Ολυμπιακός - Μπασκόνια 89-59

Μετά από τέσσερις συνεχείς ήττες, ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι έχει σφυγμό. Οι πρωταθλητές Ευρώπης ξέσπασαν πάνω στην Μπασκόνια και τη συνέτριψαν με 89-59 διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες τους για πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Τελικός το ματς της επόμενης εβδομάδας με τη Μάλαγα. Σχολίασε ο Τάσος Μαγουλάς.

Ολυμπιακός - Μπασκόνια 89-59

Η εξέλιξη

Αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο πεντάλεπτο του ματς κατά το οποίο ο Μαϊνόλντι έβαλε μπροστά την Μπασκόνια μ' ένα προσωπικό κρεσέντο από το τρίποντο (7-15), ο Ολυμπιακός, χωρίς τους Πρίντεζη και Περπέρογλου, δεν αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα στο να επιβάλλει το νόμο του. Η κυριαρχία του στα ριμπάουντ (22-11 στο πρώτο ημίχρονο), η αποτελεσματική του άμυνα και η ασφάλεια που πρόσφερε η επιστροφή στη δράση του Σπανούλη ήταν παράγοντες που έσπρωξαν τον πρωταθλητή Ευρώπης αρχικά σ' ένα σερί 14-0 για το 21-15 και στη συνέχεια σε διψήφιες διαφορές που έφτασαν ακόμα και τους 18 πόντους (45-27). Η Μπασκόνια στο ίδιο διάστημα έχασε τα αυγά και τα πασχάλια. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη δευτέρη περίοδο οι Βάσκοι σκόραραν μόλις 7 πόντους, όλους από βολές.

Ο Ολυμπιακός φυσικά δεν είχε καμία διάθεση να ξαναβάλει τον αντίπαλο στο παιχνίδι και με τη συνεπή του απόδοση στο τρίτο δεκάλεπτο έκανε την επιθυμία του πράξη. Ο Σίμονς μπήκε με φορά στην επιθετική εξίσωση της ομάδας τελειώνοντας πολλές φάσεις κοντά στο καλάθι ενώ η ευστοχία στο περιφερειακό σουτ διατηρήθηκε αναλλοίωτη. Κάπως έτσι το σκορ έγινε 53-40 και 67-44 πράγμα που σήμαινε ότι η τέταρτη περίοδος είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Οπως αναμενόταν, η διαφορά έφτασε και ξεπέρασε τους 30 πόντους (81-51, 88-53) με τον Παπαπέτρου να παίρνει πρωτοβουλίες και να σουτάρει εύστοχα από την περιφέρεια. Κάπως έτσι η νίκη του Ολυμπιακού έγινε θρίαμβος, γεγονός που χαρίζει στους πρωταθλητές την απαραίτητη τόνωση ψυχολογιάς ενόψει της συνέχειας.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Ματ Λοτζέσκι έβαλε τις βάσεις της νίκης και επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις έχοντας συνολικά 16 πόντους.

2. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου άρπαξε την ευκαιρία και ξεδίπλωσε το πλούσιο ταλέντο ενώ έγινε και σύνθημα στα χείλη των οπαδών.

3. Συνεπής και έτοιμος στην επιστροφή του ο Βασίλης Σπανούλης, είχε 14 πόντους και 4 ασίστ σε 19 λεπτά.

4. Πολλή δουλειά από τον Γκεόργκε Σερμαντίνι ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 11 πόντους και 6 ριμπάουντ.

5. Αποκάλυψη στο δεύτερο ημίχρονο ο Σίμονς με καλά τελειώματα των φάσεων.

Το φύλλο αγώνα

Ενα ξέσπασμα που περίμενε εδώ και καιρό ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα. Συνδυάστηκαν πολλά πράγματα σ' αυτό το παιχνίδι. Η επιστροφή του Σπανούλη, η ενεργοποίηση του Παπαπέτρου, η καλή απόδοση του Σίμονς, ο Μπαρτζώκας θα έχει να λέει ότι έχει πολλά κέρδη από την αναμέτρηση. Πλέον, πολλά θα κριθούν με τη Μάλαγα την επόμενη Πέμπτη στην Ανδαλουσία όπου ο Ολυμπιακός θα δώσει ακόμα έναν τελικό.

Το live του αγώνα

20:08
Καλησπέρα σας από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Για την 11η αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Λαμποράλ Κούτσα. Πρόκειται για τον πρώτο "τελικό" για τους Πειραιώτες, καθώς για να περάσουν στην επόμενη φάση οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να κάνουν το πολυπόθητο "τέσσερα στα τέσσερα". Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους πλέον για τους Πρωταθλητές Ευρώπης.
20:10
Η κακοδαιμονία για τον Ολυμπιακό με τους τραυματισμούς συνεχίζεται! Πάνω που μόλις ανάρρωσε ο Βασίλης Σπανούλης, ήρθε το πρόβλημα με τον Στράτο Περπέρογλου. Θλάση και 20 μέρες εκτός δράσης ο 30χρονος φόργουορντ. Έχει τεθεί νοκ-άουτ από την αναμέτρηση, όπως και ο Γιώργος Πρίντεζης που έχει πρόβλημα με την μέση του.
20:13
Στο παρκέ βρίσκονται αυτή την στιγμή ι Σλούκας, Μάντζαρης, Σερμαντίνι, Καββαδάς, Παπαπέτρου, Κατσίβελης και Λοτζέσκι, οι οποίοι και δοκιμάζουν σουτάκια. Άπαντες γνωρίζουν την κρισιμότητα της αναμέτρησης. Το σημερινό ματς όπως και τα επόμενα τρία είναι "do or die".
20:21
Η 12άδα του Ολυμπιακού για το παιχνίδι: Πέτγουεϊ, Ντάνστον, Σπανούλης, Παπαπέτρου, Σερμαντίνι, Σλούκας, Κόλινς, Σίμονς, Λοτζέσκι, Καββαδάς, Κατσίβελης, Μάντζαρης.
20:21

20:23

20:25
Απουσιάζει ο Πρίντεζης και στο "4" εκτός του Πέτγουεϊ θα παίξει και ο Ντάνστον, κάτι που έκανε και στην Βαρκελώνη. Οι Ισπανοί στην θέση του πάουερ-φόργουορντ έχουν τον έμπειρο Νοτσιόνι και το μαρκάρισμα του χρειάζεται προσοχή.
20:25
Η Λαμποράλ έχει ρεκόρ στον όμιλο 2-8, ενώ ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο 4-6.
20:26
Οι παίκτες της Λαμποράλ κάουν προθέρμανση του Ολυμπιακού είναι στα αποδυτήρια. Σε μερικά λεπτά αναμένεται να βγουν στο παρκέ και οι "ερυθρόλευκοι".
20:27

20:28
H Λαμποράλ την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε από την Μιλάνο εντός έδρας, η οποία θα πάρει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την δεύτερη θέση στον όμιλο πίσω από την Μπαρτσελόνα.
20:29
Οι Πειραιώτες θέλουν οπωσδήποτε το θετικό αποτέλεσμα για να διατηρήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
20:30
Λιγότεροι από 2.000 κόσμος αυτή την ώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
20:30
Περίπου 6.000 κόσμο θα έχει απόψε το ΣΕΦ. Δεν θα γεμίσει το στάδιο. Οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν πάρει θέση στο πέταλο, έχοντας τοποθετήσει ένα μεγάλο πανό. Στο παρκέ και οι παίκτες της Λαμποράλ κάνοντας σουτάκια. Με λευκές εμφανίσεις θα παίξουν μπάσκετ οι Βάσκοι. Στα δημοσιογραφικά θεωρία του ΣΕΦ υπάρχουν και αρκετοί Ισπανοί συνάδελφοι.
20:31
Ο Μάρντι Κόλινς ήταν ο πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού που πάτησε το παρκέ του ΣΕΦ, παίρνοντας μάλιστα το χειροκρότημα από τους λίγους φιλάθλους που βρισκόντουσαν στο γήπεδο!
20:32
Ο Αμερικανός, όπως είπαμε θα είναι κανονικά στη δωδεκάδα του Ολυμπιακού.
20:35
Ο Βασίλης Σπανούλης βρίσκεται στην δωδεκάδα (όπως αναφέραμε παρακάτω) και θα πάρει λεπτά συμμετοχής στην αναμέτρηση. Το κατά πόσο θα αγωνιστεί θα φανεί μοναχά στην πράξη. Έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις και είναι σε καλή κατάσταση. Να δούμε όμως το κατά πόσο θα παρουσιαστεί επηρεασμένος από την αποχή του. Έμεινε περίπου 25 μέρες εκτός δράσης, χάνοντας προπονήσεις και παιχνίδια του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες απόψε έχουν ανάγκη τον αρχηγό τους σε δημιουργία και επίθεση.
20:38
Οι δύο ομάδες επέστρεψαν στα αποδυτήρια ώστε να ετοιμαστούν και να γυρίσουν στο παρκέ για την τελική προθέρμανση. Έρχεται σιγά-σιγά ο κόσμος στο ΣΕΦ. Περίπου 6.000 φίλαθλοι αναμένεται να δώσουν το "παρών" στο στάδιο. 
20:40
Μόλις βγήκε στο παρκέ η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Για πρώτη φορά φέτος στην δωδεκάδα τους οι Πειραιώτες έχουν τέσσερις σέντερ. Μέσα οι Ντάνστον, Καββαδάς, Σίμονς και Σερμαντίνι. Ο Ντάνστον σήμερα θα πάρει αρκετό χρόνο στην θέση "4" καθώς απουσιάζει όχι μόνο ο Πρίντεζης, αλλά και ο Περπέρογλου.
20:42
Αποθεώθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Βασίλης Σπανούλης ύστερα από σχεδόν 25 μέρες φόρεσε ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα και είναι έτοιμος για την αναμέτρηση. Την θέση "3" θα καλύψουν οι Λοτζέσκι και Παπαπέτρου εξαιτίας της απουσίας του Περπέρογλου.
20:42
Στο παρκέ και οι Βάσκοι, οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. 
20:42

20:44
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μόλις βγήκε στο παρκέ και έκατσε στον πάγκο του Ολυμπιακού. Κουβεντιάζει με τους συνεργάτες του Παππά και Τόμιτς. 
20:44

20:46
Οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν απόψε βαρύτητα στο μαρκάρισμα του Γερμανού σέντερ, Τιμπόρ Πλάις, ο οποίος πραγματοποιεί φέτος αρκετά καλή σεζόν. Έχει βελτιωθεί και τον παρακολουθούν και ορισμένες ομάδες από το ΝΒΑ. Ο Γιόργκι Σερμαντίνι θα αναλάβει το μαρκάρισμα του. 
20:47
Ο Ολυμπιακός θα παίξει για πρώτη φορά φέτος χωρίς τους Γιώργο Πρίντεζη και Στράτο Περπέρογλου. Δηλαδή δίχως από τους καλύτερους του παίκτες φέτος σε ένα πολύ σημαντικό ματς για την ομάδα του Πειραιά. Ήρθε η ώρα όμως όλοι οι παίκτες να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και να βοηθήσουν την ομάδα στα δύσκολα. 
20:53
Ο Ολυμπιακός τα τελευταία δύο χρόνια στην Ευρώπη κέρδισε όλα τα ματς-δίχως αύριο, φτάνοντας στην κορυφή της Ευρωλίγκας. Το αποψινό είναι ένα ματς "do or die" το οποίο οι Πειραιώτες πρέπει να κερδίσουν. Σε αντίθεση περίπτωση θα γνωρίσουν πικρό αποκλεισμό από την φάση του TOP-16. 
20:54
Οι ερυθρόλευκοι μετρούν τέσσερις σερί ήττες στον όμιλο τους. Τελευταία τους νίκη εκείνη απέναντι στην Εφές στο ΣΕΦ στις 13 Φεβρουαρίου. Εκλεισαν μήνα οι Πειραιώτες χωρίς θετικό αποτέλεσμα στο TOP-16. 
20:55
Οι δύο ομάδες συνεχίζουν την προθέρμανση τους. Ο Βασίλης Σπανούλης δείχνει να πατάει γερά το πόδι του στο παρκέ. Θα πάρει χρόνο συμμετοχής, αλλά το πόσο θα παίξει θα φανεί κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Στις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας πάντως δεν αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο και έλαβε κανονικά μέρος στο πρόγραμμα. 
20:57
Ο Ολυμπιακός αν κερδίσει και τα τέσσερα επόμενα ματς απέναντι σε Λαμποράλ, Μάλαγα, Εφές και Παναθηναϊκό, θα βγει τρίτος στον όμιλο του. Για να βγει δεύτερος θα πρέπει να... αυτοκτονήσει το Μιλάνο κάνοντας τρεις ήττες. Πράγμα απίθανο.
21:02
Πήραν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου τόσο ο Γιώργος Πρίντεζης, όσο και ο Στράτος Περπέρογλου. Μόλις βγήκαν από τα αποδυτήρια και με τις γκρι φόρμες τους πήραν θέση κοντά στον πάγκο του Ολυμπιακού. Αμφότεροι είναι εκτός αποστολής.
21:02
Ξεκίνησε η παρουσίαση των δύο ομάδων στο παρκέ. 
21:04
Ο κόσμος χειροκροτεί με θέρμη την ομαδα του Ολυμπιακού. Περίπου 6.000 φίλαθλοι στο ΣΕΦ. Αποθεώθηκε ο Σπανούλης που επέστρεψε στην δωδεκάδα των Πειραιωτών.
21:05
Μόλις έφτασε στο ΣΕΦ και πήρε θέση στα επίσημα ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος. 
21:06
Στο ΣΕΦ και ο περίφημος Σέρβος ατζέντης, Μίσκο Ραζνάτοβιτς. Είναι ο μάνατζερ του Βασίλη Σπανούλη και όχι μόνο.
21:09

21:10
Με τους Σπανούλη, Μάντζαρη, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι ξεκινάει ο Ολυμπιακός το παιχνίδι
21:10

21:10
Τζάμπολ στο ματς, πρώτη επίθεση για τη Λαμποράλ
21:11
Αστοχεί η Λαμποράλ. Ο Ολυμπιακός με τρίποντο του Σπανούλη ανοίγει το σκορ (3-0)
21:12
Μειώνει σε 3-2 ο Κοζέρ
21:12

Καλό βράδυ. Άρχισαν οι τελικοί για τον Ολυμπιακό και θα χρειαστεί εκτός από τον Σπανούλη, που μπαίνει με πέντε σερί πόντους, οι ξένοι του να καλύψουν τις απουσίες Περπέρογλου και Πρίντεζη. Ότι δεν συνέβη με την απουσία του Σπανούλη. Με ήττα, οι πρωταθλητές Ευρώπης γίνονται...τέως.

21:12
Και πάλι ο Σπανούλης. 5-2 στο 2ο λεπτό. Απαντάει ο Μαϊνόλντι για το 5-5
21:12
Ασίστ Σπανούλη και καλάθι από τον Σερμαντίνι για το 7-5
21:13
Στον αιφνιδιασμό η Λαμποράλ ισοφάρισε σε 7-7 στο 2.30''
21:13
Λάθος του Ολυμπιακού στη συνέχεια
21:14
Δεύτερο εύστοχο τρίποντο από τον Μαϊνόλντι για το 7-10 στο 3'
21:14
Κι άλλο λάθος για τον Ολυμπιακό.
21:14
-3/4 τρίποντα από τον Μαϊνόλντι που γράφει το 7-13
21:15

Πολύ χαλαρός στην άμυνα ο Ολυμπιακός και είναι λίγο παράδοξο γιατί δόθηκαν τα τέσσερα ελεύθερα τρίποντα στον Μαϊνόλντι.

21:15
Ο Μαντζαρης διορθώνει το λάθος του. Χάνει το σουτ πάντως στο τέλος του χρόνου επίθεσης
21:15
Αστοχεί η Λαμποράλ με τον Πλάις και ο Σαν Εμετέριο κάνει το φάουλ στη συνέχεια (1ο)
21:16
Λάθος πάσα του Μάντζαρη. 4ο λάθος
21:16
Σκοράρει ο Πλάις τους πρώτους του πόντους στο ματς (7-15)
21:17
Μειώνει σε 9-15 ο Σερμαντίνι
21:17
Πάσα του Μάντζαρη στον Σερμαντίνι. Χάνει το λέι απ ο τελευταίος, κερδίζει το φάουλ από τον Πλάις
21:18
Στα 4.30'' για το τέλος του α' δεκαλέπτου, έχουμε τηλεοπτικό τάιμ άουτ
21:18
4-1 τα ριμπάουντ για τον Ολυμπιακό που έχει κάνει όμως και 4 λάθη. 3/3 δίποντα και 1/2 τρίποντα έχει, ενώ η Λαμποράλ έχει 3/6 δίποντα και 3/4 τρίποντα
21:19
Στη γραμμή ο Σερμαντίνι. 2/2 και 11-15 στο 5'
21:20
Καλή άμυνα από τον Ολυμπιακό. Τρίποντο από τον Σπανούλη για το 14-15
21:20
Φτάνει τους 8 πόντους ο Λαρισαίος και περνάει στον πάγκο
21:21
Τάπα του μπλοκ, νέα επίθεση του Ολυμπιακού
21:22
Με φόλοου του Πέτγουεϊ, γίνεται το 16-15 στο 7'.
21:22
2ο φάουλ του Πλάις που παει στον πάγκο.
21:22
Σερί 9-0 από τον Ολυμπιακό στο ματς
21:22
Ο Λοτζέσκι με τρίποντο γράφει το 19-15 στα 2.30'' για το τέλος του δεκ.
21:23
Κλέψιμο του Μάντζαρη και ο Πέτγουεϊ καρφώνει εντυπωσιακά, ξεσηκώνοντας τον κόσμο
21:23
Έγραψε το 21-15 στο 8' και ο Σκαριόλο κάλεσε τάιμ άουτ
21:24
Το σερί του Ολυμπιακού έφτασε το 14-0!
21:25
Ο Ντιόπ σκοράρει μετά από ώρα για τη Λαμποράλ στο 8'. Έκανε το 21-17
21:25
Ο Μπράιαντ Ντάνστον σκοράρει για το 23-17 και κερδίζει και το φάουλ
21:25
Εχασε τη βολή, ο Ολυμπιακός πήρε το ριμπάουντ, αλλά κόπηκε ο Καββαδάς
21:26

To 14-0 σερί του Ολυμπιακού δεν βρίσκει εξήγηση μόνο στο εκπληκτικό ξεκίνημα του Σπανούλη με 8 πόντους, αλλά στην είσοδο του Ντάνστον ο οποίος μάζεψε την άμυνα καθώς ο Σερμαντίνι απλά δεν μπορεί να προσφέρει στην ομαδική άμυνα. O Καββαδάς μπαίνει ως σέντερ, ο Ντάνστον μοιάζει να...κλειδώνει στο 4 που είναι και η φυσική του θέση.

21:26
3ο λάθος για την Λαμποράλ. Έκλεψε ο Ποέτα στη συνέχεια
21:27
Στο 1.04'' για το τέλος του δεκ. ο Καββαδάς κάνει το φάουλ για να ανακόψει τον αιφνιδιασμό της Λαμποράλ
21:27
Τρίποντο από τον Χάνγκα. Κάνει το 23-20. Έχει 4/6 τρίποντα η Λαμποράλ
21:28
Λάθος του Καββαδά, ωστόσο ο Κατσίβελης παίζει καλή άμυνα στη συνέχεια, κάνοντας τάπα στον Σαν Εμετέριο
21:28
Ακόμα 17'' για το τέλος του α' δεκ.
21:28
Στην επαναφορά η Λαμποράλ
21:29
Αστοχεί ο Νοτσιόνι. Ο Λοτζέσκι παίρνει την τελευταία επίθεση του δεκ. Αστοχεί και μένει το 23-20 υπέρ το Ολυμπιακού
21:30
Ο Ολυμπιακός έχει μετά από 10 λεπτά αγώνα, 6/11 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 11 ριμπάουντ (7-4), 1κλ., 6 λάθη και 6 ασίστ. Από την άλλη, η Λαμποράλ έχει 49 δίποντα, 4/7 τρίποντα, και μόλις 3 ριμπάουντ. Επίσης έχει 2 κλεψίματα, 3 λάθη και 7 ασίστ
21:30
Πρώτος σκόρερ ο Σπανούλης με 8 πόντους
21:31
Για τη Λαμποράλ έχει ο Μαϊνόλντι 9 πόντους
21:31
Ξεκίνησε το β' δεκάλεπτο στο ΣΕΦ
21:31
Μάλαγα-Μπαρτσελόνα: 3-10 στο 2ο λεπτό προηγείται η Μπαρτσελόνα
21:32
Δίποντο από τον Λοτζέσκι για το 25-20 στο 11'
21:33
Στη γραμμή του φάουλ ο Νοτσιόνι. Κάνει το 25-21 με 1/2 βολές
21:33
Μάντζαρης, Σλούκας, Σπανούλης, Ντάνστον και Σίμονς η πεντάδα για τον Ολυμπιακό
21:34
Ωραίος αιφνιδιασμός από τον Ολυμπιακό. Σλούκας και Ντάνστον συνδυάζονται και 27-21
21:34
Ο Νοτσιόνι για τρεις. Αστοχεί
21:34
Ο Σίμονς αστοχεί στη συνέχεια σε λέι απ
21:35

Ο Κατσίβελης παίρνει πολλά λεπτά συμμετοχής και τώρα που ο Ολυμπιακός παίζει με τρεις κοντούς. Προφανώς ο Κόλινς δεν θα μακροημερεύσει.

21:35
Ο Ντιόπ από τα 6 μέτρα. Αστοχεί
21:35
Ο Σίμονς κάνει επιθετικό φάουλ στη συνέχεια. Ξανά στο παρκέ ο Σερμαντίνι
21:36
Κλέβει ο Ντάνστον. Ο Σλούκας γράφει το 29-21 στο 13'
21:36
Αστόχησε για τρεις ο Χάνγκα. Τον μιμείται ο Σπανούλης
21:37
Στον αιφινιδιασμό ο Ολυμπιακός. Ο Σλούκας με τρίποντο γράφει το 32-21 και ξεφεύγει με 11 πόντους για πρώτη φορά στο ματς
21:37
Τάιμ άουτ από τον Σκαριόλο. Ακόμα 6.16'' για το τέλος
21:37

Εξαιρετικός ρυθμός από τον Ολυμπιακό, ταχύτητες που η Λαμποράλ μπορεί να ακολουθήσει μόνο με...τάιμ άουτ. Αυτό δίνει νέο προβάδισμα το οποίο η ελληνική ομάδα οφείλει να διατηρήσει.

21:38
9/16 δίποντα για τον Ολυμπιακό, 4/12 για τη Λαμποράλ
21:39
Σερί 7-0 σε 2.34'' τρέχει ο Ολυμπιακός
21:39
Νέο κλέψιμο από τον Ολυμπιακό. 4ο κλέψιμο για τον Ολυμπιακό
21:39
Μάλαγα-Μπαρτσελόνα: 12-16 υπέρ των Καταλανών στο 6ο λεπτό του αγώνα
21:40
Στη γραμμή των βολών ο Σπανούλης. 34-21 με 2/2 και στο +13 ο Ολυμπιακός
21:40
Μέσα ο Παπαπέτρου στη θέση του Σπανούλη
21:41
1ο φάουλ του Λοτζέσκι στην επόμενη φάση
21:41
Ο Πλάις 2/2 βολές και 34-23
21:41
0/5 σουτ έχει η Λαμποράλ στο β' δεκ
21:41
Ο Λοτζέσκι σκοράρει για το 36-23
21:42
Στο 15' ο Πλάις χρεώνεται με 3ο φάουλ στη συνέχεια.
21:42
Επιμέρους 13-3 τρέχει ο Ολυμπιακός
21:43
Στα 4.26'' για το τέλος του ημιχρόνου ο Λοτζέσκι σκοράρει για το 38-23
21:43
Φτάνει τους 9 πόντους στο 16'
21:43
Αστοχεί ο Μάντζαρης για τρεις, το ίδιο και ο Μαϊνόλντι
21:44
Τάιμ άουτ στα 3.23'' για το τέλος του ημιχρόνου
21:46
Φάουλ του Σερμαντίνι στη συνέχεια. Επίθεση για τη Λαμποράλ
21:46
Από 4 έχουν οι δύο ομάδες στο β' δεκάλεπτο
21:47
Στη γραμμή των βολών ο Χάνγκα. Κερδίζει το 2ο φάουλ του Σερμαντίνι και κάνει το 38-24
21:47
Τρίποντο στην εκπνοή του χρόνου επίθεσης από τον Παπαπέτρου για το 41-24!
21:47
Ακόμα 2.16 για το τέλος του ημιχρόνου
21:48

Τρίποντο από τον Παπαπέτρου που πλέον παίρνει χρόνο συμμετοχής. Ο Ολυμπιακός εκτός από ρυθμό, παίζει πολύ αποτελεσματική άμυνα και παίρνει λεπτά συμμετοχής από τον Παπαπέτρου, τον Κατσίβελη και τον Καββαδά.

