Σοβαρά επεισόδια σε αγώνα μπάσκετ με αμαξίδιο

Συμπλοκές μεταξύ χούλιγκαν της Γαλατάσαραϊ και της Μπεσίκτας, εμπλοκή των αστυνομικών και χημικά, δακρυγόνα και πολύ ξύλο περιελάμβανε μία αναμέτρηση μπάσκετ με... αμαξίδιο στη γειτονική Τουρκία.

Σοβαρά επεισόδια σε αγώνα μπάσκετ με αμαξίδιο

Το "Αχμέτ Κόμερτ Σπορτς Χολ" της Κωνσταντινούπολης μετετράπη σε αρένα την Κυριακή (09/12). Πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, εισβολή φιλάθλων καθυστέρησε το ματς κατά μισή ώρα, ωστόσο τα χειρότερα δεν είχαν έρθει ακόμα.

Η Γαλατάσαραϊ προηγείτο με 31-26, όταν οι διαιτητές αναγκάστηκαν να διακόψουν το παιχνίδι με 6 λεπτά να απομένουν μέχρι το τέλος της 2ης περιόδου, εξαιτίας των εκτεταμμένων επεισοδίων.

Η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 10 φιλάθλους μετά από εξέταση των βίντεο της αναμέτρησης. Από τα επεισόδια προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο γήπεδο, ενώ οι χούλιγκαν δεν σεβάστηκαν ούτε τα καροτσάκια των ανάπηρων αθλητών, αρκετά εκ των οποίων υπέστησαν φθορές.

Όταν η μάχη των φιλάθλων έγινε μάχη οπαδών με αστυνομία, δε, οι αρχές γέμισαν με δακρυγόνα τους χώρους του γηπέδου, με τους χούλιγκαν να απαντούν με αντικείμενα και πυροσβεστήρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο γήπεδο βρίσκονταν φίλαθλοι και των 2 αντιπάλων της Κωνσταντινούπολης, αφού η σχετική απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων του φιλοξενούμενου ισχύει μόνο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στη γειτονική χώρα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK