Η ανάλυση του Κώστα Καϊμακόγλου στο Contra.gr για το ΤΣΣΚΑ-Παναθηναϊκός

Ο Κώστας Καϊμακόγλου, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζεται στην Ούνικς Καζάν στη Ρωσία, αναλύει για λογαριασμό των αναγνωστών του Contra.gr τα δεδομένα της μονομαχίας του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ και θυμάται πως έκαναν την υπέρβαση οι "πράσινοι" στη σειρά με την Μπαρτσελόνα το 2011.

Η ανάλυση του Κώστα Καϊμακόγλου στο Contra.gr για το ΤΣΣΚΑ-Παναθηναϊκός

Παράγοντας ψυχολογία: "Ολες οι σειρές στα πλέι οφ είναι ανοιχτές. Για μένα το μυστικό σ' αυτού του είδους του ματς είναι διατηρείς το καρδιογράφημα των συναισθημάτων του σε ευθεία γραμμή. Κανένας ιδιαίτερος ενθουσιασμός μετά από νίκη, καμία μεγάλη απογήτευση μετά από ήττα. Αν καταφέρει ο Παναθηναϊκός και διατηρήσει την ψυχραιμία του, τα πράγματα μπορούν να πάνε καλά".

Παράγοντας Τεόντοσιτς: "Θεωρώ ότι η απουσία του Μίλος Τεόντοσιτς από τα δύο πρώτα ματς θα παίξει ρόλο. Δεν ξέρω ποιον ακριβώς, ούτε μπορώ να πω αν αυτό το στοιχείο είναι θετικό ή αρνητικό για τον Παναθηναϊκό. Το σίγουρο είναι ότι θα λείψει από την ΤΣΣΚΑ ένας παίκτης που στο τέλος παίρνει σουτ, δεν φοβάται. Και ξέρουμε ότι αυτές οι σειρές είναι κλειστές".

Παράγοντας πλεονέκτημα έδρας: "Σ' αυτό το επίπεδο το πλεονέκτημα έδρας δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Ολες οι ομάδες δίνουν τα πάντα για τη νίκη έστω και με μισό πόντο. Οι διαφορές είναι μικρές. Ελεγχο των συναισθημάτων χρειάζεται ο Παναθηναϊκός και απόλυτο έλεγχο του ρυθμό".

Παράγοντας άμυνα: "Εχω παρακολουθήσει πολλές φορές αγωνιζόμενη την ΤΣΣΚΑ στην εφετινή Ευρωλίγκα. Νομίζω ότι η απουσία του Τεόντοσιτς μπορεί να δώσει στον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να ρισκάρει στα πικ εν ρολ και να περνάει πίσω από τα σκριν δίνοντας το σουτ. Στους ψηλούς η ΤΣΣΚΑ είναι πληρέστατη και διαθέτει παίκτες όλων των στιλ.Ο Κρστιτς θα παίξει με πλάτη γεγονός που ίσως δημιουργήσει πρόβλημα. Ο Καούν είναι μεγάλο κορμί αλλά πάει περισσότερο στα πικ εν ρολ και στα κοψίματα.Ο Χάινς ταιριάζει καλύτερα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Τα παπούτσια του Τεόντοσιτς στα πρώτα ματς σίγουρα θα τα φορέσει ο Ουίμς που θα πάρει τα μεγάλα σουτ".

Παράγοντας επίθεση: "Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός στην επίθεση στηρίζεται πολύ στο πικ εν ρολ, εσχάτως όμως πάει και σε παιχνίδι από το λόου ποστ. Βοηθά εκεί ο Μασιούλις ενώ και ο Μαυροκεφαλίδης, που ενεργοποιήθηκε στα τελευταία παιχνίδια, μπορεί να δώσει λσεις. Ο Παναθηναϊκός έχει την εμπειρία, έχει περάσει από τους ίδιους δρόμους. Θα είναι κρίσιμα τα διαστήματα που θα βρίσκεται κοντά στο σκορ".

Παράγοντας παράδοση (βλέπε τη σειρά του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα το 2011): "Ηταν κατά κάποιον τρόπο μία έκπληξη διότι η Μπαρτσελόνα είχε παίξει πολύ καλά εκείνη τη σεζόν. Μας θεωρούσαν όλοι αουτσάιντερ και αυτό μας έθιξε τον εγωισμό. Ο Ομπράντοβιτς εργάστηκε προς αυτή την κατεύθυνση σε ότι αφορά την ψυχολογική προετοιμασία. Μας είπε "σας θεωρούν τελειωμένους, μπείτε στο γήπεδο να αποδείξετε ότι αξίζετε". Ηταν πράγματα που μας άγγιξαν και μας ενέπνευσαν. Και έτσι ήρθε η μεγάλη ανατροπή σε εκείνη τη σειρά παρά το γεγονός ότι χάσαμε στον πόντο το πρώτο ματς και παρά το γεγονός ότι μείναμε με μεγάλη διαφορά πίσω στο σκορ στο δεύτερο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK