Ολυμπιακός - Εφές 82-72

Μία καλή άμυνα και ένα καλύτερο δεύτερο ημίχρονο έφεραν την ανατροπή για τον Ολυμπιακό που εν τέλει επικράτησε της Εφές με 82-72 και πάει Λονδίνο να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Αντίπαλός του, μάλιστα, στον ημιτελικό στις 10 Μαϊου η ΤΣΣΚΑ, σε μία επανάληψη του περσινού τελικού.

Ολυμπιακός - Εφές 82-72

Ετσι κρίθηκε

Η αμυντική χαλαρότητα με την οποία μπήκε στο παρκέ ο Ολυμπιακός προκάλεσε αρνητική εντύπωση. Η Εφές αντιμετώπισε μία άμυνα πολύ μαλθακή και την τιμώρησε δεόντως με συνεχόμενα ένας εναντίον ενός για να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα έξι πόντων (13-19) στο ξεκίνημα.

Αίφνης, ο Ολυμπιακός άρχισε να άγχεται και να ζητά επιτακτικά σκορ. Χωρίς ψηλό που να είναι σε θέση να δημιουργήσει καταστάσεις μέσα στη ρακέτα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξε τη ρώσικη ρουλέτα των τριπόντων η οποία όμως (αν και τα περισσότερα σουτ ήταν ελεύθερα) δεν γύριζε όπως ήθελαν οι "ερυθρόλευκοι". Αντιθέτως, η μυαλωμένη Εφές έβαλε τρία συνεχόμενα ελεύθερα τρίποντα για να φτάσει στο 21-36 και να φέρει τον πρωταθλητή Ευρώπης σε κατάσταση συναγερμού.

Το ευτύχημα σε εκείνο το σημείο για τον Ολυμπιακό ήταν ότι, παρά το γεγονός ότι τα σουτ έβρισκαν σίδερο, η μείωση του σκορ αποτέλεσε γεγονός λόγω της αμυντικής προσπάθειας (και του μικροτραυματισμού του Φάρμαρ ο οποίος έμεινε για ένα διάστημα εκτός παρκέ). Οπως και να το έβλεπε κανείς, το 33-41 του ημιχρόνου άφηνε σημαντικές ελπίδες στους γηπεδούχους.

Ο Ολυμπιακός του τρίτου δεκαλέπτου ήταν μία ομάδα εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας καθώς, επιτέλους, κατάφερε να απειλήσει την Εφές από μέσα με τη δραστηριότητα του Σπανούλη και τη μαχητικότητα του Πάουελ βάζοντας την τακτική του εξωτερικού σουτ προσωρινά στο ντουλάπι. Η Εφές βγήκε σταδιακά από την αμυντική ισορροπία και οι "ερυθρόλευκοι" αρχικά ροκάνισαν τη διαφορά και εν συνεχεία (με τρίποντο του Σπανούλη και φάουλ-γκολ του Πρίντεζη) έφτασαν στην ολική ανατροπή (52-50 από 35-47).

Από εκεί και πέρα το μομέντουμ πέρασε στα χέρια του Ολυμπιακού ο οποίος είχε την ευκαιρία να ορίσει τη μοίρα της αναμέτρησης και κατά συνέπεια τη δική του. Ο βαθμός προσήλωσης στην άμυνα ανέβηκε και την ώρα που η Εφές έδειχνε να τα έχει χαμένα οι Πειραιώτες έτρεξαν ένα σερί 7-0 για να κάνουν το 61-55 στο 32'. Ομως αντί να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα πηγαίνοντας σε ώριμες επιθέσεις, οι παίκτες του Μπαρτζώκα μπήκαν στην παγίδα της βιασύνης και έβαλαν την Εφές ξανά στο παιχνίδι αφού με το τρίποντο του Τουνσερί στο 36'η Εφές πέρασε εκ νέου μπροστά (66-67).

Σε εκείνο το χρονικό σημείο όμως μίλησε η ηγετική προσωπικότητα των Σπανούλη και Πρίντεζη. Με σκορ των δύο ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι μαξιλάρι ασφαλείας (73-68) το οποίο σε συνδυασμό με τις διαδοχικές χαμένες βολές των Τούρκων (αλλά και την απουσία του Φάρμαρ που αποδείχθηκε καθοριστική) στάθηκε αρκετό για να χαρίσει στους "ερυθρόλευκους" την πρόκριση σε ένα ακόμη φάιναλ φορ (4ο τα τελευταία 5 χρόνια).

Σταρ

Ο Σπανούλης. Οχι γιατί αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ματς αλλά διότι όρθωσε το ανάστημά του στα κρίσιμα σημεία δίνοντας τις λύσεις που εναγωνίως έψαχνε ο Ολυμπιακός. Ισως το πιο κρίσιμο καλάθι του αγώνα να ήταν αυτό που πέτυχε ο Λαρισαίος γκαρντ στο 37' και έβαλε πάλι μπροστά την ομάδα του (68-67) μετά το προσωρινό προσπέρασμα της Εφές.

Απογοήτευση

Ο Ολυμπιακός κινδύνευσε σοβαρά κυρίως γιατί άφησε τα 15 πρώτα λεπτά του αγώνα να περάσουν ανεκμετάλλευτα και επέτρεψε στην Εφές να πάρει ψυχολογία. Το ξέσπασμα όμως του τρίτου δεκαλέπτου διόρθωσε τα κακώς κείμενα.

Σχόλιο

Μπακ του μπακ πρόκριση για τον Ολυμπιακό σε φάιναλ φορ και τέταρτη συνολικά τα τελευταία πέντε χρόνια. Αυτό σημαίνει συνέπεια. Και καταξίωση. Στοιχεία που αν μην τι άλλο χαρακτηρίζουν μόνο τις πραγματικά μεγάλες ομάδες. Ενα στοιχείο που πάντως χρήζει σχολιασμού είναι το γεγονός ότι ο Φάρμαρ ουσιαστικά έμεινε εκτός αγώνα σ' όλο το δεύτερο ημίχρονο. Εξέλιξη που σαφώς απάλλαξε τους "ερυθρόλευκους" από ένα ενοχλητικό πονοκέφαλο.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 33-41, 54-55, 82-72

Ολυμπιακός: Χάινς 6(6ρ), Λο 7(1/5τρ), Άντιτς 5(1τρ, 6ρ), Σπανούλης 19(2/7τρ, 5ασ), Περπέρογλου 7(1), Σερμαντίνι 2, Σλούκας 3(1), Πάουελ 9(1), Πρίντεζης 15(1τρ, 7ρ), Παπανικολάου 8(2τρ, 4ασ), Κατσίβελης 1

Εφές: Φάρμαρ 11(1), Ερντέν 8(8ρ), Τουντσερί 7(2τρ, 4ασ), Σιπ 6, Γκονλούμ 3, Σαβάνοβιτς 12(6ρ), Λούκας 14(7/11δ, 6ρ), Γκιουλέρ 9(1), Μπάρατς 2(7ρ)

Το live του αγώνα

19:18
Καλησπέρα σας από το ΣΕΦ! Είμαι ο Νότης Ψιλόπουλος και μαζί θα πάμε έως το τζάμπολ της αναμέτρησης. Έχουμε πάρει ήδη θέση στα δημοσιογραφικά θεωρία του γηπέδου και θα σας μεταφέρουμε το ό,τι συμβαίνει στο στάδιο, λίγες ώρες πριν την έναρξη του κρίσιμου παιχνιδιού.
19:20
Ο Ολυμπιακός απόψε (21:45) δίνει ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια του για την φετινή σεζόν. Ένα ματς "do-or-die", δίχως αύριο. Οι ερυθρόλευκοι σε λίγη ώρα θα αντιμετωπίσουν στον Πειραιά την Αναντολού Εφές για το πέμπτο ματς των playoffs της Euroleague. Η σειρά είναι στο 2-2, με τις δύο ομάδες να μετρούν ισάριθμες νίκες στις έδρες τους, και όποιος νικήσει απόψε θα πάρει και την πρόκριση για το Final-Four του Λονδίνου. 
19:24

Δεν υπάρχουν εισιτήρια για την αναμέτρηση. Το ματς είναι sold-out, καθώς οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού «εξαφάνισαν» τα «μαγικά χαρτάκια» με το που βγήκαν προς διάθεση. Ήδη οι πρώτοι οπαδοί της ομάδας έχουν φτάσει στο ΣΕΦ. Πρόκειται κυρίως για τους οργανωμένους, οι οποίοι σιγά-σιγά τοποθετούν τα πανό τους στα πέριξ του ΣΕΦ. Υπάρχουν πανό από την Ηλιούπολη, το Μπραχάμι, το Μοσχάτο, την Πετρούπολη, τα Καμίνια, τον Κορυδαλλό, αλλά και από άλλες περιοχές.

19:26

Λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας, κανείς φίλαθλος χωρίς εισιτήριο ή κάρτα διαρκείας δεν θα μπορέσει να πλησιάσει το γήπεδο καθώς θα εφαρμοστεί αυστηρός προέλεγχος εισιτηρίων. Για αυτόν τον λόγο παρακαλούνται οι φίλαθλοι χωρίς εισιτήριο να μην πλησιάσουν το γήπεδο καθώς δεν υπάρχουν εισιτήρια προς πώληση. Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 19.45, δύο ώρες πριν τον αγώνα. Καλό θα ήταν όσοι έχετε εισιτήρια να έρθετε εγκαίρως στο γήπεδο, το αργότερο μια ώρα πριν την έναρξη του, καθώς οι έλεγχοι τόσο από την αστυνομία όσο και από τους υπεύθυνους της ΚΑΕ Ολυμπιακός θα είναι πολλαπλοί και αυστηροί και ίσως να υπάρξουν καθυστερήσεις κατά την διάρκεια της εισόδου.

19:27
 Δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να καθίσει είτε στους διαδρόμους, είτε στις σκάλες του δευτέρου διαζώματος, είτε να σταθεί όρθιος σε εξόδους κινδύνου, καθώς εκτός της πιθανής τιμωρίας της ομάδας του Ολυμπιακού, είναι απαραίτητο να τηρηθούν όλοι οι σχετικοί κανόνες ασφαλείας.
19:29
Μία πρώτη γεύση από το ΣΕΦ.
19:32

Τα μέτρα ασφαλείας στο ΣΕΦ θα είναι αυστηρά, όπως και οι έλεγχοι που θα γίνουν. Ελάτε, λοιπόν, πιο νωρίς στο στάδιο, ώστε να μην χάσετε την έναρξη της αναμέτρησης. Πέρα από τους ελέγχους, βέβαια, υπάρχει και το κυκλοφοριακό, οπότε προνοήστε και ελάτε νωρίτερα στον Πειραιά.

19:33
Δεν την είδα την εκπομπή, αλλά όπως έμαθα έδωσε ωραίες απαντήσεις.
19:35
Ο Κάιλ Χάινς είναι μια χαρά, θα βρίσκεται σήμερα στην αποστολή του Ολυμπιακού και θα αγωνιστεί κανονικά στην αναμέτρηση. Δείτε το βίντεο που έλαβε μέρος στην χθεσινή προπόνηση.
19:37

19:40

Θα υπάρχει αυτή την φορά ισχυρή παρουσία από τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού στις κερκίδες του ΣΕΦ. Ήδη έχουν τοποθετήσει ένα τεράστιο πανό στο ένα πέταλο, το οποίο αναγράφει «MISFITS GATE-7». Έρχεται σιγά-σιγά κόσμος στο στις εξέδρες, και αρκετοί τοποθετούν τα πανό τους. 

19:43

19:45

Οι άνθρωποι του γηπέδου κάνουν τις τελευταίες ετοιμασίες ενόψει της αναμέτρησης. Δίνονται αυτή την στιγμή ειδικές οδηγίες στους σεκιούριτι για το πώς θα πρέπει να λειτουργήσουν και να συμπεριφερθούν. Το ξαναλέμε, πως τα μέτρα ασφαλείας απόψε θα είναι αυστηρά!

19:49

Το κλίμα στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού είναι εξαιρετικό. Οι παίκτες έχουν αυτοπεποίθηση και είναι αισιόδοξοι πως θα καταφέρουν να πάρουν τη νίκη-πρόκριση απόψε. Διαθέτουν καλύτερη ομάδα από την Εφές, το ξέρουν, αυτό έχει φανεί στο παρκέ ειδικά στα ματς του ΣΕΦ, αλλά αυτό θα πρέπει να το αποδείξουν για ακόμη μία φορά μέσα στο γήπεδο.

19:55

Δεν έχουν να κρύψουν κάτι οι δύο ομάδες. Ολυμπιακός και Εφές έχουν παίξει μεταξύ τους φέτος έξι φορές, με τον κάθε σύλλογο να έχει κερδίσει από τρία παιχνίδια στην έδρα του. Κοινό χαρακτηριστικό στις νίκες των ερυθρολεύκων το γεγονός πως έχουν επικρατήσει παίζοντας εξαιρετική άμυνα. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τα σκορ (75-53, 67-62, 71-53). Τα πάντα, λοιπόν, ξεκινούν από την καλή άμυνα και αυτό είναι το ζητούμενο απόψε για τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Οι παίκτες των Πρωταθλητών Ευρώπης, μάλιστα, ζητούν από τον κόσμο τους να βγάλει δυνατή φωνή ειδικά όταν οι Πειραιώτες θα αμύνονται, ώστε να «μπλοκάρουν» το μυαλό των Τούρκων. Η ατμόσφαιρα απόψε πρέπει να είναι «καυτή», ώστε οι φίλαθλοι να αποτελέσουν τον έκτο παίκτη της ομάδας. Βέβαια, όπως είπε και ο κόουτς Μπαρτζώκας «μπάσκετ παίζουν οι παίκτες και όχι ο κόσμος, οπότε εμείς μέσα στο γήπεδο θα πρέπει να κερδίσουμε».

19:57

19:58
Η τηλεοπτική μετάδοση απόψει είναι από την ΕΤ-1 (21:45).
20:00

Έρχεται σιγά-σιγά κόσμος στο ΣΕΦ και ήδη ορισμένοι οργανωμένοι έχουν ξεκινήσει το τραγούδι και τα συνθήματα από την κερκίδα, ενώ και τα τύμπανα ακούγονται δυνατά από τις εξέδρες. Η αποστολή της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού βρίσκεται στο ΣΕΦ, αλλά δεν έχει βγει ακόμη παίκτης των Πειραιωτών στο παρκέ.

20:01

Πάνω που το… γράφαμε, μόλις βγήκε ο πρώτος! Ο λόγος για τον Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος φυσικά είναι εκτός αποστολής (λόγω τραυματισμού). Έχει πάρει μία μπάλα στην κατοχή του και εξασκείται στην ντρίμπλα, ενώ δοκιμάζει και ορισμένα σουτ. 

20:05
GIANNIS APO KORINTHO : Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΓΙΑΣΙΤΣ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣ ΚΑΘΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΤΣ ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΝΕ
20:06
Ο Μάντζαρης στο παρκέ!
20:09

20:12

Βγήκε στο παρκέ ο Τζαμόν Λούκας, ο πρώτος παίκτης από την Εφές. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού τον αποδοκίμασαν. Τέτοιες ώρες ξεχνάς συμπάθειες.

20:14

Από την Εφές δεν θα παίξει ο Βούγιασιτς, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής λόγω πειθαρχικού παραπτώματος. Είναι απουσία για τους Τούρκους, καθώς είναι ένας από τους κορυφαίους τους παίκτες, αλλά τέτοιες καταστάσεις αρκετές φορές συσπειρώνουν τις ομάδες. Θα πρέπει, πάντως, αυτή την απουσία να την εκμεταλλευτούν τα «3άρια» του Ολυμπιακού (Παπανικολάου-Περπέρογλου), κάνοντας καλό ματς σε άμυνα και επίθεση.

20:17

20:18

Στο παρκέ έχουν βγει αρκετοί παίκτες της Εφές αυτή την στιγμή, οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν. Οι τσιρλίντερ κάνουν προθέρμανση, ο Βαγγέλης Μάντζαρης δοκιμάζει σουτ, ενώ όλο και αυξάνεται η προσέλευση του κόσμου. Όπως είπαμε ο έλεγχος που γίνεται είναι αυστηρός και θα υπάρξουν καθυστερήσεις. Για αυτόν τον λόγο ελάτε στο ΣΕΦ όσο πιο γρήγορα μπορείτε. 

20:23

Σήμερα αναμένεται να δούμε έναν Ολυμπιακό που θα τρέξει περισσότερο στο παρκέ. Για να γίνει όμως αυτό οι Πειραιώτες θα πρέπει πρώτα να ασφαλίσουν το αμυντικό ριμπάουντ και στη συνέχεια να επιδιώξουν να βγάλουν με ταχύτητα αιφνιδιασμούς. Θα επιδιώξουν περισσότερο το transition παιχνίδι σήμερα οι Πειραιώτες, ειδικά όταν οι Τούρκοι χρησιμοποιήσουν «βαριά» σχήματα, με δύο σέντερ στην πεντάδα τους. Το γρήγορο παιχνίδι άλλωστε είναι στο «dna» αυτής της ομάδας, της ταιριάζει, και έχει μάθει να παίζει έτσι. Για να δούμε πως θα κυλήσει το ματς. Τα πάντα βέβαια ξεκινούν από την άμυνα.

20:24

20:27

Βγήκαν στο παρκέ οι δύο πρώτοι παίκτες του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τους Κώστα Παπανικολάου και Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους. Αμφότεροι πήραν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου και ξεκίνησαν το «ζέσταμα» τους δοκιμάζοντας σουτ.  Το ίδιο κάνουν αυτή την στιγμή και οι παίκτες της Εφές. Όλο και αυξάνεται η προσέλευση του κόσμου.

20:28

20:29
Βγήκε στο παρκέ και ο Κάιλ Χάινς. Πήρε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου ο Αμερικανός σέντερ. Θα αγωνιστεί κανονικά στο ματς. 
20:32

20:33
Έχουμε και επίσημα την 12άδα του Ολυμπιακού: Χάινς, Λο, Άντιτς, Σπανούλης, Περπέρογλου, Σερμαντίνι, Σλούκας, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Κατσίβελης. Έμεινε εκτός ο Πέρκινς.
20:36
Οι Παπανικολάου και Λούκας έπιασαν κουβέντα μέσα στο γήπεδο. Έκαναν παρέα άλλωστε όταν ήταν συμπαίκτες στον Ολυμπιακό. Βγήκε στο παρκέ για προθέρμανση και ο Σλούκας. Φοράει όπως πάντα το παντελόνι της φόρμας του, κάτι το οποίο κάνει για γούρι. Είναι προληπτικός.
20:36

20:40

Όλο και αυξάνεται η προσέλευση του κόσμου. Οι φίλαθλοι που βρίσκονται αυτή την στιγμή στο ΣΕΦ έχουν ξεκινήσει τα τραγούδια και δημιουργούν ατμόσφαιρα. Στο παρκέ από πλευράς Ολυμπιακού είναι οι Γκετσεβίτσιους, Παπανικολάου, Σλούκας και Χάινς, οι οποίοι δοκιμάζουν σουτάκια. Οι περισσότεροι παίκτες της Εφές είναι επίσης στο παρκέ και δοκιμάζουν το χέρι τους από την περιφέρεια. Πολλά πανό σήμερα στις εξέδρες του ΣΕΦ από αρκετές περιοχές της Ελλάδας. 

20:43

20:47

Βγήκε στο παρκέ ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος αποθεώθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Πήραν «ζεστό» χειροκρότημα και οι Κατσίβελης-Σερμαντίνι.

20:50

20:53

Ζεσταίνεται σιγά-σιγά η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ. Έχουμε ήδη ρυθμό και παλμό από την κερκίδα, με τον κόσμο να τραγουδά συνθήματα. Όλο και αυξάνεται η προσέλευση του κόσμου. Υπάρχει αρκετός κόσμος έξω από το στάδιο, καθώς υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω ότι γίνονται αυστηροί έλεγχοι στους οπαδούς.

20:58

21:02
Oι παίκτες των δύο ομάδων μπήκαν στα αποδυτήρια. Κανείς παίκτης στο παρκέ, ενώ ο Λούκας πριν πάει υπέγραψε ορισμένα αυτόγραφα σε φίλους του Ολυμπιακού. Η κερκίδα έχει ήδη ξεκινήσει το τραγούδι. 
21:03

21:06
Έχε γεμίσει το ένα πέταλο με τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού. Όλο και αυξάνεται η προσέλευση του κόσμου. Παραμένουν στα αποδυτήρια οι παίκτες 
21:07

21:08
Έφτασε στα επίσημα και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος.
21:10
Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει ήδη δημιουργήσει "καυτή" ατμόσφαιρα στις κερκίδες του ΣΕΦ. Η εξέδρα έχει ρυθμό και παλμό και ο κόσμος τραγουδά συνθήματα. Όλο και αυξάνεται η προσέλευση του κόσμου, ενώ οι παίκτες παραμένουν στα αποδυτήρια τους.
21:11

21:15

21:15
Βγήκε στο παρκέ η ομάδα του Ολυμπιακού μέσα σε αποθέωση. Χαμός στο ΣΕΦ για τους Πρωταθλητές Ευρώπης!
21:17

Αποθεώθηκαν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα από το θερμό κοινό στο ΣΕΦ, ενώ παράλληλα αποδοκιμάστηκαν οι παίκτες της Εφές. Θα έχουμε σε λίγο έτοιμο και το σχετικό βίντεο. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την προθέρμανση τους.

