Διαμαντίδης: "Nα αποχωρήσω ενώ είμαι σε καλό επίπεδο"

Την απόφασή του να εγκαταλείψει το παρκέ εξήγησε σε συνέντευξή του στο κανάλι της Euroleague ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Δείτε τα όσα είπε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, κάνοντας τον απολογισμό της καριέρας του.

Διαμαντίδης: "Nα αποχωρήσω ενώ είμαι σε καλό επίπεδο"

Λίγο μετά τη βράβευσή του ως Θρύλου της Ευρωλίγκας, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, μίλησε στο επίσημο κανάλι της διοργάνωσης:

"Ο στόχος μου όταν ήρθα εδώ ήταν να προσπαθήσω να παίξω και να βελτιωθώ για να παίξω σε αυτό το επίπεδο. Προσπαθούσα να παίξω. Τίποτα παραπάνω. Ούτε να γίνω αρχηγός ούτε ηγέτης. Ήθελα απλά να παίξω. Να δω πώς είναι το κορυφαίο επίπεδο, πώς είναι να παίζεις απέναντι στους κορυφαίους παίκτες"

Και συνέχισε:

"Παίζω μπάσκετ, προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα μου. Αν έχεις μία ικανότητα η οποία βοηθάει την ομάδα, αυτό είναι καλό. Προσπαθώ με τον τρόπο μου να βοηθώ την ομάδα.

Αν μπορώ να παίξω άμυνα, θα το κάνω. Αν μπορώ να σκοράρω, θα το κάνω. Αν μπορώ να δώσω μια ασίστ, αυτό θα κάνω. Δεν σκέφτομαι πως πρέπει να κάνω κάτι ειδικό, απλά προσπαθώ να παίζω και το παιχνίδι μου δείχνει τι μπορώ ή δεν μπορώ να κάνω".

Kάνοντας flash back στην καριέρα του, θυμήθηκε την κατάκτηση της Euroleague στην Αθήνα:

"Ήταν σημαντική στιγμή στην καριέρα μου. Ήταν ο πρώτος μου τίτλος της Euroleague, το Final Four γινόταν στην Αθήνα μπροστά στους φίλους του Παναθηναϊκού. Ήταν μια σπουδαία σεζόν"

Για τον απολογισμό της καριέρας του:

"Για εμένα είναι μεγάλη τιμή γιατί όλα αυτά τα χρόνια, οι περισσότερες στιγμές που πέρασα, ήταν καλές στιγμές. Αυτή είναι η 12η σεζόν στην ομάδα, είχα μεγάλη επιτυχία με τον Παναθηναϊκό και απόλαυσα όλες τις χρονιές"

Για την απόφασή του να σταματήσει:

"Θέλω να σταματήσω και να είμαι καλός στο παρκέ. Όχι να είμαι "τεμπέλης" και να μην μπορώ να κινηθώ. Θέλω να αποχωρήσω ενώ είμαι σε καλό επίπεδο. Γι' αυτό αυτή θα είναι η τελευταία μου σεζόν".

Για τον στόχο του Final 4:

"Ποιος από τους παίκτες δεν θέλει να πάει στο Final Four; Θα ήθελα να πάω εκεί, αλλά ξέρω πόσο δύσκολο είναι. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε"

Ενώ τέλος, πρόσθεσε:

"Είμαι απολύτως ικανοποιημένος μέχρι τώρα. Δεν περίμενα ότι θα έχω τέτοια καριέρα. Είμαι πολύ χαρούμενος".

Δείτε το VIDEO:

News 24/7

24MEDIA NETWORK