Γκιστ: "Ποιος το θέλει περισσότερο..."

Ο Τζέιμς Γκιστ τόνισε ότι ο νικητής του ντέρμπι θα αναδειχτεί από τη θέληση ενώ σημείωσε ότι όποιον και να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στα προημιτελικά, δεν έχει καμία διαφορά.

Γκιστ: "Ποιος το θέλει περισσότερο..."
INTIME SPORTS

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τζέιμς Γκιστ στην εφημερίδα Sportday:

Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό;

«Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα παιχνίδια της χρονιάς, όπως και κάθε ματς με τον Ολυμπιακό. Είναι ένα ντέρμπι που το περιμένουν όλοι με ανυπομονησία. Ξέρουμε ότι θα εμφανιστούν προετοιμασμένοι και θα μας περιμένουν, οπότε το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε κι εμείς από την πλευρά μας».

Ποιο πιστεύεις ότι θα είναι το κλειδί για τη νίκη;

«Πρέπει να παλέψουμε. Και οι δύο ομάδες έχουν τον τρόπο παιχνιδιού τους και τα συστήματά τους, αλλά στο τέλος θα μετρήσει ποιος το θέλει περισσότερο. Συνήθως αυτό παίζει το μεγαλύτερο ρόλο σε τέτοια παιχνίδια».

Έχετε κοντραριστεί τέσσερις φορές φέτος με τον Ολυμπιακό. Αλλάζει κάτι στην τακτική σας;

«Είναι σαν μία σειρά πλέι οφ. Τους έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές φορές και σε κάθε παιχνίδι μπαίνουμε με την ίδια νοοτροπία. Εχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο ως ομάδα και αλλάζουμε κάποια μικρά πράγματα κάθε φορά. Κάνουμε κάποιες προσαρμογές και το ίδιο κάνει και ο Ολυμπιακός κάτι το οποίο γίνεται και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κάθε παιχνίδι είναι το ίδιο, αλλά ταυτόχρονα και πολύ διαφορετικό».

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση μόλις την προτελευταία αγωνιστική. Το περιμένατε αυτό όταν ξεκίνησε το Τοp-16, με δεδομένο ότι ο όμιλος ήταν ανοιχτός;

«Γνωρίζαμε ότι είχαμε έναν πολύ δύσκολο όμιλο εξαρχής. Ηταν φανερό από το ξεκίνημα ότι δεν θα έχουμε εύκολο έργο. Ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε για να προκριθούμε και στο τέλος τα καταφέραμε. Σίγουρα θα θέλαμε να έχουμε και το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά, αλλά έστω κι έτσι πήραμε την πρόκριση και ανυπομονούμε για τη συνέχεια».

Υπάρχει προτίμηση μεταξύ Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ (σ.σ.: μία εκ των δύο θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός);

«Νομίζω ότι για μας είναι το ίδιο. Πρόκειται για δύο ποιοτικές ομάδες και θα πρέπει να αγωνιστούμε σκληρά για να σπάσουμε την έδρα τους, είτε στη Μαδρίτη είτε στη Μόσχα. Από τη στιγμή που δεν έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, όποιον και να βρούμε απέναντί μας στα προημιτελικά, δεν έχει διαφορά για εμάς».

Ποιες είναι οι πιθανότητες πρόκρισης στο φάιναλ φορ;

« Είναι 50-50. Τα ονόματα και τα μπάτζετ είναι ένα δεδομένο στα χαρτιά, αλλά όλα κρίνονται στο γήπεδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Φενέρ φέτος. Εδωσαν πολλά χρήματα για να φέρουν παίκτες και τον Ομπράντοβιτς και όλοι περίμεναν ότι θα είχαν μια πολύ καλή χρονιά. Στα χαρτιά φάνταζε εξαιρετική ομάδα, αλλά πρέπει να το αποδείξεις και στο παρκέ αυτό. Η Ρεάλ είναι πολύ δυνατή φέτος, έχει χάσει μόλις δύο παιχνίδια όλη τη σεζόν. Το ίδιο και η ΤΣΣΚΑ που κάνει πολύ καλή πορεία έως τώρα. Είναι φυσιολογικό κάποιος να θεωρεί ότι αμφότερες είναι το φαβορί για την πρόκριση. Ομως το ίδιο έγινε και πέρυσι όταν αντιμετωπίσαμε την Μπαρτσελόνα. Ολοι τη θεωρούσαν μεγάλο φαβορί, αλλά φτάσαμε στο πέμπτο παιχνίδι και πολύ κοντά στην πρόκριση. Ουσιαστικά τα πάντα κρίθηκαν σε 2-3 κατοχές. Πριν τον αγώνα δεν μπορείς να αποκλείσεις ούτε να αποκλειστείς. Ολα είναι ανοιχτά και θα δούμε στο τέλος τι θα γίνει».

News 24/7

24MEDIA NETWORK