Ολυμπιακός - Ηλυσιακός 113-75

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 113-75 του Ηλυσιακού στο ΣΕΦ και παρέμεινε αήττητος στην φετινή Basket League, μετά από 10 αγωνιστικές.

Ολυμπιακός - Ηλυσιακός 113-75
INTIME SPORTS

Έτσι νίκησε

Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να αποδείξουν αρχικά στον Ολυμπιακό ότι είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν ακριβά το "τομάρι" τους και ως ένα σημείο κατάφεραν να διατηρηθούν κοντά στο σκορ, μην αφήνοντας τους ερυθρόλευκους να αυξήσουν τη διαφορά. Το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να έχει το προβάδισμα με σκορ 21-18, ενώ το δεύτερο δεκάλεπτο βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με 12 πόντους διαφορά (55-43).

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως οι Πειραιώτες αποφάσισαν να παίξουν καλύτερη άμυνα και να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο, καταφέρνοντας να ολοκληρώσουν τις επιθέσεις τους με συνεχόμενα "fast-break". Ο Ηλυσιακός έδειχνε να ξεμένει από δυνάμεις, σε αντίθεση με τους ερυθρόλευκους που έδειξαν να μην χάνουν την ενέργειά τους παρά τα συνεχόμενα ματς. Το παιχνίδι κύλησε στους ρυθμούς του Ολυμπιακού και το αποτέλεσμα ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακό.

Το αστέρι

Ο Γιώργος Πρίντεζης πέτυχε 24 πόντους σε 25 λεπτά συμμετοχής, περισσότερους από κάθε άλλο συμπαίκτη του στο παιχνίδι και ηγήθηκε της προσπάθειας των ερυθρόλευκων. Πολύ καλή παρουσία πάντως και από τον Κώστα Παπανικολάου ο οποίος πέτυχε 18 πόντους.

Η απογοήτευση

Ο Ηλυσιακός μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και φάνηκε να καίγεται μετά το πρώτο δεκάλεπτο, δίνοντας την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ του ΣΕΦ από έναν σημείο και έπειτα.

Σχόλιο

Ο Ηλυσιακός ήταν μαχητικός μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο, καθώς στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του. Οι ερυθρόλευκοι βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και προσέφεραν θέαμα, εκτοξεύοντας την διαφορά ακόμη και στο +40 (113-73). Σπουδαίο ματς από τους Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζη Παπανικολάου και Πάουελ. Αυτή ήταν η 15η σερί νίκη του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο οποίος βρίσκεται σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση.

Τα δεκάλεπτα:21-18, 55-43, 82-58, 113-75

Ολυμπιακός(Μπαρτζώκας): Χάινς 9, Λο, Σπανούλης 2, Σλούκας 13(3), Μαυροειδής 7, Πάουελ 14, Γκετσεβίτσιους 17(3), Πρίντεζης 24, Παπανικολάου 18(2), Μάντζαρης, Γεωργάκης 5, Κατσίβελης 4.

Ηλυσιακός(Ζευγώλης): Αράπης 2, Αποστολίδης 5, Χατζής 2, Σπανός, Δορκοφίκης 12(1), Αντωνάκης 7(1), Βαρνάβας, Σπυριδωνίδης, Τζόουνς 13, Παραγιός 2, Στόγκλιν 32(3).

News 24/7

24MEDIA NETWORK