21:48
Αρμάνι-Εφές: 5-4 στο 2ο λεπτό του αγώνα. Πριν από λίγο ξεκίνησε η μάχη στο Μιλάνο
21:49
Μάλαγα-Μπαρτελόνα: Η Μπαρτσελόνα μπροστά στο σκορ με 21-17 στο τέλος του α' δεκ.
21:49
Μείωσε ο Ντιόπ σε 41-26 με 2/2 βολές στο 18'
21:50
Κερδίζει νέο φάουλ η Λαμποράλ. Ο Ερτέλ γράφει το 41-27 με 1/2 βολές.
21:50
Ο Πέτγουεϊ με φόλοου γράφει το 43-27 στο 19'
21:50
Κλέβει ο Σλούκας και ο Λοτζέσκι κάνει το 45-27 στο 19' με κάρφωμα. Χειροκροτεί ο κόσμος
21:51
Έφτασε τους 11 πόντους ο Λοτζέσκι.
21:51
Ντιόπ και Ντάνστον από ένα φάουλ στα 40''
21:52
Κόβει τον Σλούκα ο Ντιόπ στο τέλος του α' ημιχρόνου. Μένει το 45-27 υπέρ του Ολυμπιακού
21:53
Η Λαμποράλ πέτυχε 7 πόντους στο α' ημίχρονο με 7/10 βολές. Είχε 0/9 σουτ εντός παιδιάς
21:54
Ο Ολυμπιακός είναι εξαιρετικός στα ποσοστά του. Έχει 13/23 δίποντα (56%) και 5/10 τρίποντα (50%), 4/5 βολές (80%), έχει 22 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα, 9 λάθη, 12 ασίστ
21:55
Από την άλλη η Λαμποράλ έχει 4/14 δίποντα (28%), 4/11 τρίποντα (36%) και 7/10 βολές (70%). Έχει επίσης 11 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 9 λάθη και 10 ασίστ
21:56
Πρώτος σκόρερ ο Λοτζέσκι με 11 πόντους, ενώ 10 έχει ο Βασίλης Σπανούλης στο πρώτο του παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του
21:57
Για τη Λαμποράλ, ο Μαϊνόλντι με 9 πόντους είναι πρώτος σκόρερ, ενώ από 4 έχουν οι Χάνγκα και Ντιόπ
21:58
Αρμάνι-Εφές: 11-10 υπέρ της Αρμάνι στο 6ο λεπτό του αγώνα
21:59
Μάλαγα-Μπαρτσελόνα: Στο 15' η Μάλαγα βρίσκεται στο -5 (24-29)
22:06
Αρμάνι-Εφές: Στο 9ο λεπτό του αγώνα το σκορ είναι ισόπαλο με 19-19
22:06
Μάλαγα-Μπαρτσελόνα: Τέλος α' ημιχρόνου στη Μάλαγα. 37-31 υπέρ των Καταλανών
22:07
Ξεκινάει το β' ημίχρονο στο ΣΕΦ.
22:08
Ο Σπανούλης αστοχεί για τρεις στο ξεκίνημα
22:09
Ο Πλάις κάνει το 4ο φάουλ, μετά από σκληρό μαρκάρισμα στον Ντάνστον
22:10
Τρίποντο από τον Λοτζέσκι και 48-27. Στο +21 η διαφορά!
22:10
Απάντησε ο Σαν Εμετέριο (48-30, στο 21.30'')
22:11
2ο φάουλ του Σπανούλη.
22:11
Ο Νοτσιόνι για τρεις. Έξω. Μένει το 48-30
22:12
Ασίστ του Σπανούλη στον Σίμονς που σκοράρει για το 50-30. Κερδίζει και το φάουλ
22:12
Κέρδισε το 4ο φάουλ του Ντιόπ
22:13
Έβαλε και τη βολή κι επανέφερε τη διαφορά στους 21 (51-30)
22:14
Κάρφωμα από τον Σίμονς για το 53-30 στο 23'
22:14
Τρίποντο από τον Νοτσιόνι. Φτάνει τους 4 πόντους (53-33)
22:14
Στο ντράιβ ο Μάντζαρης. Κάνει το 55-33
22:15
Απαντάει αμέσως ο Νοτσιόνι (55-35)
22:15
Αστοχεί ο Πέτγουεϊ για τρεις.
22:15
Αρμάνι-Εφές: Μπροστά οι Τούρκοι με 29-25 στο 14ο λεπτό του αγώνα
22:16

Ένα από τα πιο γεμάτα παιχνίδια του Ολυμπιακού στον πρώτο τελικό για την οκτάδα. Σύμφωνοι η Λαμποράλ δεν αποτελεί κολοσσιαίο αντίπαλο, αλλά οι πρωταθλητές Ευρώπης σπάνια φέτος καθαρίζουν τα εύκολα παιχνίδια. Παράλληλα βλέπουμε και κάποια διαφορετικά πράγματα όπως τα πικ εν ρολ του Σπανούλη με τον Σίμονς.

