Σόνι Γουίμς στο Contra.gr: ¨Ο ΠΑΟ μπορεί το repeat, αν... το θέλει"!

Ο Σόνι Γουίμς είναι ο παίκτης που έσπασε ένα ταμπού, ως ο πρώτος ΝΒΑερ που υπέγραψε συμβόλαιο ολόκληρης χρονιάς με ευρωπαϊκή ομάδα, την ώρα που όλοι οι άλλοι μένουν ελεύθεροι μόλις κι... αν ολοκληρωθεί το λοκ άουτ. Στο ΟΑΚΑ μάγεψε με τις ενέργειές του, σκόραρε 21 πόντους με 3/3 τρίποντα και εντυπωσιακές ενέργειες και τώρα μιλά στο Contra.gr για να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Σόνι Γουίμς στο Contra.gr: ¨Ο ΠΑΟ μπορεί το repeat, αν... το θέλει"!

Ο Γουίμς δεν είναι ένας τυχαίος παίκτης στο ΝΒΑ. Αρκεί να αναφέρουμε πως πέρυσι σκόραρε 9,2 πόντους ανά αγώνα με τους Τορόντο Ράπτορς, ενώ οδήγησε το κολέγιο του Άρκανσο στο Final Four το 2007, όπου με 31 δικούς του πόντους απέκλεισε το πανεπιστήμιο της Ιντιάνα του Έρικ Γκόρντον. Σε εκείνη τη γιορτή του μπάσκετ κέρδισε και το διαγωνισμό καρφωμάτων, ικανότητα που θαυμάσαμε ιδίοις όμμασι στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Σόνι, έπαιξες κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης. Πώς σου φάνηκαν και πώς ήταν η δική σου εμφάνιση;

«Θα μπορούσα να παίξω καλύτερα! Σκόραρα κάποιους πόντους, αλλά θα μπορούσα να είμαι καλύτερος. Και νομίζω πως ο Παναθηναϊκός είναι μια σπουδαία ομάδα. Νομίζω πως μπορούν να κάνουν το repeat, να κερδίσουν και φέτος τον τίτλο στην Ευρωλίγκα, αν το θέλουν. Και λάτρεψα την ατμόσφαιρα, τους οπαδούς, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Καπνίζουν και τσιγάρα, έτσι; Δεν ήξερα πως το κάνουν αυτό. Αλλά, συνολικά, είναι μία σπουδαία εμπειρία να βρίσκομαι εδώ, να βλέπω τους φιλάθλους και το πόσο παθιασμένοι είναι με την ομάδα τους και το μπάσκετ. Είναι κάτι πολύ ωραίο».

Σόνι Γουίμς στο Contra.gr: ¨Ο ΠΑΟ μπορεί το repeat, αν... το θέλει"!

Πες μου αλήθεια, πώς και υπέγραψες για όλη τη χρονιά με τη Ζαλγκίρις; Είσαι ένας παίκτης που θα έπαιζες στο ΝΒΑ μόλις τελείωνε το λοκ άουτ.

«Είναι μία απόφαση που πήρα και πιστεύω θα με ωφελήσει, καθώς το επόμενο καλοκαίρι γίνομαι οριστικά free agent (σ.σ. ήταν restricted free agent φέτος). Ξέρεις, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες στο ΝΒΑ με γνωρίζουν ως έναν παίκτη που τρέχει και παίζει γρήγορα, αλλά εδώ στην Ευρώπη, οφείλεις να χαμηλώσεις ταχύτητα και να πας περισσότερο σε οργανωμένο παιχνίδι. Ήθελα να δουν πως μπορώ να παίξω έτσι, ώστε να επιστρέψω του χρόνου, ελπίζω στο Τορόντο, και να χτίσω την καριέρα μου».

Επομένως, αυτό είναι ένα σκαλοπάτι για να επιστρέψεις πιο δυνατός στο ΝΒΑ;

«Έτσι νομίζω. Αλλά αν αν έχω την ευκαιρία για να μείνω στην Ευρώπη, σίγουρα θα τη σκεφτώ. Ο στόχος μου είναι να επιστρέψω στο ΝΒΑ, αλλά αν μείνω στην Ευρώπη, δεν θα έχω πρόβλημα».

Σόνι Γουίμς στο Contra.gr: ¨Ο ΠΑΟ μπορεί το repeat, αν... το θέλει"!

Τι σκέφτεσαι για τον Ηλία Ζούρο; Είναι ο προπονητής που σε επέλεξε, αλλά έφυγε μετά από δυο παιχνίδια.

«Είναι σπουδαίος προπονητής. Εμένα μου άρεσε ιδιαίτερα να παίζω γι' αυτόν. Είναι απόλυτος σ' ότι αφορά στην πειθαρχία πάνω στο γήπεδο κι αυτό είναι κάτι που χρειάζονται οι παίκτες. Επειδή υπάρχουν συγκεκριμένοι παίκτες που έχουν την τάση και ξέρουν τι να κάνουν μέσα στο γήπεδο, αλλά χρειάζονται πειθαρχία για να το εφαρμόσουν. Αυτοί χρειάζονται έναν τέτοιον προπονητή. Ο κόουτς Ζούρος ξέρει τι κάνει και του εύχομαι το καλύτερο».

Ξέρεις πως η Ευρωλίγκα χρειάζεται παίκτες σαν κι εσένα, παίκτες που μπορούν να τρέξουν γρήγορα, να πηδήξουν ψηλά και να καρφώσουν την μπάλα με εντυπωσιακό τρόπο;

«Προτείνω σε όλους τους παίκτες του ΝΒΑ, τουλάχιστον να δοκιμάσουν την Ευρώπη, εφόσον δεν υπάρχουν αγώνες εκεί. Δεν υπάρχει αλλιώς η περίπτωση να δεις τόσο παθιασμένους φιλάθλους, όσο στην Ευρώπη, κι εγώ λατρεύω να παίζω σε τέτοιες περιστάσεις. Ερχόμενος από το σχολείο, αυτό θέλω, να παίζω μπροστά σε τόσο θερμό κοινό. Θέλω να είμαι μέλος αυτής της κατάστασης».

Toronto Raptors guard Sonny Weems (24) dunks against Charlotte Bobcats forward Boris Diaw (32) during the first half of an NBA basketball game in Toronto on Wednesday, Nov. 10, 2010. (AP Photo/The Canadian Press, Frank Gunn)
Toronto Raptors guard Sonny Weems (24) dunks against Charlotte Bobcats forward Boris Diaw (32) during the first half of an NBA basketball game in Toronto on Wednesday, Nov. 10, 2010. (AP Photo/The Canadian Press, Frank Gunn) AP

Και τέλος, το λοκ άουτ στο ΝΒΑ. Βοήθησέ μας να καταλάβουμε, τι ακριβώς γίνεται στις ΗΠΑ;

«Οι ιδιοκτήτες είναι άπληστοι φίλε! Θέλουν το 50-50, να μοιράσουν τα πάντα στη μέση. Αυτό όμως δεν γίνεται πουθενά. Οι φίλαθλοι έρχονται να δουν τους παίκτες, αυτό χρειάζεται να καταλάβουν οι ιδιοκτήτες. Και δεν νομίζω πως το κατανοούν μέχρι τώρα»...

News 24/7

24MEDIA NETWORK