Η Ζαλγκίρις αποσύρει το 11 του Σαμπόνις

Ο θρύλος του λιθουανικού αλλά και του παγκόσμιου μπάσκετ Αρβιντας Σαμπόνις θα έχει την τιμή που του αξίζει.

Η Ζαλγκίρις αποσύρει το 11 του Σαμπόνις

Η Ζαλγκίρις, ομάδα στην οποία δημιούργησε το όνομά του ο πιο εγκεφαλικός σέντερ που έπαιξε ποτέ μπάσκετ στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα αποσύρει τη φανέλα με το Νο 11!

Η τελετή θα γίνει πριν την έναρξη του τουρνουά του Κάουνας στο οποίο θα πάρουν μέρος εκτός από τη Ζαλγκίρις, ο Παναθηναϊκός, η Γαλατασαράι και η Λοκομοτίβ Κούμπαν.

"Είναι η πρώτη φορά που η Ζαλγκίρις αποσύρει φανέλα της αλλά φυσικά ο Σαμπόνις αξίζει αυτήν την τιμή. Ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα είναι εκεί για να τιμήσει το μεγάλο αυτό παίκτη" τόνισε ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας Παούλιους Μοτιεγιούνας.

Ο Σαμπόνις έπαιξε στη Ζαλγκίρις από το 1981 μέχρι το 1989. Μετακόμισε τότε στην Ισπανία για τη Βαγιαδολίδ όπου έπαιξε τρία χρόνια ενώ άλλα τρία αγωνίστηκε στη Ρεάλ.

Το 1995, σε ηλικία 31 ετών, αποφάσισε να κάνει το άλμα στο ΝΒΑ στο οποίο είχε γίνει ντραφτ δέκα χρόνια νωρίτερα. Παρά το γεγονός ότι τα γόνατά του ήταν ταλαιπωρημένα, ο μεγάλος Λιθουανός έπαιξε εξαιρετικά και στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου με τη φανέλα των Μπλέιζερς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK