Παναθηναϊκός-Μάλαγα 78-73

Με πρωταγωνιστή τον Γκιστ και παρ' ολίγον μοιραίο τον Ούκιτς ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 78-73 της Μάλαγα στο ΟΑΚΑ και πέτυχε τη δεύτερη (εντός έδρας) νίκη του στον όμιλο του Top 16. Μελανό σημείο ο νέος τραυματισμός ο Διαμαντίδης.

Παναθηναϊκός-Μάλαγα 78-73

Έτσι κρίθηκε

Ήταν από τα παιχνίδια που ο Παναθηναϊκός έπρεπε να πάρει κι αυτό το "πρέπει" του δημιούργησε έξτρα πίεση, ιδίως μετά την κακή εμφάνιση στην Πόλη. Ακόμη και το τεχνικό επιτελείο του "τριφυλλιού", αρκετά αναποφάσιστο, δοκίμασε διάφορα σχήματα, χαμηλές και ψηλές πεντάδες, στο... βωμό του ροτέισον που θα φέρει φρεσκάδα. Έλειπε όμως σε πολλές περιπτώσεις η χημεία και οι συνεργασίες. Εξ ου και το γρήγορο μπάσκετ, που έφερε το +10 (33-23) από οκτώ προσωπικούς πόντους Μπανκς, έδωσε τη θέση του στο αργό τέμπο και αποπροσανατολισμένο μπάσκετ.

Η Μάλαγα ήταν καλά προετοιμασμένη από τον Ρέπεσα και βολεύτηκε με τον αργό ρυθμό, έχοντας ευέλικτους παίκτες για ν' ανταπεξέλθει στο πέντε εναντίον πέντε. Με ορθές επιλογές γύρισε το παιχνίδι (39-37 στο 20') και απέναντι στον εγκλωβισμένο από τις συνεχόμενες αλλαγές Παναθηναϊκό προσπέρασε 58-55 και 62-59. Το "τριφύλλι" ήταν στριμωγμένο στα σχοινιά και αναζητούσε εναγωνίως λύσεις, με τον Διαμαντίδη εκτός μάχης, έχοντας γυρίσει το πόδι του.

Απέναντι στην κλειστή άμυνα της Μάλαγα, τα τρίποντα αποδείχθηκαν... πανάκεια. Ο Μασιούλις έβαλε ένα για αρχή κι άλλο ένα πιο μετά, αλλά αυτά που μέτρησαν... περισσότερο στη ζυγαριά ήταν του Γκιστ, ο οποίος με... μένος για τον Ρέπεσα, σκόραρε δις από την ίδια γωνία μπροστά από τον αντίπαλο πάγκο, στέλνοντας τον Παναθηναϊκό στο 73-64. Έκαναν όμως δύσκολη την ίδια τους τη ζωή οι "πράσινοι", προτιμώντας να παίξουν με το χρόνο. Ο Ούκιτς κόλλησε σε δύο επιθέσεις, έχασε κι δυο βολές, με αποτέλεσμα το 73-71 στα 27.2''. Ο Μπανκς είχε 1/2 από τη γραμμή, ωστόσο η κρίσιμη άμυνα βγήκε (ερ μπολ Σιμόν) και αποφεύχθηκε το σοκ.

Αστέρι

Τη σκότωσε γιατί τη... μισούσε ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος φυλούσε την καλύτερη εμφάνισή του από τότε που ήρθε στον Παναθηναϊκό για τη μάχη με την πρώην του. Με 17 πόντους, δύο καθοριστικά τρίποντα και 4 ριμπάουντ, ήταν μακράν του επόμενου ο καλύτερος παίκτης του "τριφυλλιού".

Απογοήτευση

Θα ήταν σίγουρα ο άποντος Ουίλιαμς, αν ο Ρόκο-Λένι Ούκιτς δεν έκανε όλα όσα έκανε στο τελευταίο πεντάλεπτο. Κατ' εντολή ή όχι Πεδουλάκη, έβαλε σε περιπέτειες τον Παναθηναϊκό, ροκανίζοντας χωρίς προφανή λόγο το χρόνο, καθυστερώντας και χάνοντας επιθέσεις. Από τη βολή δε είχε 0/2.

Σχόλιο

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει να βρει ομοιογένεια κι αυτό του κοστίζει σε διάρκεια απόδοσης. Ο Καπόνο και ο Μπανκς δεν έχουν μάθει το Διαμαντίδη, ο Γκιστ δεν συνεργάζεται καλά με τους κοντούς, ο Σχορτσανίτης δουλεύει για να βρει τον εαυτό του, ο Ούκιτς δείχνει εκτός. Λογικό είναι ο Παναθηναϊκός να δυσκολεύεται. Επειδή όμως σε αυτό το κομμάτι μετρούν οι νίκες, έφερε άλλη μια αποστολή εις πέρας, κερδίζοντας ελάχιστο χρόνο να διορθωθεί και πρωτίστως να διαλέξει το μπάσκετ που θέλει να .

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 39-37, 56-58, 78-73

Παναθηναϊκός: Μπράμος 4, Ματσιούλις 14(4τρ, 6ρ), Καπόνο 7(1), Ούκιτς 5(4ασ), Λάσμε 7(9ρ), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 6(1τρ, 8ασ), Γκιστ 17(3), Μπανκς 14(3/3τρ), Σχορτσανίτης 4

Μάλαγα: Σιμόν 11(1), Ουίλιαμς, Λίμα, Πάνκο 11(1τρ, 6ρ), Βιδάλ 5(1), Ουρτασούν 8, Καλογουέι 14(2), Πέροβιτς 4(13ρ), Βάθκεθ 4, Ζόριτς 11(5ρ), Ντράγκιτς 5

News 24/7

24MEDIA NETWORK