Ο Ουέιφερ... απέκλεισε την ΤΣΣΚΑ

Με 38 πόντους του άλλοτε "ερυθρόλευκου" Βον Ουέιφερ η Κράσνι Όκτιαμπρ πέταξε εκτός κυπέλλου την ΤΣΣΚΑ Μόσχας! Ούτε η διακοπή επηρέασε την Μπάνβιτ, πήρε... εκδίκηση η Εφές. Τίτλος για τη Λε Μαν.

Ο Ουέιφερ... απέκλεισε την ΤΣΣΚΑ

Κύπελλο Ρωσίας

Ένας από τους τίτλους που διεκδικούσε εφέτος η ΤΣΣΚΑ χάθηκε. Παρά το +6 (81-75) του πρώτου αγώνα στο Βόγκογκραντ, η ομάδα του Έτορε Μεσίνα έμεινε εκτός ημιτελικών στο ρωσικό κύπελλο, χάνοντας 84-73 στη Μόσχα από την Κράσνι Όκτιαμπρ ("Κόκκινος Οκτώβρης"). Δήμιος των Μοσχοβιτών ο Βον Ουέιφερ, ο οποίος με 38 πόντους από 9/14 δίποντα και 6/8 τρίποντα σμπαράλιασε την αντίπαλη άμυνα. Άλλους 22 πέτυχε ο Ουίλι Ντιν, που επίσης έχει περάσει από την Ελλάδα (Ηλυσιακός).

Στα ημιτελικά έχει ήδη προκριθεί η Λοκομοτίβ Κούμπαν. Τα άλλα δύο εισιτήρια για την τετράδα παραμένουν χωρίς κάτοχο, αν και μετά τα πρώτα παιχνίδια Κίμκι και Ούνιξ έχουν σαφές προβάδισμα.

TBL - Τουρκία

Το διάλειμμα λόγω κυπέλλου δεν έκοψε το ρυθμό της Μπάνβιτ. Με 17 πόντους από τον Ερλ Ρόουλαντ η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη επιβλήθηκε 70-59 της Τουρκ Τέλεκομ και έφτασε τις 17 νίκες σε 18 παιχνίδια. Αρκετά πίσω η Φενέρμπαχτσε, η οποία με το 90-76 επί της Μπεσίκτας μετρά πλέον 14 επιτυχίες. Μπογκντάνοβιτς με 16 πόντους και ΜακΚάλεμπ με 15 πρώτευσαν από το σύνολο του Ομπράντοβιτς.

Από την πλευρά της η Εφές πήρε... εκδίκηση από την Καρσίγιακα για την απώλεια του κυπέλλου, επικρατώντας 80-76 στη Σμύρνη σε μια άτυπη ρεβάνς του τελικού πριν από μία εβδομάδα. Αρχισκόρερ της ομάδας του Αγγέλου ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς που είχε 16 πόντους, στους 6 έμεινε ο Κώστας Βασιλειάδης, ενώ 12 ασίστ μοίρασε ο Τζαμόν Λούκας.

Lega Basket - Ιταλία

Η Μπρίντιζι μπορεί να έχασε το κύπελλο, αλλά στο πρωτάθλημα εξακολουθεί να νικάει και να προπορεύεται. Το 88-78 επί της Βενέτσια ήρθε με 25 πόντους του Τζερόμ Ντάισον και τη συνολική καλή λειτουργία στην επίθεση, η οποία εκφράστηκε με 17 ασίστ. Τις δώδεκα νίκες έφτασε η Σιένα χάρη στο 80-70 επί της Πέζαρο, ενώ η κυπελλούχος πλέον Σάσαρι, με φόρα από τον τίτλο στο Final8, είχε εύκολο έργο απέναντι στην Κρεμόνα (95-61).

United League

Καλύτερη όλων στον 1ο όμιλο η Ούνιξ, πέτυχε ευρεία νίκη (91-63) επί της Λοκομοτίβ Κούμπαν και διατηρήθηκε σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της. Διψήφιοι σε πόντους οι Καϊμακόγλου (14, 8 ριμπάουντ) και Βουγιούκας (10), άλλους 7 προσέφερε ο Νίκος Ζήσης.

Leaders Cup - Γαλλία

Τον τρίτο τίτλο της στη διοργάνωση και πρώτο μετά το 2009 κατέκτησε η Λε Μαν. Κλειστός ο τελικός, κρίθηκε στην τέταρτη περίοδο, στη διάρκεια της οποίας η ομάδα του Τζέι Ντι Τζάκσον πέτυχε πέντε πόντους περισσότερους (18-13) φτάνοντας στο 64-59. Τα "λιοντάρια" είχαν πρώτο σκόρερ τον Βραζιλιάνο Μπαστίστα, ο οποίος είχε 19 πόντους, ενώ από τους ηττημένους διακρίθηκε ο Ουίλ Ντάνιελς με 17. Στο δρόμο για το τρόπαιο η Λε Μαν είχε αποκλείσει Λιμόζ και Στρασμπούρ.

Αδριατική Λίγκα

Νέο ενδιαφέρον στη μάχη της κορυφής έδωσε η δεύτερη Τσεντεβίτα, νικώντας 68-64 τον πρωτοπόρο Ερυθρό Αστέρα στο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής. Χάρη στους 18 πόντους του Σμιθ η ομάδα του Ζάγκρεμπ έφτασε στην επικράτηση και πλησίασε στον ένα πόντο τους "ερυθρόλευκους" του Βελιγραδίου που έχασαν 11 βολές. Η τρίτη Παρτιζάν έφτασε στο 63-58 επί της Σιρόκι με τον Πάβλοβιτς να έχει 13 πόντους στο ντεμπούτο του.

BBL - Γερμανία

Σ' ένα παιχνίδι με υψηλό ρυθμό και σκορ η Μπάγερν νίκησε 96-84 τη Βόννη και με 19 νίκες σε 21 αγωνιστικές διατήρησε το αβαντάζ έναντι της Μπάμπεργκ για την πρωτιά στην κανονική περίοδο. Η τελευταία τρόμαξε στην έδρα της ουραγού Τίμπιγκεν, αλλά με το 86-84 απέφυγε μια αναπάντεχη γκέλα. Εκείνη που έχασε έδαφος ήταν η Άλμπα, η οποία ηττήθηκε 81-75 από τη Χάγκεν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK