Ο Αστέρας πήρε το... σέρβικο ντέρμπι, μόνη πρώτη η Μιλάνο

Στο ντέρμπι κορυφής της Αδριατικής Λίγκας ο Ερυθρός Αστέρας επιβλήθηκε της Παρτιζάν και παρέμεινε πρώτος. Κορυφή και για τη Μιλάνο στην Ιταλία, απτόητη η Μπάνβιτ στην Τουρκία. Δύσκολη νίκη για την ΤΣΣΚΑ. Όλη η δράση.

Ο Αστέρας πήρε το... σέρβικο ντέρμπι, μόνη πρώτη η Μιλάνο

Αδριατική Λίγκα

Πολύ κλειστό ήταν το μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής στην Αδριατική Λίγκα, αλλά ο Ερυθρός Αστέρας βρήκε τον τρόπο να νικήσει 63-57 την Παρτιζάν και να παραμείνει μόνος πρώτος στην κορυφή. Ο Γιάκα Μπλάζιτς με 19 πόντους ήταν ο κορυφαίος των "ερυθρόλευκων", αντίθετα οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν παίκτη με περισσότερους από 13 πόντους (Κίνσεϊ). Η μόνη ομάδα που απειλεί πλέον τον πρωτοπόρο Αστέρα είναι η Τσεντεβίτα, η οποία επιβλήθηκε 78-61 της Ραντνίτσκι στο Κραγκούγεβατς.

TBL - Τουρκία

Τη 18η νίκη της σε 19 παιχνίδια πανηγύρισε η Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη, η οποία με 15 πόντους του Οζέρ και 13 του Ρόουλαντ νίκησε 60-58 την Γκαζιαντέπ εκτός έδρας και παρέμεινε σε θέση ισχύος για την πρωτιά στην κανονική περίοδο.

Δεύτερη, τρεις νίκες μακριά, είναι η Φενέρμπαχτσε, καθώς ξεπέρασε με 89-56 το εμπόδιο της Άλιαγα. Ο Μαχμούτογλου είχε 18 πόντους για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η οποία την Παρασκευή υποδέχεται τον Ολυμπιακό για την Ευρωλίγκα.

Νίκη και για την τρίτη Εφές του Βαγγέλη Αγγέλου, 91-79 την Τράμπζονσπορ, με πέντε παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων (ο Γκονλούμ πρώτευσε με 18, ο Βασιλειάδης ήταν άποντος).

United League

Δύσκολη ήταν η νίκη της ΤΣΣΚΑ επί της συμπολίτισσας Τρίουμφ στο 2ο όμιλο, αφού χρειάστηκαν οι 17 πόντοι του Βλάντιμιρ Μίτσοφ για το 74-71.

Η Ούνιξ αντίθετα για τον 1ο όμιλο είχε εύκολο έργο απέναντι στην Κάλεβ Ταλίν και με τον Ίαν Βουγιούκα να έχει 12 πόντους και 5 ριμπάουντ επιβλήθηκε 77-60. Ο Κώστας Καϊμακόγλου είχε 9 πόντους και ο Νίκος Ζήσης 7.

Lega Basket - Ιταλία

Μόνη πρώτη έμεινε η Μιλάνο μετά από 20 αγωνιστικές. Στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Βίρτους Μπολόνια η ομάδα του Λούκα Μπάνκι είχε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και δεν κόπιασε να φτάσει στο 89-66, το οποίο σε συνδυασμό με την ήττα 76-68 της Μπρίντιζι από τη Ρέτζιο Εμίλια απολαμβάνει τη θέα από το ρετιρέ. Από την πλευρά της η Σιένα επικράτησε 71-66 της Βενέτσια και έκλεισε την ψαλίδα από τη δεύτερη θέση.

BBL - Γερμανία

Τις 20 νίκες (σε 22 αγωνιστικές) έπιασε η Μπάγερν μετά το 78-70 επί της Τίμπιγκεν. Ο Ράιν Τέιλορ με 20 πόντους ήταν ο αρχισκόρερ της ομάδας του Πέσιτς, για την οποία ο Τζον Μπράιαντ άγγιξε το νταμπλ - νταμπλ (14 πόντοι, 9 ριμπάουντ). Η Άλμπα έκανε καλό ματς απέναντι στη Μίτελντόιτσερ και με το 85-61 έπιασε την Μπάμπεργκ στη δεύτερη θέση, μόνο που έχει δύο παιχνίδια περισσότερα.

LNB - Γαλλία

Απρόσμενες ήττες υπέστησαν στην 10η αγωνιστικές η Στρασμπούρ (81-69 από τη Σολέ), η Λε Μαν (80-67 από την Αντίμπ) και η Ντιζόν (85-65 από τη Βιλερμπάν), με αποτέλεσμα η Λιμόζ που την Τρίτη υποδέχεται την Ορτέζ να έχει την ευκαιρία να μείνει μόνη πρώτη στην κορυφή της κατάταξης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK