Αποκαλυπτικός Διαμαντίδης: "Είμαι εδώ για να παίζω μπάσκετ"

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του καθοδηγητή των νέων παικτών του Παναθηναϊκού, υπογραμμίζοντας ότι "κίνητρό του είναι να παίζει μπάσκετ", ενώ υποστήριξε ότι η ομάδα του έχει ήδη κάνει υπέρβαση με την παρουσία της στα πλέι οφ της Euroleague.

Αποκαλυπτικός Διαμαντίδης: "Είμαι εδώ για να παίζω μπάσκετ"

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι αρκετοί πίστεψαν πως ο Παναθηναϊκός θα χάσει και στο πρώτο ματς του ΟΑΚΑ, ο ηγέτης του "τριφυλλιού" απάντησε: "Εμένα δεν με απασχολεί τι υποστήριζε ο καθένας. Στόχος μας ήταν να κερδίσουμε μια πολύ καλή ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ. Για να το πετύχουμε αυτό έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλους τους τομείς γιατί κάθε λάθος είναι σημαντικό. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας βοήθησε σε μία τόσο μεγάλη μάχη. Συγχαρητήρια στα παιδιά και τους προπονητές. Έχουμε άλλο ένα δύσκολο ματς. Συνεχίζουμε".

Στη συνέχεια μίλησε για το ευρωπαϊκό μέλλον της ομάδας: "Εγώ θεωρώ ότι έχουμε κάνει υπέρβαση. Το πλάνο το ξέρετε, το έχουμε πει πολλές φορές. Πολλά παιδιά εντάσσονται σε υψηλό επίπεδο, μην τα ονοματίσω, τα βλέπετε από μόνοι σας. Έχουμε φτάσει στους "8" και αντιμετωπίζουμε μία πολύ καλή ομάδα. Φτάσαμε εδώ, θα παλέψουμε και αν είμαστε καλοί θα κερδίσουμε, αν η ΤΣΣΚΑ είναι καλύτερη θα χάσουμε".

Σε ερώτηση τι θα κάνει ο ίδιος του χρόνου και το ρόλο του είπε: "Δεν είναι θέμα τι κάνω εγώ. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν κορμό Ελλήνων παικτών που θα πλαισιώσει την ομάδα. Έπρεπε να γίνουν κάποιες εκπτώσεις, να θυσιάσουμε τίτλους ή πορείες στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός ήταν τόσα χρόνια πρωτοπόρος. Τώρα πρέπει να φτιάξει το μέλλον του. Δεν καθοδηγώ τα νέα παιδιά. Το κίνητρό μου είναι να παίξω μπάσκετ. Προπονητές υπάρχουν. Εγώ έχω φτάσει 35 χρονών και παίζω γιατί μου αρέσει το μπάσκετ".

Όσον αφορά το επόμενο ματς με την ΤΣΣΚΑ, ο Δημήτρης Διαμαντίδης δήλωσε: "Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι. Να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε. Θα πρέπει να βελτιωθούμε γιατί η ΤΣΣΚΑ θα παραταχθεί πιο διαβασμένη. Μπούσουλας είναι να έχουμε την όρεξη και το πάθος για να κερδίσουμε το ματς".

"Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα βρισκόμασταν μπροστά στο σκορ. Σταθήκαμε τυχεροί στο τέλος. Πρέπει να το πιστέψουμε, να τα δώσουμε όλα και την Τετάρτη. Μου βγήκε λίγο η ένταση, ήθελα πάρα πολύ να βοηθήσω. Ένιωσα πάρα πολύ ωραία. Είναι από τις στιγμές που ονειρεύεται κάθε αθλητής", είπε από την πλευρά του ο Bλαδίμηρος Γιάνκοβιτς.

Και προσέθεσε: "Το σημερινό ήταν ακόμα ένα παιχνίδι που παίζουμε καλά εντός για πολλούς και διάφορους λόγους. Είναι ένα παιχνίδι που θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια. Μπορούμε να αποδείξουμε πράγματα προς τα έξω αρκεί να φανερώσουμε μία εικόνα όπως η σημερινή. Μία εικόνα μαχητή με πολλή ενέργεια και δύναμη".

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο ίδιος και ο Νίκος Παππάς δεν έπαιρναν μεγάλο χρόνο συμμετοχής την ίδια περίοδο της περυσινής σεζόν, ο Γιάνκοβιτς απάντησε: "Να ζήσουμε το σήμερα και να δώσουμε τα πάντα για άλλη μία νίκη".

Διαβάστε ακόμη:

Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ 86-85

Μακάμπι - Φενέρμπαχτσε 74-75 παρ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK