14

Ο Ολυμπιακός παρασύρθηκε από το ρυθμό του και ξέχασε την άμυνα. Βιάζεται αρκετά στην επίθεση, πηγαίνει απέναντι σε ψηλότερα κορμιά χωρίς να πασάρει. Το σερί 10-0 της Κάχα έκλεισε την περίοδο. 

21:14
Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα συνεχίσουν να έχουν το προβάδισμα και θα κλείσουν τον δεκάλεπτο με 18-23.
21:16
Ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος.
21:16
Ο Μπιέλιτσα θα σημειώσει το 18-25 στο 11'.
21:16
20-25 από τον Λο.
21:17
Τρίποντο από τον Σαν Εμετέριο και 20-28.
21:17
Ο Πρίντεζης θα πετύχει το 22-28.
21:17

Η απουσία του Ντόρσεϊ κοστίζει. Πάνε κάτω από το καλάθι και δεν υπάρχει αντίπαλος. Με Χάινς και Πρίντεζη η Κάχα ποστάρει συνέχεια. 

21:17
Άστοχη η Κάχα και ο Σλούκας θα κάνει το 25-28 με τρίποντο στο 12'.
21:18
Ο Πρίντεζης με τρίποντο θα σημειώσει το 28-28, αναγκάζοντας τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ στο 12'.
21:19

Οι αυτοματισμοί του Ολυμπιακού είναι συγκλονιστικοί. Έχουν στην πρώτη πάσα, ελεύθερο σουτ. Η άμυνα είναι το ζήτημα. 

21:19
Στο 34' η Ζαλγκίρις προηγείται 82-58 με 20π του Γιανκούνας και 17π του Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς
21:19
Πιέζει ο Ολυμπιακός.
21:20
Φάουλ του Σλούκα στον Λάμπε.
21:21
1/2 βολές από τον παίκτη της Κάχα και 28-29.
21:21
Καλάθι από τον Περπέρογλου και 30-29.
21:22
Κλέβει τη μπάλα ο Χάινς από τον Λάμπε και ο Πρίντεζης θα κάνει το 32-29.
21:22
Στο παρκέ Σπανούλης και Μαυροειδής.
21:23
Θα αστοχήσει σε σουτ δύο πόντων ο Πρίντεζης.
21:24
Σαλόν-Πρόκομ παίζουν...ξυλίκι στη Γαλλία. Σκορ στο δεκάλεπτο 11-12
21:24
Φάουλ του Ερτέλ στον Μάντζαρη.
21:25
2/2 βολές από τον Σπανούλη και 34-29.
21:26
Κερδίζει επιθετικό φάουλ ο Περπέρογλου.
21:27
36-29 στο 16' από τον Άντιτς.
21:27

Πολύ γρήγορη αντίδραση από τον Ολυμπιακό. Πίεσε στην άμυνα, έβαλε τον Σπανούλη στο παρκέ και τρέχει ένα επιμέρους 16-1. Ο Περπέρογλου είναι όπως συνήθως προσεκτικός, κάνει μόνο αυτό που πρέπει και αφήνει το... παιχνίδι να έρθει στα χέρια του.

21:28
Τρίποντο από τον Μπιέλιτσα και 36-32.
21:29
2/2 βολές από τον Περπέρογλου και 38-32 στο 17'.
21:29
Μειώνουν σε 38-34 οι Βάσκοι.
21:30
Λάθος από τον Ολυμπιακό και ο Νοτσιόνι με τρίποντο θα σημειώσει το 38-37.
21:31
2/2 βολές από τον Άντιτς και 40-37.
21:31
Ευκολη νίκη για την Ζαλγκίρις με 90-62 επί της Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ
21:32
0/2 βολές από τον Ερτέλ.
21:32
42-37 από τον Σπανούλη.
21:33
Άστοχος σε σουτ τριών πόντων ο Περπέρογλου, όμως ο Σλούκας κλέβει τη μπάλα που θα είναι για τον Ολυμπιακό.
21:34
Τρίποντο από τον Σπανούλη και 45-37.
21:34
Καλή άμυνα από τον Ολυμπιακό. Απομένουν 37 δευτερόλεπτα για το τέλος της β' περιόδου.
21:35
Τρίποντο από τον Περπέρογλου και για πρώτη φορά στο ματς η διαφορά σε διψήφιο αριθμό (48-37).
21:35
Τάιμ άουτ από τον Ιβάνοβιτς.
21:37
Τέλος ημιχρόνου, οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 48-37.
21:41

 Ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση ο Ολυμπιακός και αυτό είναι το βασικό του στοιχείο. Ο Σλούκας θα σουτάρει μόλις πατήσει παρκέ, ο Μάντζαρης θα ψάξει την άλει ουπ πάσα. 

Απόλυτη ομαδικότητα ιδιαίτερα στην επίθεση και από εκεί βγήκε και η καλή άμυνα. 


 

Ο Περπέρογλου φάνηκε πιο γρήγορα, βοήθησε στην επίθεση, ενώ ο Μαυροειδής θα πρέπει να προσαρμοστεί στην επίθεση και να μην περιμένει μόνο το πικ εν ρολ. 


21:52
Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει το τρίτο δεκάλεπτο!
21:53
Λάθος από τους γηπεδούχους.
21:53
Καλάθι και φάουλ για την Κάχα που μειώνει στο 21' στους 8 (48-40).
21:54
1/2 βολές από τον Ντόρσεϊ και 49-40.
21:54
Τρίποντο από τον Σαν Εμετέριο και 49-43.
21:55
Γρήγορη απάντηση από τον Σπανούλη και 51-43 στο 22'.
21:56
Άρχισε το Φενέρ-Χίμκι στην Κωνσταντινούπολη, με την τουρκική ομάδα να προηγείται 17-16. Στην Ιταλία Καντού-Ολύμπια 12-14 στην Ανδαλουσία, Μάλαγα-Μακάμπι 16-15 και στη Γαλλία στο ημίχρονο Σαλόν-Πρόκομ 33-28
21:57
Το σκορ είναι 51-46 για τον Ολυμπιακό μετά το καλάθι και την εύστοχη βολή του Όλεσον. Ο Μπιέλιτσα τώρα στο παρκέ για τους φιλοξενούμενους.
21:57
Άστοχος ο Χάινς.
21:58
51-48 από τον Λάμπε, μειώνει η Κάχα στο 22.
21:59
Θα αστοχήσει ο Άντιτς.
21:59
Θα αστοχήσει και ο Λάμπε.
21:59
Ο Λο θα σημειώσει το 53-48 στο 23'.
22:00
Φάουλ του Χάινς στον Λάμπε.
22:00
Το σκορ θα γίνει 53-50.
22:01
1/2 βολές από τον Μαυροειδή και 54-50.
22:01

Αυτό που γνωρίζαμε απο πέρυσι ότι λείπει στον Ολυμπιακό μάλλον δεν καλύπτεται φέτος. Απουσιάζουν εκείνες οι επιλογές για σκορ κοντά στο καλάθι. Να δούμε αν θα πάρει περισσότερο χρόνο ο Περπέρογλου.

22:02
Ο Λάμπε θα φέρει την Κάχα στο καλάθι (54-52).
22:03
Τάιμ άουτ στην αναμέτρηση.
22:04
54-54 από τον Λάμπε στο 25.
22:04
57-54 με τρίποντο από τον Περπέρογλου.
22:05

Πολλά λάθη, κυρίως από τον Σπανούλη. Θέλει να πάει γρήγορα, διότι η άμυνα δέχεται εύκολα καλάθι απόντος ενός σημείου αναφοράς. 7/9 τρίποντα ο Ολυμπιακός, αλλά δεν έχει τελειώσει τον αγώνα. Ο λόγος; Άμυνα και πόντοι κοντά στο καλάθι.

22:05
57-56 από δύο εύστοχες βολές του Σαν Εμετέριο.
22:06
Άστοχος ο Πρίντεζης.
22:06
Τρίποντο από τον Λάμπε και 57-59 στο 26'.
22:07

Έχει 11 πόντους ο Λάμπε στην τρίτη περίοδο. Άμυνα, άμυνα, άμυνα. Επιστρέφει ο Ντόρσεϊ διότι η άμυνα κατέρρευσε.

22:07
Λάθος για τον Ολυμπιακό.
22:08
Ο Λάμπε θα κάνει το 57-61 στο 27'.
22:08
Τρίποντο από τον Πρίντεζη και 60-61.
22:09
1/2 βολές από τον Λάμπε και 60-62.
22:09

Οι 24 πόντοι της Κάχα σε επτά λεπτά τα λένε όλα. Αυτά συμβαίνουν όταν μία ομάδα δεν έχει ούτε έναν επίσημο αγώνα στα πόδια της.

22:10
62-62 από τον Πρίντεζη.
22:10
Άστοχος ο Μπιέλιτσα.
22:10
Λάθος για τον Ολυμπιακό.
22:10
Ο Όλεσον θα σημειώσει το 62-64 στο 29'.
22:11
Θα αστοχήσει ο Όλεσον.
22:11
Ακόμα ένα τρίποντο, αυτή την φορά από τον Πρίντεζη και 65-64.
22:12
Ζεματάει ο Πρίντεζης. 
22:13
Ο Μπιέλιτσα θα κάνει το 66-65 με 2/2 βολές.
22:13
Δεν θα πετύχει καλάθι ο Ολυμπιακός, ο οποίος είναι πίσω στο σκορ με 65-66 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.
22:14

Οι 29 πόντοι σε μία περίοδο είναι απόρροια έλλειψης αγώνων. Είναι εμφανές ότι ο Ολυμπιακός  που ξεκίνησε εξαιρετικά, που συνεχίζει να έχει αυτοματισμούς και αυτοπεποίθηση, δεν μπορεί να βρει ρυθμό. Η άμυνα δεν θέλει μυαλό αλλά ρυθμό και διάθεση. Εδώ το πνεύμα πρόθυμο, αλλά η σαρξ...ανέτοιμη. 

22:16
67-66 για τον Ολυμπιακό με μακρινό δίποντο από τον Περπέρογλου
22:17
Άστοχη προσπάθεια από τον Σλούκα, παραμένει το 67-66
22:18
Ωραία προσπάθεια από τον Ερτέλ, που δίνει έτοιμο καλάθι στον Λάμπε και 67-68
22:18
Με διπλή προσπάθεια ο Ντόρσι κάνει το 69-68
22:19
71-68 με τον Σπανούλη κι ενώ απομένουν 6' 50''
22:19
Τάιμ άουτ από τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς
22:19

Από τον πρώτο αγώνα ο Ουμπιακός θα κληθεί να δείξει χαρακτήρα για να νικήσει. Το περίμενε πιο εύκολο αλλά δεν γίνεται να ξεπερνώνται οι νόμοι της φύσης. Ελλείψει αγώνων, στάση...άμυνας.

22:21
Άστοχο το τρίποντο του Σλούκα, που κάνει φάουλ στον Λάμπε στην επόμενη επίθεση της Κάχα
22:25
Λέι απ από τον Χάινς για το 75-72 στο 35'
22:25
Κι άλλο λέι απ από τον Χάινς για το 77-72
22:26
Στις βολές ο Λάμπε. Έκανε το 77-73 με 1/2 βολές
22:27
Τρίποντο από τον Άντιτς για το 80-73 στο 37'
22:27

Παίκτες όπως ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και ο Περπέρογλου αναμένεται να πάρουν επιθέσεις. Η άμυνα πάει πολύ καλά, έχοντας δεχθεί μόλις έναν πόντο. 

22:29
Χάνει την επίθεση η Κάχα. Κύλησε και ο χρόνος υπέρ του Ολυμπιακού
22:29
Στο 38' ο Άντιτς έκανε το 82-73
22:29
Στο 1.55'' πριν το τέλος του αγώνα έχουμε τάιμ άουτ στο παιχνίδι
22:32
Καλή άμυνα από τον Ολυμπιακό
22:32
Στο 39' ο Μάντζαρης αστόχησε
22:33
Τρίποντο από τον Ερτέλ για το 82-78 και ο Μπαρτζώκας κάλεσε τάιμ άουτ
22:33
Ακόμα 36'' για το τέλος του αγώνα
22:34
Ο Σλούκας με τρίποντο έκανε το 85-78
22:35
Καλάθι και φάουλ από τον Ερτέλ για το 85-81
22:35
Στα 22'' πριν το τέλος έχουμε νέο τάιμ άουτ
22:37
Στα 17'' έχουμε νέο τάιμ άουτ! Ο Σαν Εμετέριο έκανε το φάουλ στον Σπανούλη, αλλά η Κάχα είχε να δώσει. Δεν θα έχει βολές ο αρχηγός του Ολυμπιακού
22:39
Νέο φάουλ της Κάχα. Ο Μπιέλιτσα στο Χάινς
22:40
Άστοχος και στις δύο. Ο Νοτσιόνι αστόχησε.
22:40

Δεν μπορείς να ασκήσεις κριτική όταν αυτό είναι μόλις το πρώτο επίσημο παιχνίδι για μία ομάδα. Ο Ολυμπιακός έδειξε ακόμα πιο σίγουρος για το παιχνίδι του σε σχέση με πέρυσι, εξαιρετικός στο περιφερειακό του παιχνίδι αλλά και ανέτοιμος όπως είναι λογικό. 


 

Η άμυνα αποτελεί ένα ζήτημα, ιδιαίτερα όταν δεν παίζει ο Ντόρσεϊ ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε κάποια παιχνίδια για να ξεσκουριάσουν οι παίκτες. 

Ο Μπαρτζώκας δεν θέλησε να μπερδέψει τα πράγματα, λειτούργησε παρεμβατικά σε κάποια πράγματα, ιδιαίτερα στην άμυνα επιτρέποντας στην επίθεση το πολύ ελεύθερο παιχνίδι, με την προϋπόθεση του ελευθερου σουτ. Έδωσε πολύ χρόνο στον Περπέρογλου που τα πήγε αρκετά καλά. 


 

Σίγουρα αυτό που θα πρέπει να εξετάσει ο Ολυμπιακός είναι οι πόντοι κοντά στην ρακέτα αφού με εξαίρεση τον Πρίντεζη, κανείς ψηλός δεν αγωνίζεται με πλάτη. 

Η Κάχα πολύ πιο έτοιμη κτύπησε σε όσα διαστήματα έλλειπε ο Ντόρσεϊ αλλά δεν διαθέτει ούτε την ομαδικότητα ούτε την ποιότητα του Ολυμπιακού. 


 

Και κάτι ακόμα. Όπως και πέρυσι, έτσι και στην πρεμιέρα του ο Ολυμπιακός εβαλε όλα τα ...μεγάλα τρίποντα. Άντιτς και Σλούκας έκριναν την τελική έκβαση. 

22:40
Στα 0,2'' πριν τη λήξη εχει βολές ο Χάινς
22:41
Αστόχησε και στις δύο ο Χάινς. Τέλος αγώνα. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 85-81 της Κάχα Λαμποράλ στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας
22:48
Καλό σας βράδυ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK