Το δεδικασμένο των αγώνων που επαναλήφθηκαν

Περίπτωση όμοια εκείνης για την οποία θα κληθεί να αποφανθεί η αρμόδια επιτροπή της ULEB μετά την ένσταση του Ολυμπιακού υπήρξε σε παιχνίδι του Eurocup μεταξύ της Γκέτινγκεν και της Μπεσίκτας το 2010.

Το δεδικασμένο των αγώνων που επαναλήφθηκαν

Το γεγονός ότι το ματς εκείνο επαναλήφθηκε δίνει ελπίδες δικαίωσης στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Δείτε το χαρακτηριστικό video με τη φάση - καρμπόν που πιθανόν ν' αποτελέσει τον καθοριστικό σύμμαχο στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Επειδή η λήψη δεν είναι η καλύτερη δυνατή, περιγράφουμε πως ο Τσάτμαν έχει την μπάλα, το χρονόμετρο κολλάει για περίπου δύο δευτερόλεπτα, οι Γερμανοί παίρνουν το αμυντικό ριμπάουντ, εκτελούν επίθεση και ευστοχούν ακριβώς με τη λήξη. Επτά ημέρες αργότερα ο αθλητικός δικαστής της διοργάνωσης κρίνει ότι αυτό το κενό χρόνου έδωσε στην Γκέτινγκεν το δικαίωμα να κερδίσει τον αγώνα. Η περίπτωση είναι ακριβώς η ίδια, με μοναδική εξαίρεση ότι η Σιένα δεν έχει πετύχει καλάθι ακριβώς στην εκπνοή, αλλά 1.7'' πριν από την κόρνα της λήξης. Μικρή η διαφορά...

Το δεδικασμένο της ΑΕΚ

Λιγότερες ομοιότητες με την περίπτωση του Ολυμπιακού έχει το περιστατικό που συνέβη στον αγώνα ΑΕΚ-Ταουγκρές τη σεζόν 2000-01 με το εκπρόθεσμο καλάθι του Ντικούδη, εξαιτίας του οποίου πάντως το ματς επαναλήφθηκε. Ακόμη ένα δεδικασμένο στη νομική φαρέτρα των "ερυθρολεύκων".

Διαφορετικά δεδομένα

Υπάρχει πάντως και περίπτωση μη επανάληψης αγώνα μετά από σχετική ένσταση, αν και το ερώτημα στο οποίο κλήθηκαν ν' απαντήσουν τα μέλη της επιτροπής της ULEB ήταν διαφορετικό. Επρόκειτο για τον αγώνα της Ευρωλίγκας της σεζόν 2010-11 μεταξύ Ρόμα και Ολίμπια Λουμπλιάνας, όταν στην τελευταία επίθεση της ιταλικής ομάδας ο χρόνος κύλησε χωρίς πρώτα ο παίκτης να έχει έρθει σε επαφή με την μπάλα, με αποτέλεσμα να μειωθεί ο χρόνος εκδήλωσης της επίθεσης. Η Ρόμα κατέθεσε ένσταση, η οποία απορρίφθηκε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK