Πανελευσινιακός - Πανιώνιος 68-70

Η αντεπίθεση του Πανιωνίου συνεχίζεται. Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι εξαιτίας των φιλάθλων τους, οι "κυανέρυθροι" έφυγαν με νίκη 70-68 επί του Πανελευσινιακού για την 11η αγωνιστική της Basket League.

Πανελευσινιακός - Πανιώνιος 68-70
INTIME

Η εξέλιξη

Ο Πανιώνιος έβαλε τις βάσεις για τη νίκη από το 1ο δεκάλεπτο, όταν πήρε διαφορά 16 πόντων (9-26 στο 08:23). Το 31-15 ήταν απολύτως δίκαιο βάσει της καταιγιστικής εικόνας των φιλοξενουμένων, που σκόραραν με κάθε τρόπο σε αιφνιδιασμό ή και σε επίθεση 5 εναντίον 5. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να "ψαλιδίσουν" κάπως τη διαφορά στη 2η περίοδο κυρίως χάρη στις προσπάθειες του Γιάννη Αθανασούλα.

Οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο 36-34 (17:03), ωστόσο οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή, προεξάρχοντος του Γιάροσλαβ Κορόλεβ (απόντος του τραυματία Λιουκ Χάνκοκ) πήραν ξανά διαφορά κι έκλεισαν το ημίχρονο με το υπέρ τους 46-38. Η ομάδα του Τζίμι Κουστένη δεν κατάφερε να πλησιάσει παραπάνω στην 3η περίοδο (15-13 επιμέρους σκορ) και όλα κρίθηκαν στην 4η περίοδο. Παρά τα 3 άστοχα καρφώματα του Κερτ Λούμπι (ντεμπούτο), ο Πανελευσινιακός κατάφερε να μειώσει σε 67-70 (37:06). Το σκορ αυτό έμεινε απαράλλαχτο λόγω σωρείας... ερασιτεχνικών λαθών και με μία εύστοχη βολή στα τελευταία 3 λεπτά στο παιχνίδι, το ροζ φύλλο κατέληξε στον Πανιώνιο.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Γιάροσλαβ Κορόλεφ ήταν μία ομάδα μόνος του στα πρώτα 3 δεκάλεπτα και παρότι κατέβασε ρυθμό στο τέλος, παρέμεινε 1ος σκόρερ του αγώνα με 19 πόντους και 13 ριμπάουντ.

2. Το ντεμπούτο του Τζάρεντ Ταμπς για τον Πανιώνιο στέφθηκε με επιτυχία, αφού ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε 12 πόντους με 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

3. Ο Κερτ Λούμπι έκανε επίσης ντεμπούτο με τον Πανελευσινιακό και αύξησε την απόδοσή του στο 2ο ημίχρονο, ωστόσο οι 12 πόντοι και τα 12 ριμπάουντ (6 επιθετικά) δεν ήταν αρκετά.

4. Ο Γιάννης Αθανάσουλας ήταν ο ηγέτης των γηπεδούχων στο 1ο ημίχρονο, ωστόσο έμεινε στάσιμος στους 9 πόντους στο 2ο μέρος.

5. Ο Γουίλιαμ Κόλεμαν έκανε 2 λάθη και έχασε 2 βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα, ωστόσο μέχρι τότε είχε 12 πόντους και 13 ριμπάουντ και συνεισέφερε κι αυτός στη νίκη.

Το φύλλο αγώνα

Ο Πανιώνιος έφτασε στην 3η σερί νίκη του (και στο πρώτο "διπλό"), αφού οι αγώνες με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό θεωρούνται ως μη... γενόμενοι. Τρεις νίκες ίσον με... ζωή στον πλανήτη Νέα Σμύρνη, αφού με αυτόν τον ρυθμό η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή θα ξεκολλήσει άμεσα από την τελευταία θέση. Το γρήγορο, επιθετικό μπάσκετ, ακόμα και χωρίς τον Χάνκοκ, δίνει ανάσες στους "κυανέρυθρους", την ώρα που ο Πανελευσινιακός δείχνει ανήμπορος να αποκτήσει μία σταθερότητα στις εμφανίσεις του.

Διαβάστε ακόμη

Εισβολή και επεισόδια φιλάθλων του Πανιωνίου

News 24/7

24MEDIA NETWORK