Ο Όγκουστιν "εκτέλεσε" την ΤΣΣΚΑ

Με buzzer beater τρίποντο του Τζέιμς Όγκουστιν η Κίμκι νίκησε την ΤΣΣΚΑ στο μοσχοβίτικο ντέρμπι της United League. Με κεκτημένη ταχύτητα από τις νίκες στα ντέρμπι που προηγήθηκαν η Μπάνβιτ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Αλιάγα και εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα στην Τουρκία.

Ο Όγκουστιν "εκτέλεσε" την ΤΣΣΚΑ

United League

Το αήττητο της Κίμκι στο 2ο όμιλο της διοργάνωσης δεν διακόπηκε ούτε στο ντέρμπι με την ΤΣΣΚΑ, αφού ο Τζέιμ Όγκουστιν απέτρεψε την παράταση. Με κλέψιμο και άνευ ισορροπίας τρίποντο στην εκπνοή ο Αμερικάνος πάουερ φόργουορντ ολοκλήρωσε ονειρικά την αψεγάδιαστη εμφάνισή του (31 πόντοι, 11/11 δίποντα, 1/1 τρίποντ, 12/12 βολές, 7 ριμπάουντ) και χάρισε στην ομάδα του Κουρτινάιτις τη νίκη με 90-87. Το σύνολο του στρατού, με τον Τεόντοσιτς σε μεγάλα κέφια (29 πόντοι με 9/10 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 7 ασίστ) είχε προηγηθεί 87-85, αλλά έχασε μετά την τραγική επαναφορά του Χριάπα στα 2.2 δεύτερα πριν από τη λήξη.

Σε άλλο ματς, Αστανά επιβλήθηκε 106-86 της Κράσνι Όκτιαμπρ με τον Πατ Καλάθη να είχε 25 πόντους με 4/7δίποντα, 5/5 τρίποντα και 13 ριμπάουντ.

TBL - Τουρκία

Μία ακόμη γεμάτη εμφάνιση από την Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη, η οποία οδηγεί την κούρσα με μόλις μια ήττα σε 16 παιχνίδια. Στο 94-52 επί της Αλιάγα Τσεντσλίκ σκόραραν και οι δώδεκα παίκτες των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν επηρεάστηκαν από τη διακοπή για το All Star Game.

Ο Όγκουστιν "εκτέλεσε" την ΤΣΣΚΑ

Με πολύ καλή απόδοση στα ενδιάμεσα δεκάλεπτα και τον Λούκα Ζόριτς πρώτο σκόρερ η Φενέρμπαχτσε ξεπέρασε με 87-63 το εμπόδιο της Μερσίν, περιμένοντας το αποτέλεσμα του Γαλατασαράι-Εφές για να δει αν θα πλασαριστεί δεύτερη (μαζί με τις άλλες δύο) ή θα παραμείνει τρίτη (πίσω από τη Γαλατά).

Με 8 πόντους, 9 ριμπάουντ και 2 ασίστ ο Χρήστος Ταπούτος είχε θετική παρουσία, αλλά η Ολίν Εντιρνέ δεν απέφυγε την ήττα 93-85 από την Καρσίγιακα στη Σμύρνη.

Lega Basket - Ιταλία

Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε η Καντού μετά το 99-95 επί της Σάσαρι. Η ομάδα του Σακριπάντι είχε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και "επιβίωσε" σε μια αμφίρροπη μάχη που κρίθηκε εν πολλοίς στο τρίποντο του Ράγκλαντ για το 91-86. Μαζί της είναι η εκπληκτική Μπρίντιζι, η οποία νίκησε 72-62 της επίσης φιλόδοξης Ρόμα.

Η Σιένα δεν έπαιξε καλά, αλλά το 65-55 επί της Ρέτζιο Εμίλια την κράτησε σε απόσταση βολής από το ρετιρέ.

ΒΒL - Γερμανία

Σταθερά στην κορυφή της κατάταξης η Μπάγερν, η οποία με το 97-90 πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Μιτελντόιτσερ. Ο Χέικο Σαφάρτζικ είχε 21 πόντους για την ομάδα του Πέσιτς, η οποία διατηρήθηκε μπροστά από την Μπάμπεργκ και την Άλμπα. Οι πρωταθλητές αγχώθηκαν αλλά επικράτησαν 69-68 της Μπαϊρόιτ επί βαυαρικού εδάφους, ενώ οι πρωτευουσιάνοι επιβλήθηκαν 106-87 της ουραγού Τούμπινγκεν.

Αδριατική Λίγκα

Τις 15 νίκες σε 18 αγωνιστικές έφτασε ο πρωτοπόρος Ερυθρός Αστέρας χάρη στο 77-72 επί της Ζόλνοκι στην Ουγγαρία. Μάλιστα ξέφυγε δύο πόντους από την Τσεντεβίτα, η οποία ήταν αγνώριστη στο κροατικό ντέρμπι με την τέταρτη Τσιμπόνα και ηττήθηκε 85-67. Η Παρτιζάν έχει την ευκαιρία να την προσπεράσει, αν νικήσει τη Δευτέρα την ΜΖΤ Σκοπίων.

LNB - Γαλλία

Οριακές ήταν οι νίκες πέτυχαν τόσο η Ντιζόν όσο και η Ορλεάν, δύο από τις τέσσερις ομάδες του γκρουπ των πρωτοπόρων. Η εκπρόσωπος της Βουργουνδίας επικράτησε 86-80 της Σαλόν/Σαονέ, ενώ η Ορλεάν 91-89 της Γκραβλέν, με αποτέλεσμα αμφότερες να συμπληρώσουν μια ντουζίνα επιτυχίες μετά από 17 παιχνίδια. Λε Μαν και Λιμόν, οι άλλες δυο ομάδες της κορυφής, παίζουν Δευτέρα και Τρίτη αντίστοιχα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK