Παπαθεοδώρου: "Δίκαια στην κορυφή"

Τα αγαθά κόποις κτώνται, τόνισε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, αναφερόμενος στην κατάκτηση της κορυφής στο Ευρωμπάσκετ U18 αλλά και στον επόμενο στόχο του που αποκαλύπτει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο επόμενο σάιτ της ΚΑΕ Κηφισία.

Παπαθεοδώρου: "Δίκαια στην κορυφή"
INTIME SPORTS

Ο προπονητής της ΚΑΕ Κηφισιά και της Εθνικής Εφήβων, Ηλίας Παπαθεοδώρου απολαμβάνει σε fast forward την επιτυχία του καθώς ο επόμενος μεγάλος στόχος του είναι ο σχεδιασμός της Κηφισιάς που πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Επισημαίνει πως η ωριμότητα κερδίζεται μέσα από τις ήττες και αποκαλύπτει ότι έχει πολλά γούρια ανάλογα με το παιχνίδι. Αφιερώνει το χρυσό μετάλλιο στην οικογένειά του ενώ εύχεται στους επικριτές του να είναι καλά.

Αναλυτικά η συνέντευξη στο kifissiabc.gr:

Πριν από λίγες μέρες μας είχατε πει ότι στόχος είναι να φτάσετε όσο πιο ψηλά μπορείτε και τελικά πήρατε το χρυσό. Το πιστεύατε από την αρχή;

"Είχαμε πίστη στην δουλειά που κάναμε και στις δυνατότητες των παικτών μας. Στόχος ήταν να παίξουμε σωστό μπάσκετ και να αναδείξουμε τα θετικά χαρακτηριστικά των αθλητών μας. Παιχνίδι παιχνίδι φθάσαμε στην κορυφή την οποία και κατακτήσαμε με πολύ κόπο, αλλά θεωρώ δίκαια".

Τι τους είπατε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο και άλλαξε η ψυχολογία της ομάδας 180 μοίρες;

"Να ηρεμήσουν γιατί υπήρχε χρόνος να αλλάξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού, ότι ήδη έχουμε κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου και ένα Μετάλλιο οπότε πρέπει να ευχαριστηθούν τα 20 λεπτά της πιο όμορφης μπασκετικά στιγμής της καριέρας τους".

Πως γίνεται παιδιά 17-18 χρονών να φέρονται με τόση ωριμότητα , ανιδιοτέλεια και σεβασμό;

"Ο σεβασμός και η ανιδιοτέλεια είναι δύο χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητο να έχουν οι αθλητές μας για να βρίσκονται στην τελική 12αδα.Η ωριμότητα έρχεται μέσα από τα παιχνίδια, τις νίκες αλλά κυρίως από τις ήττες που σε κάνουν να πονάς αλλά να μαθαίνεις από τα λάθη σου".

Κατακτήσατε το χρυσό μετάλλιο. Από δω και πέρα τι;

"Απολαμβάνουμε τις στιγμές, κάνουμε εκτιμήσεις και αναλύουμε την πορεία μέχρι το Χρυσό. Θα ξεκουραστούμε λίγο αλλά παράλληλα έχουμε τον σχεδιασμό της Κηφισιάς, της ομάδας μας, που είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος μας".

Πιστεύετε πως η επιτυχία αυτή θα "ταρακουνήσει" τους φορείς του μπάσκετ ώστε να επενδύσουν περισσότερο στα νέα παιδιά;

"Δε θα έλεγα ότι είμαι τόσο αισιόδοξος, δηλαδή ότι θα συμβεί αυτό με πλάνο και οργάνωση. Ίσως η ανάγκη για φθηνότερους παίχτες δώσει την ευκαιρία σε κάποιους να μπουν σε ρόστερ ομάδων και να αρπάξουν αυτή την ευκαιρία".

Ποια είναι η φιλοσοφία σας ως προπονητής;

"Να αγαπάς, να σέβεσαι κ να προσπαθείς σκληρά για αυτό που θέλεις να πετύχεις".

Που αφιερώνετε την επιτυχία;

"Στην οικογένειά μου που στερείτε αλλά μου συμπαραστέκεται χειμώνα- καλοκαίρι."

Έχετε κάποιο γούρι;

"Πολλά αλλά διαφορετικά ανάλογα με το παιχνίδι".

Τι απαντάτε στους επικριτές σας και σε εκείνους που δεν πίστεψαν στις ικανότητες της Εθνικής;

"Να είναι καλά".

News 24/7

24MEDIA NETWORK