Αποχωρεί από την εθνική Σερβίας ο Ίβκοβιτς

Ο Ντούσαν ίβκοβιτς ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την απόφασή του να αποχωρήσει από τον πάγκο της εθνικής Σερβίας, τονίζοντας πως ήρθε η ώρα να αναλάβει κάποιος νεότερος.

Αποχωρεί από την εθνική Σερβίας ο Ίβκοβιτς

Την απόφασή του να μην βρίσκεται στον πάγκο της Σερβίας στο επικείμενο Μουντομπάσκετ που θα διεξαχθεί στην Ισπανία το 2014 ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο 69χρονος τεχνικός οδήγησε την ομάδα στην έβδομη θέση στο φετινό Ευρωμπάσκετ που πραγματοποιήθηκε στην Σλοβενία και κατάφερε με τον τρόπο αυτό να εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Μουντομπάσκετ του επόμενου χρόνου.

Ωστόσο, έπειτα από πολλά χρόνια κοινής πορείας και έχοντας πετύχει πολλές επιτυχίες με την Σερβία (και πρώην Γιουγκοσλαβία, χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 1989, του 1991 και του 1995 και στο Μουντομπάσκετ του 1990, ασημένιο στους Ολυμπιακούς του 1988 και στο Ευρωμπάσκετ του 2009), ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού αποφάσισε να μην συνεχίσει την συνεργασία του με την εθνική ομάδα της χώρας.

"Ηρθε η ώρα να αποχωρήσω και να αναλάβει κάποιος νεότερος. Εγώ τήρησα μέχρι τέλους τη συμφωνία από τη δική μου πλευρά και ήμουν εδώ ως το τέλος. Ούτως ή άλλως δεν υπάρχει συμβόλαιο και είχα πει πως θα είμαι προπονητής μέχρι το Ευρωμπάσκετ. Ήρθε η ώρα για να αναλάβει κάποιος νεότερος. Έχουμε πολλούς ταλαντούχους προπονητές. Αν κάποιος με ρωτήσει, μπορώ να προτείνω και κάποιους", ήταν οι αρχικές δηλώσεις του Ίβκοβιτς, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ζήτημα των απολαβών του.

"Φεύγω, όμως πάντοτε θα είμαι εδώ όταν με χρειαστούν. Πάντοτε προσπάθησα να είμαι ένα παράδειγμα για τους άλλους. Σε διάφορα ΜΜΕ έγινε λόγος για το πόσα λεφτά έλαβα, και θα σας ρωτήσω αν μπορείτε να κάνετε αυτό το έργο εθελοντικά. Θέλω να ξέρετε ότι αρνήθηκα προσφορές που είχα, της τάξης των τριών εκατομμυρίων για δύο χρόνια. Δεν έλαβα ποτέ καμία αμοιβή και δέχθηκε αυτή τη δουλειά γιατί κανείς άλλος δεν την ήθελε".

News 24/7

24MEDIA NETWORK