21:18
Σε βίντεο η είσοδος των παικτών του Ολυμπιακού στο παρκέ του ΣΕΦ.
21:24
Γεμίζει σιγά-σιγά το ΣΕΦ. Υπάρχει αρκετός κόσμος έξω από το ΣΕΦ αυτή την στιγμή, τόσο διότι υπάρχει κυκλοφοριακό, όσο και επειδή γίνεται αυστηρός έλεγχος στους οπαδούς.
21:27

21:31
Υπάρχουν ορισμένα κενά καθίσματα, αλλά αυτό συμβαίνει διότι κάποιοι μαζεύονται δίπλα στους οργανωμένους στο πέταλο. Το ματς είναι sold-out. Οι δύο ομάδες συνεχίζουν στο παρκέ την προθέρμανση τους.
21:31

21:35
Σε περίπου πέντε λεπτά θα έχουμε τζάμπολ.
21:36

21:36
Αρχίζει η παρουσίαση των δύο ομάδων.
21:37
Πρώτα της Εφές.
21:39
Ακολούθησε εκείνη του Ολυμπιακού.
21:43

21:44
To παιχνίδι στο ΣΕΦ ξεκίνησε!
21:44

Πολύ ύπουλο παιχνίδι και πολλά θα εξαρτηθούν από την διαχείριση του Σπανούλη. Είναι ένα θέμα πως ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα προσεγγίσει το παιχνίδι μετά τον επίλογο της αναμέτρησης στην Πόλη. Ο Ολυμπιακός πρέπει να τρέξει και να κλείσει την ρακέτα του για να μην χάσει ριμπάουντ. 

21:44
Ο Ερντέν έκανε το 0-2. Ισοφαρίζει ο Σερμαντίνι
21:46
Ο Σπανούλης έκανε με τρίποντο το 5-4.
21:46

Οι Τούρκοι σημαδεύουν αμέσα τον Ερντέν και θέλει βοήθεια ο Σερμαντίνι.

21:47
Ο Ερτνέν με κάρφωμα το 5-6, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου πήρε καλάθι και φάουλ.
21:47
Ο Φάρμαρ πέτυχε το 7-8 στο 3'.
21:48
'Αστοχος σε σουτ τριών πόντων ο Λο, η μπάλα για τους Τούρκους.
21:48
7-10 με τον Σαβάνοβιτς στο 4'.
21:49
9-10 με καλάθι του Πρίντεζη.
21:49
Σε άμυνα ζώνης η Εφές
21:49
Καλάθι και φάουλ από τον Σαβάνοβιτς.
21:49
Μέσα και η βολή (9-13) στο 4'.
21:50

Ο Πρίντεζης έχασε τις πρώτες μάχες με τον Σαβάνοβιτς. Το ένας εναντίον ενός της Εφές επί του παρόντος δεν αντιμετωπίζεται.

21:50
11-13 με τον Σπανούλη.
21:50
11-15 από τον Ερντέν.
21:50
Άστοχος σε σουτ τριών πόντων ο Πρίντεζης.
21:51
Τάιμ άουτ στο παιχνίδι, απομένουν 5 λεπτά για το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.
21:53
Ο Λούκας μέσα για το 11-17
21:54

Σε καλό βράδυ ο Σπανούλης, πρέπει όμως ο Πάουελ να κάνει επιτέλους ένα καλό παιχνίδι με πόντους από μέση απόσταση.

21:54
Στη γραμμή ο Πρίντεζης, Κάνει το 13-17 με 2/2 βολές
21:55
Φάουλ από τον Παπανικολάου.
21:56
Ο Σαβάνοβιτς με 2/2 βολές γράφει το 13-19 στο 6'
21:56

Οι 19 πόντοι της Εφές σε 6.30 και το απόλυτο στα δίποντα, λένε τα πάντα. 

21:57
Απαντάει με βολές ο Σπανούλης για το 15-19
21:58
Κερδίζει το φάουλ ο Κατσίβελης. Νέες βολές για τον Ολυμπιακό
21:58

Από νωρίς ο Μπαρτζώκας κάνει αλλαγές για να κρατήσει τους παίκτες του φρέσκους για το φινάλε των ημιχρόνων.

21:58
1/2 βολές και 16-19, μειώνει ο Κατσίβελης
22:00
Λάθος του Σπανούλη.
22:00
Ο Φάρμαρ έκανε το 16-21. 1/7 τρίποντα ο Ολυμπιακός.
22:02
Ο Άντιτς έκανε το 18-21
22:02
Ο Γκιουλέρ έκανε το 18-23, ωστόσο ο Πάουελ γράφει το 21-23 στο τέλος του α' δεκαλέπτου.
22:03

Τα καλά νέα: Συγκεντρωμένος ο Σπανούλης, δύο φάουλ ο Ερντέν, ο Πάουελ έβαλε το πρώτο του τρίποντο με τα ερυθρόλευκα. 

Τα κακά νέα: κακή άμυνα στο ένας εναντίον ενός, χαμένα αμυντικά ριμπάουντ πάλι, μία μόνο καλή επίθεση απέναντι στην ζώνη. 

Ο Ολυμπιακός πρέπει να τρέξει αλλά πρωτίστως να παίξει άμυνα. 


22:05
Ξεκίνησε η β' περίοδος.
22:06
Ο Μπάρατς κάνει το 21-25 στο 11'
22:07
Λάθος του ΆΝτιτς. Μέσα ο Λο, στη θέση του Σπανούλη
22:08
Αστοχεί ο Περπέρογλου
22:08

Αγοράζει χρόνο ο Μπαρτζώκας παίζοντας με ποσταρίσματα είτε του Παπανικολάου είτε του Περπέρογλου. Δεν λειτουργούν.

22:09
Ο Φάρμαρ κάνει το 21-27 στο 13'
22:10
Για τρεις ο Γκιουλέρ. Κάνει το 21-30
22:11

Δυστυχώς το μεγάλο πρόβλημα είναι το άγχος. Δύο πολύ κακές βολές από τον Άντιτς και δύο χαμένα ελεύθερα τρίποντο από τον Λο. Δεν έχει ρυθμό ο Ολυμπιακός με 2/12 τρίποντα και τόνους άγχους. Με τέτοιο βάρος δεν έχει τύχη.

22:12
Χαμένα σουτ από το Λο. Ο Φάρμαρ γράφει το 21-33 στο 14'
22:13
Άποντος στο β' δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός και σερί 10-0 από την Εφές
22:14
Αστοχεί ο Πρίντεζης
22:14
Τρίποντο από τον Τουντσερί για το 21-36
22:15

Σερί 13-0 και  το παιχνίδι ίσως να τελειώσει από νωρίς. Δεν μπήκε να παίξει ο Ολυμπιακός. Δεν είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος, αλλά αυτή η ομάδα δεν έχει ούτε ενέργεια,ούτε ηρεμία. Οι 38 πόντοι σε 15 λεπτά είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟΙ

22:15
Ο Πρίντεζης μείωσε σε 23-36, όμως ο Φάρμαρ αμέσως απάντησε (23-38)
22:16

Έβγαλε εδώ και πέντε λεπτά τον Λούκας η Εφές και με τον Τουνσερί παίζει μπάσκετ. Αυτό δείχνει να μην το περίμενε ο Ολυμπιακός.

22:16
Φάουλ του Τουντσερί στον Περπέρογλου
22:17
Στο 16' ο Περπέρογλου κάνει το 25-38 με βολές
22:18
Για τον Ολυμπιακό η μπάλα, λάθος της Εφές
22:18
Κάνει το 27-38 ο Χάινς και ο Μαχμούτι καλεί τάιμ άουτ.
22:19

Ένα θέμα προς συζήτηση πρέπει να είναι ότι ο Χάινς μπαίνει στο 13'-14' όταν ήδη το σκηνικό σε επίθεση κι άμυνα έχει κτιστεί. 

22:20
Ο Λούκας κάνει το 27-40
22:20
Κερδίζει φάουλ ο Σαβάνοβιτς.
22:21
Φάουλ του Φάρμαρ στον Κατσίβελη
22:22
Χάνει το σουτ ο Φάρμαρ, το ίδιο και ο Περπέρογλου
22:22

Ξέμεινε στην πεντάδα ο Κατσίβελης αλλά και ο Περπέρογλου που δεν έχει ενέργεια. Μοιραίοι οι...έξι πόντοι.

22:23
Διαμαρτυρίες από την Εφές για φάουλ στον Φάρμαρ. Έχουμε τάιμ άουτ στο παιχνίδι
22:24
Δεν πρόλαβε ο Λούκας να κάνει το σουτ.
22:25
Μειώνει ο Παπανικολάου σε 30-40 στο 18'
22:26

Έτερο αδιανόητο. Όλα τα τρίποντα ελεύθερα και ο Περπέρογλου έχει 0/3. Γύριζε η ψυχολογία με ένα από αυτά. 

22:26
Έχασε ευκαιρία με τον Περπέρογλου ο Ολυμπιακός.
22:27
Αστοχεί ο Λούκας, το ριμπάουντ ο Χάινς, χάνει το τρίποντο ο Σπανούλης.
22:28
Ο Σαβάνοβιτς με 1/2 βολές κάνει το 30-41
22:29
Εύστοχο σουτ από τον Παπανικολάου. Γράφει το 33-41 στο τέλος του ημιχρόνου.
22:30
4/19 τρίποντα για τον Ολυμπιακό, 3/10 η Εφές. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω με -15, αλλά μείωσε στους 8 με τη λήξη του ημιχρόνου.
22:32

Έχασε χρόνο ο Ολυμπιακός με Παπανικολάου και Χάινς στον πάγκο. Επιτέλους έπεσαν οι πρώτες ψιλές στην άμυνα. Έγινε σκληρός ο Ολυμπιακός, έβγαλε ενέργεια από την απελπισία. Είχε 6 πόντους στην έδρα του μέχρι το 18' στην δεύτερη περίοδο. Οι αλλαγές δεν βοήθησαν ιδιαίτερα ο Περπέρογλου, αντίθετα η Εφές έστειλε στον πάγκο τον Λούκας και άφησε το παιχνίδι σε Φάρμαρ-Τουντσερί στέλνοντας την διαφορά στους 15. Ευτυχώς δεν επέμεινε περισσότερο. Τί γίνεται τώρα; Αυτό που έδειξε ο Παπανικολάου. Ο Σπανούλης ξεκίνησε εξαιρετικά, η άμυνα έκλεισε πάνω του και δεν μπήκε ούτε ένα ελεύθερο σουτ. Από την άλλη ο Ολυμπιακός δεν δούλεψε να πάει στην ρακέτα έχοντας σουτάρει περισσότερα τρίποντα από ότι δίποντα. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Να επιτεθεί στην πιο αργή Εφές. Πολύς χρόνος υπάρχει όχι όμως με την ενέργεια των πρώτων 18 λεπτών.

22:45
Ξεκίνησε το β' ημίχρονο.
22:46

Πολύ κακός και ο Λο. Όλα τα κακά μαζεμένα που λέει και ο Σαίξπηρ.

22:46
Ο Λούκας γράφει τελικά το 33-43 στο 21'. Τρία επιθετικά ριμπάουντ από την Εφές
22:47
Μειώνει σε 35-43 ο Πάουελ
22:48
Ο Λούκας και πάλι, κάνει το 35-45 στο 22'
22:49

Πού είναι ο Χάινς;

22:49
Στο 23' ο Σαβάνοβιτς κάνει το 35-47
22:50
Ο Πάουελ κάνει το 37-47 μετά το άστοχο σουτ του Σπανούλη
22:50

Η επιλογή του Μαχμούτι να πηγαίνει αργά, μπορεί να βοηθήσει. Για να δούμε. 

22:51
Ο Σπανούλης κάνει το 39-47
22:52
Βήματα από τον Ερντέν στη συνέχεια.
22:52
Στο 25' ο Σπανούλης κάνει το 41-47. Απαντάει ο Γκιουλέρ (41-49).
22:53
Μείωσε ο Πάουελ σε 43-49 στο 26'
22:54
Τάιμ άουτ στο 26΄ με το σκορ στο 43-49
22:55

Η ζώνη τιμωρήθηκε γρήγορα. 

22:55
Για τρεις ο Σλούκας. Κάνει το 46-49!
22:57
Νέο λάθος της Εφές. Ο Γκονλούμ έβγαλε έξω την μπάλα
22:57
Στα 3.07'' πριν το τέλος του γ' δεκ. ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τρίποντο του Σπανούλη (49-49)
22:59

Μπήκαν τα τρίποντα αλλά δεν γίνεται να σουτάρουν συνέχεια. Ο Πάουελ έκανε σπουδαία δουλειά στην επίθεση αλλά κουράστηκε. Ίσως να πρέπει να μπει ο Χάινς να δώσει μία άλλη διάσταση διότι όλη η Εφές κυνηγάει τον Σπανούλη. Έρμπολ σε βολή ο Ερντέν. Κάτι αλλάζει. 

23:00

Οι...μπιπ. Έχει ο Ολυμπιακός το μομέντουμ, έρμπολ η πρώτη βολή του διαλυμένου Ερντέν και σταματάνε την ροή με τα λέιζερ.

23:00
Κερδίζει φάουλ η Εφές. Ο Ερντέν κάνει το 49-50 με 1/2 βολές
23:01
Στο 28' ο Πρίντεζης με καλάθι και φάουλ κάνει το 51-50. Θα εκτελέσει τη βολή μετά το τάιμ άουτ.
23:01

Ο Σπανούλης το γύρισε μόνος του ως ηγέτης αλλά δεν μπορεί να κερδίσει μόνος του. Δικαιώνεται ο Μπαρτζώκας με την επιλογή του Πρίντεζη αντί του Χάινς. Ο Σλούκας πάει καλά όμως κάποια στιγμή πρέπει να μπει ο Λο.

23:02
Μέσα και η βολή για το 52-50
23:03
Ο Γκιουλέρ ισοφαρίζει σε 52-52. Ερ μπολ του Σπανούλη στη συνέχεια
23:04
Ο Σιπ κάνει το 52-53 με 1/2 βολές
23:04

Λάθος βράδυ βρήκαν Περπέρογλου και Λο να είναι τόσο κακοί έως τώρα. 

23:05
Ο Χάινς έκανε το 54-53 στο 29'
23:05
Λάθος της Εφές, αστοχεί ο Περπέρογλου
23:07
Ο Γκονλούμ με 2/2 βολές κάνει το 54-55, στα 2,5'' για το τέλος της περιόδου.
23:08

Σπουδαία...Σπανούλεια περίοδος αλλά είπαμε. Μόνος του δεν γίνεται να νικήσει. Δυστυχώς είναι πολύ κακός ο Περπέρογλου ενώ και ο Λο δεν έχει βοηθήσει. Σε 10 λεπτά όλη η χρονιά. Θέλει άμυνα και καλές επιλογές. Ίσως να πρέπει να κάτσει κι ένα δίλεπτο ο Σπανούλης. 

23:08
Ο Χάινς αστόχησε στο τελευταίο σουτ και τέλος της γ' περιόδου με το σκορ στο 54-55
23:09
Ξεκίνησε το δ' δεκάλεπτο.
23:10
Για τρεις ο Άντιτς. Κάνει το 57-55 με τρίποντο!
23:11
Ο Λο κάνει το 59-55 και ο Χάινς κλέβει
23:12
Ο Περπέρογλου με τρίποντο γράφει το 61-55 και ξεσηκώνει τον κόσμο στο ΣΕΦ! Τάιμ άουτ στο ματς
23:12

Ανάστασις...νεκρών. Λο και Περπέρογλου παίρνουν εκδίκηση από τον εαυτό τους. Γρήγορο μπάσκετ, ηρεμία και καλή άμυνα. Ο Χάινς καταπίνει κόσμο αλλά...Έχει πολύ δρόμο ακόμα. 

23:13
Σερί 7-0 από τον Ολυμπιακό που γύρισε το παιχνίδι
23:14
Κέρδισε φάουλ ο Σαβάνοβιτς. Κάνει το 61-57 ο Σιπ στο 32'
23:14
Κάνει το 63-57 ο Λο με ωραία προσπάθεια!
23:15
Κλέβει την μπάλα ο Σπανούλης, αστοχεί ο Άντιτς για τρεις
23:16

Γρήγορες επιθέσεις. Αυτό είναι. Περπέ πέντε και ο Λο έξι σε αυτή την περίοδο. Ότι έλειπε. 

23:16
Στο 33' ο Σαβάνοβιτς μείωσε σε 63-59. Τρίποντο από τον Περπέρογλου, εύστοχο για το 66-59
23:17
Τάιμ άουτ στο παιχνίδι
23:18
Μη χάσετε μετά το τέλος του ματς την SUPER BASKETBALL με τους Μ. Μίχαλο και Στ. Τριαντάφυλλο. Συμμετέχουν οι Π. Διαμαντόπουλος, Τ. Μαγουλάς, Ν. Μπάκουλη... Συνδέσεις από το ΣΕΦ και τα δικά σας σχόλια!
23:18
Ο Τουντσερί κάνει το 66-60 στο 34'
23:20

Έχει γυρίσει εκτός ρυθμού ο Σπανούλης.

23:20
Λούκας και Σιπ μειώνουν σε 66-64. Μέσα στο παιχνίδι η Εφές
23:21

Χάθηκε πολύ γρήγορα η διαφορά εξαιτίας των πολύ αργών επιθέσεων που επέλεξε ο Ολυμπιακός. 7-0 σερί. Για ποιο λόγο έπρεπε να γίνει αυτό; Γιατί ξαφνικά πέφτει ο ρυθμός; 

23:21
Τρίποντο από τον Τουντσερί, έγραψε το 66-67.
23:22
4ο φάουλ του Σαβάνοβιτς στα 4.25'' πριν το τέλος του αγώνα
23:23
Ο Σπανούλης γράφει το 68-67 με λέι απ
23:24
Τρίποντο από τον Πρίντεζη για το 71-67 στο 36'
23:25
Ο Γκονλούμ κάνει το 71-68 στα 3.10'' πριν το τέλος
23:26
Ο Πρίντεζης κάνει το 73-68.
23:26

Μπιπ λεπτομέρειες. Κρατάς την μπάλα κύριε Παπανικολάου αφού δεν μπορείς να τριπλάρεις. Περιμένεις, η διαφορά στην επτά και όχι στους τέσσερις.

23:27
Ο Σιπ έκανε το 73-69 με 1/2 βολές
23:27
Λάθος του Σπανούλη. Νέα επίθεση της Εφές. Φάουλ του Χάινς
23:28

Δύο λάθη του Παπ και θα γίνει αλλαγή. Μακάρι να μην είναι μοιραία. 

23:29
Ο Ερντέν στη γραμμή. Χάνει την πρώτη, βάζει τη δεύτερη για το 73-70
23:30
Στο 1'22'' για το τέλος του αγώνα ο Λο με τρίποντο κάνει το 76-70. Τάιμ άουτ στο ματς
23:30

Μεγάλη φάση. Λο τριποντούρα, Χάινς πασάρει. Τρομερή επίθεση. Θέλει όμως πολύ καλές άμυνες τώρα. 

23:31
Κλέβει ο Πρίντεζης.
23:31

Μία επίθεση και βγάλτε εισιτήρια για Λόνδρες.

23:32
Στα 53΄΄ πριν το τέλος ο Πρίντεζης κερδίζει το φαουλ. Κάνει το 77-70 και παίρνει το ριμπάουντ.
23:33
Ο Σπανούλης έκανε το 78-70, χάνει το σουτ ο Λούκας. Όλα κρίθηκαν
23:34

Δεν το λέγαμε τόση ώρα να μην  τον...ξυπνήσουμε: πού είναι ο Φάρμαρ; Από ότι μαθαίνουμε δεν είναι τραυματίας οπότε να είναι καλά ο κόουτς. Ο Μπαρτζώκας σε αντίθεση με την Πόλη, παίζει με τρεις κοντούς. Τριπλάρει ο...μεγάλος κοντός, φαουλάκι, δύο βολούλες. Χαίρετε παιδιά της μογγολικής στέππας. Βγήκε και το πατριωτικό. 

23:34
Μείωσε ο Λούκας σε 78-72.
23:35
Ο Σπανούλης γράφει το 80-72 στα 17''
23:35
Ανάποδο κάρφωμα από το Χάινς και απομένουν 0,7'' για το τέλος του αγώνα. Δεν έχει τελειώσει το ματς, ο κόσμος βιάστηκε!
23:35

Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ. ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΕ ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΑΡΦΩΜΑ ΤΟΥ ΧΑΙΝΣ. Μόνο οι αού ουά δεν έχουν καταλάβει τί κάνουν. Δεν αφήνουν την ομάδα να γιορτάσει. 

23:36
Τέλος αγώνα. Ο Ολυμπιακός νίκησε με 82-72 και προκρίθηκε στο Final-4 του Λονδίνου!
23:37
Ο Ολυμπιακός σε φάιναλ φορ για 4η φορά τα τελευταία πέντε χρόνια.
23:37

Μεγάλες στιγμές. Έχουν μείνει 0.7'' ο Παπ πήγε στην εξέδρα, ο Πάουελ στην οικογένειά του. Το αξίζουν διότι ο Ολυμπιακός πέτυχε τον μεγάλο του στόχο: να συνεχίσει, να παραμείνει στην κορυφή κι εκεί όλα γίνονται. Συγκλονιστική επιτυχία η δεύτερη σερί επιτυχία και η τέταρτη σε πέντε χρόνια. Περισσότερα σε λίγο στην ζωντανή εκπομπή για την Ευρωλίγκα. 

23:38
Μεγάλη ανατροπή για τον Ολυμπιακό από το -15!
23:41
Σας ευχαριστούμε πολύ που παρακολουθήσατε το Live Blog του αγωνα του Ολυμπιακού με την Εφές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK