Τα 10 μεγαλύτερα deals που δεν ολοκληρώθηκαν

Είθισται όταν ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος να γίνεται απολογισμός των σημαντικότερων και των πιο δαπανηρών κινήσεων. Το Contra.gr επιχειρεί το ανάποδο, να παραθέσει δηλαδή τα πιο μεγάλα deals που έμειναν ανολοκλήρωτα.

Τα 10 μεγαλύτερα deals που δεν ολοκληρώθηκαν

Η εφετινή μεταγραφική περίοδος ήταν ιδιαίτερα έντονη, ενδεχομένως επειδή η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου άφησε πίσω το σχεδιασμό και την πραγμάτωση των στόχων των συλλόγων.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνδέθηκε με τους... μισούς παίκτες του υψηλότερου ραφιού που βρίσκονταν στην υπό παραχώρηση λίστα των ομάδων τους. Κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, κατέληξαν στο "Ολντ Τράφορντ".

Η αναφορά στους "κόκκινους διαβόλους" δεν γίνεται τυχαία από τη στιγμή που τα βρετανικά δημοσιεύματα τους είχαν συνδέσει με τέσσερα από τα δέκα πιο μεγάλα deals, τα οποία δεν πήραν ποτέ επίσημη μορφή.

Αναλυτικά:

Τα 10 μεγαλύτερα deals που δεν ολοκληρώθηκαν

Αρτούρο Βιδάλ

Αρκετές ομάδες ενδιαφέρθηκαν για την απόκτηση του Χιλιανού μέσου. Λίγο περισσότερο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα κατέθεσε πρόταση στην Γιουβέντους που δεν έγινε δεκτή. Ενδεχομένως, η προσφορά να ήταν λίγο πιο χαμηλή απ' όσο θα έπρεπε επειδή οι "κόκκινοι διάβολοι" σκόπευαν να τινάξουν την μπάνκα με την αγορά των Ρανταμέλ Φαλκάο και Άνχελ ντι Μαρία.

Τα 10 μεγαλύτερα deals που δεν ολοκληρώθηκαν

Σάμι Κεντίρα

Οι υψηλές οικονομικές απαιτήσεις του Σάμι Κεντίρα είχαν ως αποτέλεσμα να "ξεμείνει" στην Ρεάλ Μαδρίτης, αφού δεν κατατέθηκε επίσημη πρόταση για την απόκτησή του, ενώ πριν από λίγες ημέρες ο Κάρλο Αντσελότι επιβεβαίωσε ότι ο Γερμανός δεν θα πουληθεί. Η Άρσεναλ είχε συνδεθεί περισσότερο με τον 27χρονο αμυντικό μέσο, ο οποίος έχει ακόμη ένα χρόνο συμβολαίου με τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Τα 10 μεγαλύτερα deals που δεν ολοκληρώθηκαν

Μάρκο Ρόις

Ο ποδοσφαιριστής που φιλοξένησε τα ρεπορτάζ των περισσότερων κορυφαίων ομάδων της "γηραιάς ηπείρου". Μπάγερν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ ήταν μερικές εξ αυτών. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η χαμηλή, για τα δεδομένα των παραπάνω συλλόγων, ρήτρα του 25χρονου μεσοεπιθετικού της Ντόρτμουντ θα ενεργοποιηθεί το επόμενο καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος βιασύνης.

Τα 10 μεγαλύτερα deals που δεν ολοκληρώθηκαν

Ματς Χούμελς

Ο Γίργκεν Κλοπ είχε χαρακτηρίσει "σκουπίδια" τις φήμες περί αποχώρησης του Ματς Χούμελς και είχε δηλώσει ότι αν ισχύουν "θα καταπιεί σκουπόξυλο". Τελικά, ο τεχνικός της Ντόρτμουντ δεν χρειάστηκε να... πνιγεί, αφού ο παγκόσμιος πρωταθλητής δεν κατέληξε ούτε στην Γιουνάιτεντ ούτε στην Μπαρτσελόνα. Να σημειωθεί ότι γνωστό μαγαζί αθλητικών ειδών της Βαρκελώνης είχε αρχίσει να πουλά φανέλες του 25χρονου κεντρικού αμυντικού με τα χρώματα των "μπλαουγκράνα".

Τα 10 μεγαλύτερα deals που δεν ολοκληρώθηκαν

Έντινσον Καβάνι

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Έντινσον Καβάνι έχει πει ότι επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του σε σύλλογο της Premier League. Αυτό δεν έμελλε να συμβεί την εφετινή σεζόν παρά το γεγονός ότι τα βρετανικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Ουρουγουανός στράικερ βρίσκεται στο στόχαστρο κορυφαίων ομάδων του αγγλικού πρωταθλήματος, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ και η Άρσεναλ.

Πετρ Τσεχ

Η επιστροφή του Τιμπό Κουρτουά από τον τριετή δανεισμό του στην Ατλέτικο Μαδρίτης δημιούργησε την έντονη φημολογία περί αποχώρησης του Πετρ Τσεχ μετά από 10 ολόκληρα χρόνια. Βρετανική ιστοσελίδα είχε γράψει ότι Ρεάλ Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν και Μονακό ενδιαφέρονται για την απόκτησή του, αλλά ο Ζοζέ Μουρίνιο είχε δηλώσει πως επιθυμεί να συνεχίσει τη συνεργασία του με τον 32χρονο Τσέχο γκολκίπερ. Όπερ κι εγένετο...

Γουίλιαμ Καρβάλιο

Το γεγονός ότι αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι βρίσκονταν σε αναζήτηση αμυντικού μέσου έβαλε σε περίοπτη θέση των ρεπορτάζ το όνομα του Γουίλιαμ Καρβάλιο. Η Άρσεναλ, η Τσέλσι και οι δύο εκπρόσωποι του Μάντσεστερ συνδέθηκαν με τον 22χρονο Αγκολέζο, πορτογαλικής υπηκοότητας, διεθνή άσο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ο οποίος είχε υπογραμμίσει δεν ενδιαφέρεται να αφήσει την ομάδα του.

Τα 10 μεγαλύτερα deals που δεν ολοκληρώθηκαν

Λούκας Ποντόλσκι

Τη στιγμή που Τούρκοι και Ιταλοί τον ενέπλεκαν με τον Ολυμπιακό, ο Αρσέν Βενγκέρ ξεκαθάριζε ότι ο Λούκας Ποντόλσκι θα παραμείνει στην Άρσεναλ. Ο τραυματισμός του Ολιβιέ Ζιρού στο εναρκτήριο ματς πρωταθλήματος με την Έβερτον ενδεχομένως να έπαιξε το ρόλο του, δεδομένου ότι δεν ήταν λίγες οι γερμανικές ομάδες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη σύναψη συμφωνίας με τον 29χρονο επιθετικό.

Τα 10 μεγαλύτερα deals που δεν ολοκληρώθηκαν

Φάμπιο Μπορίνι

Έχοντας παραχωρηθεί δανεικός στην Σάντερλαντ την περυσινή σεζόν και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αφίχθησαν αρκετοί παίκτες στο "Άνφιλντ", φάνταζε πιθανό το ενδεχόμενο αποχώρησης του Φάμπιο Μπορίνι. Η ΚΠΡ και η Σάντερλαντ εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τον 23χρονο επιθετικό, αλλά οι υψηλές οικονομικές απαιτήσεις του φρέναραν τις δύο ομάδες. Έστω και την τελευταία στιγμή ο Ιταλός παρέμεινε στην Λίβερπουλ.

Τα 10 μεγαλύτερα deals που δεν ολοκληρώθηκαν
WWW.IMAGO7.ORG

Άλαν Πουλίδο

Πλαστογραφία στα συμβόλαια, θέμα στο "ESPN", "μεταγραφή" στην Πάρμα ήταν μερικές από τις ειδήσεις που συνδέθηκαν με τον Άλαν Πουλίδο, η αγορά του οποίου δεν έγινε ποτέ από τον Ολυμπιακό. Από τις 28 Απριλίου και για περίπου τέσσερις μήνες τα "ερυθρόλευκα" ρεπορτάζ ασχολούνταν, σχεδόν, επί καθημερινής βάσης με τον 23χρονο Μεξικανό επιθετικό που τελικά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την ελευθέρας του, με συνέπεια να παραμείνει στην Τίγκρες.

Πηγή: "independent.co.uk"

News 24/7

24MEDIA NETWORK