Σφαιρόπουλος: "Το πρέπει έφερε έξτρα πίεση"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε γιατί ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα έως ότου κάμψει την αντίσταση της Τσεντεβίτα και πως αυτά λύθηκαν για να έρθει η νίκη.

Σφαιρόπουλος: "Το πρέπει έφερε έξτρα πίεση"
Σφαιρόπουλος Ολυμπιακός

Ήξερε ότι θα έκρυβε παγίδες το ματς και το είχε αναφέρει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, με αποτέλεσμα η νίκη του Ολυμπιακού επί της Τσεντεβίτα στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας να τον ανακουφίσει.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού ανέφερε μετά το 76-61: Ήταν ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών και το λέω αυτό γιατί ενώ ήμασταν γηπεδούχοι δεν παίζαμε στη φυσική έδρα μας, παίζαμε σε ένα γήπεδο που κάναμε μόνο δύο προπονήσεις. Είναι σημαντικό που αρχίσαμε με νίκη, γιατί η πρεμιέρα κρύβει δυσκολίες. Ξέραμε ότι έπρεπε να κερδίσουμε και αυτό επέφερε πίεση στην ομάδα. Είχαμε συν της άλλοι το πρόβλημα με τον Μιλουντίνοφ, ο οποίος δέχθηκε ένα χτύπημα στο γόνατο. Έκανε προσπάθεια, αλλά δεν ήταν 100% και δεν θέλαμε να τον χρησιμοποιήσουμε. Λαμβάνοντας υπ' όψιν όλα αυτά η νίκη αποκτάει μεγαλύτερη σημασία.

Αγωνιστικά στο β' ημίχρονο κυρίως παίξαμε πιο συγκεντρωμένη και επιθετική άμυνα, δεχθήκαμε μόνο 26 πόντους και αυτό ήταν το κλειδί. Συνολικά δεχθήκαμε 61 πόντους από μια ομάδα που έχει δώσει πέντε ματς.

Θέλουμε πάντως δουλειά, πρέπει να ταιριάξουμε δύο κομμάτια. Το ένα αφορά την προσπάθεια οι νέοι παίκτες να μπουν στη φιλοσοφία και στον τρόπο παιχνιδιού μας, κάτι που χρειάζεται δουλειά ώστε ν' αποδώσουν όπως θέλουμε. Το άλλο αφορά τη διαχείριση των έξι διεθνών και πώς θα μπουν στην ομάδα ώστε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό σύνολο.

Εκείνο που έχω να πω είναι ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός. Δεν ξέρω αν γέμισε το γήπεδο, η φωνή του όμως ήταν πολύ ισχυρή και μας έδωσε ώθηση για να κερδίσουμε. Πάντα θέλουμε να έχουμε κόσμο και να μην παίζουμε σε άδεια γήπεδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός - Τσεντεβίτα 76-61

News 24/7

24MEDIA NETWORK