Σφαιρόπουλος: "Είναι καμπανάκι για τους παίκτες. Πρέπει να καταλάβουν πού παίζουν"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την εικόνα και κυρίως τη νοοτροπία των παικτών του, αναφερόμενος παράλληλα στον όμιλο που προέκυψε στο Top16.

Σφαιρόπουλος: "Είναι καμπανάκι για τους παίκτες. Πρέπει να καταλάβουν πού παίζουν"
Σφαιρόπουλος Ολυμπιακός

Άλλον Ολυμπιακό από αυτόν του αγώνα με την Εφές υποσχέθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο Top16, δηλώνοντας την απογοήτευσή του για την απόδοσή των παικτών του στο φινάλε της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκα. Έβαλε τέλος δε σε όποια φημολογία θα μπορούσε ν' αναπτυχθεί για την προσθήκη ή αλλαγή οποιουδήποτε παίκτη.

Ο κόουτς των "ερυθρολεύκων": " Συγχαρητήρια στην Εφές για τη δίκαιη νίκη της. Επέβαλε από την αρχή το ρυθμό της και πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα. Εμείς μπήκαμε χωρίς συγκέντρωση και διάθεση. Φαίνεται από τα επτά επιθετικά ριμπάουντ της Εφές στην πρώτη περίοδο. Ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε, έπρεπε να είμαστε καλοί στο αμυντικό τρανζίσιον και να παλέψουμε στο ριμπάουντ, κάτι που δεν έγινε. Δεν ήμασταν πνευματικά έτοιμοι να παίξουμε ένα δυνατό παιχνίδι.

Πιστεύω ότι όπως πήγε το παιχνίδι ήταν δύσκολο να το γυρίσουμε. Όταν δεν είσαι καλός, δεν μπορείς να διεκδικήσεις ένα ματς. Είναι μια κακή εμφάνιση. Ο Ολυμπιακός πρέπει να παλεύει όλα τα παιχνίδια, η εμφάνιση δεν αντικατοπτρίζει τη συνολική πορεία μας. Κάποιοι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να τα δίνεις όλα. Είναι ένα καμπανάκι για τους παίκτες, δεν ταιριάζει σε κανέναν μας.

Μπαίνουμε στο Top16 και σίγουρα πρέπει ν' αλλάξουμε τη νοοτροπία γιατί δεν θα προχωρήσουμε. Αν δεν είμαστε σοβαροί, δεν θα τα καταφέρουμε. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι οφείλουν να παλεύουν και αν ο άλλος είναι καλύτερος, ας χάσουμε. Δεν δέχομαι να μην παλεύουμε. Υπόσχομαι στον κόσμο ότι θ' αλλάξει αυτή η εικόνα και δεν θα επαναληφθεί. Δεν ψάχνω να βρω δικαιολογίες, δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τους τραυματίες. Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να πάντα να κάνουμε τη δουλειά μας. Αν κάνουμε τη δουλειά και δεν φτάσει, θα πω μπράβο. Με την απουσία μας όμως από το γήπεδο, πώς θα κερδίσουμε; Σήμερα είδαμε μια ομάδα στο γήπεδο.

Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε πράγματα, τίποτα δεν πήγαινε καλά, γιατί πνευματικά δεν ήμασταν έτοιμοι. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα σωστά, αν δεν είσαι πνευματικά έτοιμος.

Είναι τεράστια πρόκληση ο νέος όμιλος, είναι σημαντικό να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν φοβόμαστε. Μπορεί να είναι δύσκολος, αλλά όποια ομάδα προκριθεί, θα έχει πλεονέκτημα στα χιαστί γιατί θα έχει βγει από μια διαδικασία απαιτητική. Θέλει καλή διαχείριση των αγώνων, όλοι να συγκεντρωθούμε και να προετοιμαστούμε. Όχι όπως σήμερα.

Δεν θα κάνουμε προσθήκη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έξαλλος ο Σφαιρόπουλος, προπόνηση στις 8!

Ολυμπιακός - Εφές 68-81

News 24/7

24MEDIA NETWORK