Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Η Μπαρτσελόνα "βύθισε" τον Κατσικάρη, ήττα για τον Μπαρτζώκα στη Φινλανδία

Διαβάστε τι έκαναν στις εγχώριες διοργανώσεις οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στον όμιλο της Ευρωλίγκας.

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Η Μπαρτσελόνα "βύθισε" τον Κατσικάρη, ήττα για τον Μπαρτζώκα στη Φινλανδία
Περπέρογλου Μούρθια Μπαρτσελόνα

Οι πέντε αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας και τα αποτελέσματά τους στις εγχώριες διοργανώσεις.

Μπαρτσελόνα: Η Μούρθια του Φώτη Κατσικάρη άντεξε για 30 λεπτά, αλλά με επιμέρους 21-11 στην τελευταία περίοδο η Μπαρτσελόνα επικράτησε 82-74 και έκανε τρεις τις νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές του ισπανικού πρωταθλήματος. Στην... πρόβα πριν από το ματς με τον Παναθηναϊκό στη Βαρκελώνη, ο Άντε Τόμιτς είχε 17 πόντους, ο Αμπρίνες 11 και ο Ρίμπας 10. Ο Στράτος Περπέρογλου προσέφερε 6 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ έπαιξε λίγο και έμεινε άποντος χωρίς να δοκιμάσει σουτ. Ο -δανεικός από τη Ρεάλ- Καμπάτσο ήταν ο καλύτερος της Μούρθια, που προηγήθηκε 29-18 στο 10' αλλά λύγισε και υπέστη τρίτη σερί ήττα. Ο Αργεντίνος πλέι μέικερ είχε 15 πόντους και 4 ασίστ.

Καρσίγιακα: Η ήττα από τον Παναθηναϊκό δεν επηρέασε καθόλου την ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα, η οποία στο εκτός έδρας ματς με την Ιστανμπούλ έκανε επίδειξη δύναμης (105-80) και κατ' επέκταση το "τρία στα τρία" στην τουρκική λίγκα. Οι πρωταθλητές Τουρκίας είχαν έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, είκοσι περισσότερα ριμπάουντ (46 έναντι 26), 24 ασίστ και 50% από το τρίποντο. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν ήταν δυνατόν ν' απειληθούν.

Λοκομοτίβ Κουμπάν: Στη Φινλανδία η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προσγειώθηκε απότομα μετά τις διαδοχικές επιτυχίες στην Ευρωλίγκα. Έχασε 70-68 από την Μπίσονς Λόιμα για την Ένωση των Ανατολικών Χωρών, βγάζοντας κούραση και... αστοχία, αφού από το τρίποντο είχε μόλις 27% (6/22). Ένα εξ αυτών στο φινάλε από τον Μάλκολμ Ντιλέινι. Ο Βίκτορ Κλαβέρ ήταν ο αρχισκόρερ της "Λόκο" με μόλις 11 πόντους. Ήταν η δεύτερη ήττα της ρωσικής ομάδας σε τέσσερα ματς.

Ζαλγκίρις: Στο παραδοσιακό ντέρμπι του λιθουανικού μπάσκετ η ομάδα του Γκιντάρας Κράπικας επιβεβαίωσε ότι παραμένει ένα επίπεδο πάνω από τη Λιέτουβος Ρίτας. Μολονότι ο Ίαν Βουγιούκας έμεινε στους 5 πόντους (είχε 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ), οι πρωταθλητές είχαν τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό (Γιανκούνας, Σεϊμπούτις, Καλνιέτις) και επιβλήθηκαν 79-70 στο Κάουνας. Με 19% (3/16) σούταραν από το τρίποντο οι φιλοξενούμενοι. Η Ζαλγκίρις είναι η μόνη ομάδα με το απόλυτο στο πρωτάθλημα (6 νίκες).

Ζιελόνα Γκόρα: Την τρίτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια του πολωνικού πρωταθλήματος πέτυχε η πολωνική ομάδα επικρατώντας της Στσέτσιν πιο εύκολα απ' όσο δείχνει το 98-92. Πρώτος σκόρερ ο Κάρολ Κρουσέτσκι με 19 πόντους, ενώ ο Ντέγιαν Μπορόβνιακ είχε 17.

News 24/7

24MEDIA NETWORK