Βουγιούκας: "Ίσως σκεφτόταν το ντέρμπι ο Ολυμπιακός!"

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα στο Κάουνας, ο Ίαν Βουγιούκας μίλησε στο Euroleague Greece για τον θρίαμβο επί του Ολυμπιακού, το τελικό +20 και το ντέρμπι της προσεχούς Δευτέρας (25/1, 19:00) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Βουγιούκας: "Ίσως σκεφτόταν το ντέρμπι ο Ολυμπιακός!"

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Μπορούμε να πούμε ότι η Ζάλγκιρις έκανε το τέλειο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό; Τελικά ήταν τόσο κακός ο Ολυμπιακός ή ήσασταν εσείς τόσο καλοί;

"Νομίζω ότι μετά από την αλλαγή προπονητή (σ.σ. Γιασικεβίτσιους αντί Κράπικας) έχουμε παρουσιάσει κάποια σημαντικά δείγματα βελτίωσης. Κάναμε, όντως, ένα πολύ καλό παιχνίδι αφού βγάλαμε τον Ολυμπιακό εκτός αγώνα! Ξέραμε ότι οι δυο βασικοί παίκτες του, ο Πρίντεζης και ο Σπανούλης είναι τα πρώτα… βιολιά και ρισκάραμε, αφήνοντας τους υπόλοιπους. Οι άλλοι δεν σκόραραν, επομένως πιστεύω ότι δούλεψε το πλάνο του προπονητή".

Αν σου έλεγαν πριν από το ματς ότι η Ζάλγκιρις θα κέρδιζε τον Ολυμπιακό με 20 πόντους, πως θα αντιδρούσες;

"Και με έναν πόντο θα ήμουν χαρούμενος! Ξέρεις, μετά το αρχικό 0-3 στον όμιλο χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη. Σίγουρα με 20 πόντους δεν θα το πίστευα! Απλώς, από ένα σημείο και μετά παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ ενώ ο Ολυμπιακός δεν είχε καλά ποσοστά κι έτσι πήραμε την εύκολη νίκη".

Τι σημαίνει αυτό το αποτέλεσμα για τον όμιλο, ο οποίος πλέον έχει γίνει… άνω-κάτω σε ό,τι αφορά την πρόκριση στα playoffs;

"Όλα αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο όμιλος είναι «φωτιά»! Εμείς γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι οι πιθανότητές μας να περάσουμε είναι πολύ λίγες και περιορισμένες. Παρ όλα αυτά, όπως κάναμε ζημιά απέναντι στον Ολυμπιακό, νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε και σε άλλες ομάδες, ειδικά στην έδρα μας. Θα κυνηγήσουμε κάθε παιχνίδι και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φανούμε ανταγωνιστικοί".

Τη Δευτέρα έχουμε και το ντέρμπι. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ... Παρακολουθείς την πορεία των δυο ομάδων;

"Ίσως ο Ολυμπιακός να είχε το μυαλό του στο ντέρμπι. Όπως και ο Παναθηναϊκός που έχασε χθες (σ.σ. προχθές), επομένως εμείς το εκμεταλλευτήκαμε. Σίγουρα θα δω το παιχνίδι, εννοείται! Ανυπομονώ να τα παρακολουθήσω".

News 24/7

24MEDIA NETWORK