Λαμάρ Όντομ: Από τον Ιωαννίδη στον Κερεχέτα

Το όνομα του Λαμάρ Όντομ είναι περιέργως γνωστό στο ελληνικό μπάσκετ πολύ πριν το μάθει ο περισσότερος κόσμος στις ΗΠΑ.

Λαμάρ Όντομ: Από τον Ιωαννίδη στον Κερεχέτα

Το καλοκαίρι του 1998 η ΑΕΚ του Γιάννη Ιωαννίδη με τις τεράστιες δαπάνες χάρις στην οικογένεια Φιλίππου, αναζητούσε τον παίκτη που θα κάνει την διαφορά ενόψει συμμετοχής στο κύπελλο πρωταθλητριών. Καλός ο Μπιλ Έντουαρντς αλλά ο «ξανθός» έψαχνε κάτι διαφορετικό. Στον δικέφαλο προτάθηκε ένας σούπερ ταλαντούχος νεαρός ο οποίος με ύψος άνω των δύο μέτρων, έπαιζε πλέι μέικερ.

Η οικονομική ανέχεια...

Ο 18χρονος επιθυμούσε, λόγω οικονομικής ανέχειας, να βρει ένα μεγάλο συμβόλαιο στην Ευρώπη ώστε να μην παίξει στο κολλέγιο και από εκεί να πάει στο ΝΒΑ. Στις εφημερίδες γράφτηκε δειλά δειλά για ένα παιδί θαύμα που εξετάζει ο προπονητής του δικεφάλου. Το όνομά του; Λαμάρ Όντομ. Ο Όντομ μέτριος μαθητής δεν βρήκε καλύτερο κολλέγιο από αυτό του Rhode island(ναι η νήσος…Ρόδος) και η Ευρώπη φαινόταν μία εξαιρετική περίπτωση να συγκεντρώσει ένα πρώτο πολύ καλό συμβόλαιο.

Λαμάρ Όντομ: Από τον Ιωαννίδη στον Κερεχέτα
ioannidis6.jpg

Το "φλερτ" με την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δεν προτίμησε το ρίσκο Όντομ και κατέληξε στην άλλη άκρη, στον 37χρονο σούπερ σκόρερ Ρίκι Πιρς. Η ιστορία γνωστή. Ο Ιωαννίδης βρήκε στους δρόμου τα μισά τον ψηλό πλέι μέικερ που έψαχνε στο πρόσωπο του πολυσύνθετου Γουίλι Άντερσον, η ΑΕΚ έφτασε στον τελικό του πρωταθλητριών και το καλοκαίρι του 1999 οι Κλίπερς επέλεξαν έναν παίκτη που τελικά έκανε καριέρα στους…Λέικερς. Οι φήμες τον ενέπλεξαν πάντως και το καλοκαίρι 1999 αν δεν υπέγραφε στους Κλίπερς αλλά η κατάληξη ήταν το ΝΒΑ και μία πραγματικά σημαντική διαδρομή στο ΝΒΑ.

Λαμάρ Όντομ: Από τον Ιωαννίδη στον Κερεχέτα

Τα ψυχολογικά προβλήματα...

Και στον κίτρινο Τύπο λόγω Καρντάσιανς. Α, να μην ξεχάσουμε ότι στα τέλη Αυγούστου, η αστυνομία της Καλιφόρνια ξεκίνησε τριήμερη επιχείρηση για να τον ανακαλύψει καθώς τα ίχνη του είχαν χαθεί και λόγω της «εύθραυστης» ψυχολογίας του, υπήρχαν φόβοι για τα χειρότερα. Τελικά κρυβόταν λόγω…ναρκωτικών. Χαρά Θεού το παιδί.

Η Κούτσα παίρνει έναν αθλητή που εμφανίζεται τραγικά αδιάφορος για μπάσκετ την τελευταία διετία, αλλά ακόμα και στο 20% αν παίξει, αλλάζει τις ισορροπίες λόγω του πληθωρικού του ταλέντου. Μην ξεχνάμε πως ήταν ο …σέντερ της εθνικής των ΗΠΑ στο μουντομπάσκετ του 2010 όταν οι Αμερικανοί επέλεξαν τα κοντά σχήματα για να παίξουν πιο γρήγορα.

Λαμάρ Όντομ: Από τον Ιωαννίδη στον Κερεχέτα

Αυτός είναι ο Όντομ

O Όντομ έχει δυο τίτλους στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Λέικερς και ένα χρυσό σε Μουντομπάσκετ. Στις ΗΠΑ έχει αγωνιστεί σε περισσότερα από 1.000 ματς έχοντας μέσο όρο 13,3 πόντους, 8,4 ριμπάουντ και 3,7 ασίστ με τις φανέλες των Κλίπερς, Χιτ, Λέικερς και Μάβερικς. Την περσινή σεζόν είχε 4 πόντους και 5,9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο με τους Κλίπερς.

Τον ανακοίνωσε η Μπασκόνια

Λίγο μετά την αποκάλυψη της είδησης η Μπασκόνια προχώρησε στην ανακοίνωση του παίκτη για τους επόμενους δύο μήνες! Ο Όντομ θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση, ως παίκτης των Βάσκων, το Σάββατο (22/2) με τη Βαγιαδολίδ.


News 24/7

24MEDIA NETWORK