Ομπράντοβιτς: "Από εμάς εξαρτάται"

Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει για τη Λιθουανία, όπου αύριο θα τον υποδεχτείσ το Κάουνας η Ζάλγκρις, σε μία αναμέτρηση με αυξημένο βαθμό δυσκολίας.

Ομπράντοβιτς: "Από εμάς εξαρτάται"

Αυτός συνεπάγεται από την ανάγκη που έχουν οι Λιθουανοί για να πάρουν τη νίκη, ώστε να διατηρήσουν ζωντανές ελπίδες πρόκρισης. Αυτή η παράμετρος, ωστόσο, δεν ανησυχεί τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. " Είμαστε ήδη στο ΤΟΡ 16 και για εμάς είναι ακόμα ένα παιχνίδι Ευρωλίγκας. Δεν με νοιάζει πως θα είναι η Ζαλγκίρις, το θέμα είναι να είμαστε εμείς έτοιμοι και σοβαροί. Θα είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι σε ένα γεμάτο γήπεδο. Η Ζάλγκιρις θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της και θα έχουν μεγάλο κίνητρο, το γνωρίζουμε", ανέφερε ο κόουτς των πρωταθλητών Ευρώπης.

Ο Ίαν Βουγιούκας θα δώσει μεγάλες μάχες με τους Ράκοβιτς και Γιαφτόκας απέναντί του, γι' αυτό και τόνισε από την πλευρά του: " Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τη Ζάλγκιρις. Θα πρέπει να δείξουμε πάθος από την αρχή. Είναι μία ομάδα με πολύ ταλέντο και πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να πάρουμε τη νίκη. Πιστεύω πως αν εμείς είμαστε καλοί θα πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σίγουρα είναι δύσκολο να πάρουμε την 1η θέση γιατί η ΤΣΣΚΑ παραμένει στην κορυφή, αλλά εμείς θα το κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος".

Ο Αλέξης Κυρίτσης εστίασε σε ένα σημαντικό κομμάτι για το παιχνίδι των «πρασίνων», ενώ έκρινε επίσης πως η πρώτη θέση του ομίλου μπορεί να κατακτηθεί: " Αναζητούμε μία καλή εμφάνιση. Θέλουμε να βελτιώσουμε τα κενά διαστήματα στην απόδοσή μας και να βελτιωθούμε μέσα από τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Θέλω να κερδίσουμε ένα ακόμα παιχνίδι Ευρωλίγκας. Έχει κίνητρο η Ζαλγκίρις και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο. Ο ρυθμός πιστεύω πως θα κρίνει το ματς. Η Ζαλγκίρις είναι μία ομάδα που τρέχει και πιέζει. Εκεί στηρίζεται η δύναμή της. Εμείς θέλουμε να το σταματήσουμε αυτό. Είναι εφικτή η πρώτη θέση του ομίλου. Μας απομένουν τρία παιχνίδια και αυτό θα κυνηγήσουμε".

Με τον Παναθηναϊκό ταξίδεψε και ο Στίβεν Σμιθ που ξεπέρασε το πρόβλημά του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK