Γουίλκινς: ''Καθαρή η τάπα του Στόγιαν''

Ο Ντομινίκ Γουίλκινς με δηλώσεις του στον ισπανικό Τύπο ξαναθυμήθηκε την αλησμόνητη τάπα του Βράνκοβιτς στο Μοντέρο που χάρισε στον Παναθηναϊκό το πρώτο Ευρωπαϊκό στο Παρίσι.

Γουίλκινς: ''Καθαρή η τάπα του Στόγιαν''

Ο Ντομινίκ Γουίλκινς γύρισε τον χρόνο στο 1996 και σε συνέντευξη του στην ''El Periodico'' αναφέρθηκε στον τελικό του Τριφυλλιού με την Μπαρτσελόνα στο Παρίσι.

''Κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα. Νικήσαμε την Μπαρτσελόνα και η τάπα στον Μοντέρο ήταν καθαρή. Ήταν μια μεγάλη τάπα από τον Βράνκοβιτς. Θυμάμαι ήρθε η μπάλα στα χέρια μου, την πέταξα στον αέρα και φώναξα ''Game over''.

Όταν επιστρέψαμε στην Αθήνα το αεροδρόμιο πήρε φωτιά. Ο κόσμος ήταν εκστασιασμένος, όπως και το βράδυ του θριάμβου στο Παρίσι. Είναι οι πιο φανατικοί οπαδοί του κόσμου. Μια μέρα είχα πάει σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, είχε 80 χιλιάδες θεατές το γήπεδο και στην εξέδρα είδα δύο 60άρηδες να διαπληκτίζονται. Κανείς δεν έβλεπε τον αγώνα. Πήγα να δω ποδόσφαιρο και είδα πυγμαχία. Ήταν τρέλα... Όμως ήταν ωραία εμπειρία'',δήλωσε ο Γουίλκινς.

Ο Αμερικανός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην συνεργασία του με τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς που ήταν εκείνη την εποχή στον πάγκο του Παναθηναϊκού, λέγοντας και μια... ιδιαίτερη ατάκα του ''Μπόζα'': ''Δεν έπαιξα καλά στην Ελλάδα. Ο Μάλκοβιτς ήθελε να κάνουμε 20 πάσες πριν σουτάρουμε. Έτσι δεν έπαιζε κανένας καλά. Του έλεγα πως είμαι 37 ετών και δεν μπορώ να κάνω δύο προπονήσεις τη μέρα, μπορώ να κάνω μία πολύ καλή προπόνηση, αλλά όχι, εκείνος ήθελε δύο. Μάλιστα έλεγε στην ομάδα ''ο Ντομινίκ είναι μ…..ς, αλλά τον χρειαζόμαστε''.

News 24/7

24MEDIA NETWORK