Κακός οιωνός το 0/9 των ομάδων που κυνηγούσαν την ανατροπή του 2-0

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ελπίζουν ότι, προστατεύοντας την έδρα τους στα δύο παιχνίδια που ακολουθούν με Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, θα αυξήσουν κατακόρυφα τις πιθανότητες πρόκρισης στο Final-4 του Μιλάνου. Η πρόσφατη ιστορία όμως άλλα έχει διδάξει.

Κακός οιωνός το 0/9 των ομάδων που κυνηγούσαν την ανατροπή του 2-0

Είναι χαρακτηριστικό ότι ποτέ στο παρελθόν στην Ευρωλίγκα ομάδα που έχασε τα πρώτα δύο παιχνίδια της best of five σειράς επέστρεψε και ανέτρεψε τα προγνωστικά. Συνήθως μάλιστα δεν έγινε καν πέμπτο παιχνίδι!

Δεν είναι μία ή δύο περιπτώσεις, αλλά εννέα διαφορετικές στις οποίες το 2-0 αποδείχθηκε μη αναστρέψιμο για το αουτσάιντερ που κυνηγούσε τρεις διαδοχικές νίκες.

Η... κακή -για τις δύο ελληνικές ομάδες- παράδοση αρχίζει τη σεζόν 2008-09, όταν για πρώτη φορά καθιερώθηκε το σύστημα διεξαγωγής των τριών νικών. Τότε ο Ολυμπιακός, με δύο νίκες στο ΣΕΦ, άφησε εκτός τη Ρεάλ με συνολικό 3-1, ενώ η ΤΣΣΚΑ απέκλεισε με 3-0 την Παρτιζάν.

Κακός οιωνός το 0/9 των ομάδων που κυνηγούσαν την ανατροπή του 2-0
INTIME SPORTS

Ένα χρόνο αργότερα, το 2009-10, η ΤΣΣΚΑ έκανε καλό ξεκίνημα απέναντι στην Μπασκόνια και με 3-1 πανηγύρισε την πρόκριση στη Βιτόρια, ενώ το ίδιο έπραξε ο Ολυμπιακός επί πολωνικού εδάφους στο ζευγάρωμα με την Πρόκομ, έχοντας προηγουμένως πετύχει το "απόλυτο" στο ΣΕΦ.

Το 2012 και πριν από το Final-4 της Κωνσταντινούπολης, η ΤΣΣΚΑ και η Μπαρτσελόνα επανέλαβαν κάτι αντίστοιχο με αντιπάλους την Μπιλμπάο και την Ούνιξ Καζάν αντίστοιχα, ενώ πέρυσι ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, η ΤΣΣΚΑ και ο Ολυμπιακός που δεν άφησαν τη Μακάμπι, την Μπασκόνια και την Εφές να επιστρέψουν από το 0-2.

Υπάρχει άραγε ελπίδα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό;

News 24/7

24MEDIA NETWORK