22:16
Στα 5.12'' για το τέλος του δεκ. κάνει το 55-37 ο Νοτσιόνι και φτάνει τους 8 πόντους
22:18
Τηλεοπτικό τάιμ άουτ στο παιχνίδι. Ισοπαλία στο γ' δεκ., 10-10 μέχρι στιγμής
22:19
Στο λέι απ ο Λοτζέσκι. Γράφει το 57-37
22:19
Φτάνει αισίως τους 16 πόντους. Άμυνα από τον Ολυμπιακό
22:20
Ο Σίμονς γράφει το 59-37 και φτάνει τους 7 πόντους στο ματς, όντας σαφώς βελτιωμένος στο β' ημίχρονο
22:20
Τρίποντο από τον Κοζέρ. Ελεύθερος είναι για το 59-40
22:21
Στα 3.15'' ο Σπανούλης κερδίζει φάουλ από τον Ποέτα. Κάνει το 60-40 με 1/2 βολές
22:22
Ο Μάντζαρης στο ριμπάουντ. Ο Σίμονς στο 27' κάνει το 62-40 και φτάνει τους 9 πόντους
22:23
Απαντάει με βολές ο Κοζέρ. Γράφει το 62-42 στο 27.30''
22:23
Ο Ποέτα σκοράρει για το 62-44 στο 28'
22:24
Αρμάνι-Εφές: Προβάδισμα για την Εφές (32-37) στο 19'
22:25
Μάλαγα-Μπαρτσελόνα: Στο +14 η Μπαρτσελόνα, κάνει το 45-31 στο 22'
22:26
Ο Σίμονς με 1/2 βολές κάνει το 63-44. Λάθος του Χάνγκα και τρίποντο από τον Μάντζαρη για το 66-44 (29')
22:28
Ο Ντάνστον στα 27'' κάνει το 67-44
22:29
Στην τελευταία επίθεση, ο Νοτσιόνι γράφει το 67-46 και φτάνει τους 10 πόντους. Τέλος γ' δεκαλέπτου στο ΣΕΦ
22:30
19/33 δίποντα και 7/15 τρίποντα για τον Ολυμπιακό. Από την άλλη, η Λαμποράλ έχει 7/19 δίποντα και 7/18 τρίποντα
22:31
Μάλαγα-Μπαρτσελόνα: Στο 25ο λεπτό η Μπαρτσελόνα προηγείται με 45-39
22:31
Τρίποντο από τον Παπαπέτρου για το 70-46! Απαντάει ο Μαϊνόλντι για το 70-49
22:32
Σειρά του Ντάνστον να σκοράρει. Κάνει το 72-49, έχοντας 3/4 δίποντα
22:32
Λάθος του Νοτσιόνι στη συνέχεια
22:33
Ο ΣΛούκας στο λέι απ. Σκοράρει για το 74-49 στο 32'
22:33
Αρμάνι-Εφές: Στο ημίχρονο, οι Τούρκοι προηγούνται με 39-37
22:34
Μέσα ο Σερμαντίνι στη θέση του Ντάνστον
22:35
Χάνει την μπάλα ο Σερμαντίνι. Εχουμε τάιμ άουτ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να έχει επίθεση μόλις επιστρέψουν οι δυο ομάδες στο παρκέ
22:36
Ο Ολυμπιακός έχει επίθεση ενός δευτερολέπτου. Ο Κατσίβελης επιχείρησε λέι απ, αστόχησε
22:37
3ο φάουλ ο Σερμαντίνι στη συνέχεια
22:38
Ο Πέτγουεϊ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση και βρίσκεται στον πάγκο του Ολυμπιακού
22:38
Επιμέρους 7-3 στο δ' δεκάλεπτο.
22:39
Στο 34' ο Ντάνστον αστόχησε σε κάρφωμα. Έμεινε το 74-49
22:39
Αστοχεί ο Μαϊνόλντι. Στο ριμπάουντ ο Σπανούλης
22:39
Πετυχαίνει και το τρίποντο στο 35'
22:40
Τάιμ άουτ στο παιχνίδι. Ακόμα 5 λεπτά για το τέλος του αγώνα ο Ολυμπιακός έχει παγιώσει τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους
22:41
Μάλαγα-Μπαρτσελόνα: Τέλος γ' δεκαλέπτου στη Μάλαγα. Ο Στίματς με καλάθι και φάουλ έγραψε το 47-55
22:42
Στη γραμμή ο Πλάις. 2/2 βολές και 77-51
22:42
Ο Παπαπέτρου γράφει το 79-51 και κλέβει στην επόμενη φάση
22:43
Έχασε το καρφωμα ο Ντάνστον,. ο Σερμαντίνι έγραψε το 81-51. Η διαφορά στους 30 πόντους
22:44
Στο 36' ο Πλάις σκοράρει για το 81-53
22:44
Κι άλλο τρίποντο από τον Παπαπέτρου. Φτάνει τους 11 πόντους και γράφει το 84-53
22:45
Ο Σερμαντίνι σκοράρει για το 86-53 στο 37 και ο κόσμος φωνάζει "Παπαπέτρου ολέ ολέ" στο ΣΕΦ
22:46
Στο 37.30'' ο Παπαπέτρου μάλιστα καρφώνει για το 88-53 και ο πατέρας του χειροκροτεί στα επίσημα
22:46
Μείωσε ο Ερτέλ σε 88-55. Στα 2.24'' για το τέλος του αγώνα βρισκόμαστε
22:47

Οι 13 πόντοι του Παπαπέτρου ίσως να του δώσουν λίγο παραπάνω χρόνο στην συνέχεια.

22:48
Μάλαγα-Μπαρτσελόνα: Μπροστά με 63-47 οι Καταλανοί. Στο 32ο λεπτό του αγώνα αισίως
22:48
Ο Πλάις σκοράρει για το 88-57 και φτάνει τους 10 πόντους
22:48
Ακόμα ένα λεπτό για το τέλος του αγώνα
22:49
Αρμάνι-Εφές: 39-46 μπροστά η Εφές στο 22ο λεπτό του αγώνα
22:50
Δεν εκδηλώνει την τελευταία του επίθεση ο Ολυμπιακός. Το ματς τελειώνει και ο Ολυμπιακός νικάει με 89-59
22:51
Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στις νίκες μετά από 4 απανωτές ήττες στη Euroleague, σε ένα ματς που αγωνίστηκε χωρίς τους Πρίντεζη και Περπέρογλου
22:51
Πλέον ο Ολυμπιακός έφτασε τις 5 νίκες στο TOP-16
22:54
Ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλά ποσοστά καθώς σούταρε με 58% στα δίποντα (25/43), 55% στα τρίποντα (10/18) και 64% στις βολές (9/14), είχε 39 ριμπάουντ, 8 κλεψίματα, 16 λάθη και 25 ασίστ
22:54

Σημαντικότατη νίκη για τον Ολυμπιακό που έδειξε αυτό που ...υποπτευόμασταν: Σπανούλη παρόντος πάσα αρχή παυσάτω. Μόνο η παρουσία του αρχηγού ανέβασε τον Ολυμπιακό πολλά επίπεδα και οι πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν μία πολύ μεστή εμφάνιση. Ο αντίπαλος σίγουρα δεν ήταν ...κορυφή, αλλά οι απουσίες Πρίντεζη και Περπέρογλου θα μπορούσαν να κοστίσουν αν οι ερυθρόλευκοι δεν έπαιζαν πολύ συγκεντρωμένα. Ο Σπανούλης μπήκε πολύ προσεκτικά κάνοντας άπαντες καλύτερους όμως η έκπληξη ήρθε από άλλα δύο στοιχεία: φαίνεται πως ο Μπαρτζώκας προσανατολίζεται να παίζει με δύο ψηλούς για περισσότερη ώρα(λείπει βεβαίως τώρα ο Πρίντεζης) και αυτό βοηθάει πολύ τον Ντάνστον που γυρνάει στο τέσσερα. Η έτερη έκπληξη η σοβαρότατη παρουσία του Ιωάννη Παπαπέτρου που έδειξε ότι μπορεί να πάρει λεπτά συμμετοχής. Δεν είναι έκπληξη πως ο Μάρντι Κόλινς δεν έπαιξε καθόλου και πάει για...επιστροφή στις ΗΠΑ. Πλέον ο Ολυμπιακός παίζει ένα μεγάλο μέρος της χρονιάς στην Μάλαγα η οποία ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα. Καλό βράδυ.

22:54
Από την άλλη, η Λαμποράλ είχε 9/29 δίποντα, 8/22 τρίποντα και 17/22 βολές. Είχε επίσης μόλις 21 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 16 λάθη και 17 ασίστ
22:55
Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού και του αγώνα ο Ματ Λοτζέσκι με 16 πόντους (5/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα), ενώ είχε επίσης 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ
22:57
Ο Παπαπέτρου τελείωσε το παιχνίδι με 13 πόντους, ενώ ο Σερμαντίνι πρόσθεσε άλλους 11.
22:58
"Σίγουρα ο Περπέρογλου και ο Πρίντεζης είναι πολύ σημαντικοί παίκτες για εμάς. Έχουμε πλέον τη Μάλαγα μπροστά μας. Πάμε για να νικήσουμε με καλή εμφάνιση. Έχουμε μπροστά μας τρεις τελικούς. Δείξαμε παραπάνω συγκέντρωση", τόνισε ο Ιωάννης Παπαπέτρου σε δηλώσεις του στη Δ.Τ. μετά το τέλος του αγώνα.
22:58
Στα άλλα ματς, η Εφές προηγείται με 49-46 της Μιλάνο.
23:00
Η Μπαρτσελόνα έχει ουσιαστικά καθαρίσει το παιχνίδι. Προηγείται με 77-58 της Μάλαγα στο 37'
23:02
Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Μάντζαρης σχολίασε μετά το τέλος του αγώνα: "Κρατάμε τη μεγάλη νίκη της ομάδας μας. Η άμυνα ήταν το κλειδί. Ήταν ένας τελικός για εμάς, αλλά εχουμε ακόμα 3 μπροστά μας και πάμε να τους νικήσουμε όλους. Εύχομαι στα παιδιά περαστικά. Το μόνο που έχουμε εμείς είναι ο καθένας να δίνει τον καλύτερο του εαυτό".
23:04
Αρμάνι-Εφές: Στο 29ο λεπτό του αγώνα, η Εφές προηγείται με 53-49
23:05
Μάλαγα-Μπαρτσελόνα: Τέλος αγώνα στη Μάλαγα. Η Μπαρτσελόνα επικράτησε με σκορ 77-61
23:06
Μιλάνο-Εφές: Τέλος γ΄δεκαλέπτου.Η Εφές προηγείται με σκορ 53-49

News 24/7

24MEDIA NETWORK