Ηλυσιακός - Απόλλων Πάτρας 67-76

Ο Απόλλων έχασε διαφορά 16 πόντων, αντιπαρήλθε ωστόσο την αντεπίθεση του Ηλυσιακού και νίκησε (76-67) μετά από πέντε παιχνίδια, παίρνοντας βαθιά ανάσα.

Ηλυσιακός - Απόλλων Πάτρας 67-76

Η εξέλιξη

Η επικράτηση της πατρινής ομάδας θα μπορούσε να είναι πολύ πιο εύκολη. Εκμεταλλευόμενη την πλειάδα επιλογών στην επίθεση, έτρεξε σερί 11-0 και ανέτρεψε το 10-6 του Ηλυσιακού. Με τα τρίποντα του Ουίλσον έφτασε στο 24-17 και αργότερα στο 32-19. Οι "κιτρινόμαυροι" έπαιρναν σκορ μόνο από τον Άντερσον, αλλά πλησίασαν στο -4 (33-37), προτού ο Απόλλων ξεφύγει πάλι στα μέσα της τρίτης περιόδου συνεχίζοντας με υψηλά ποσοστά από τα 6μ75.

Μετά το 57-41 ωστόσο ο Απόλλων έβαλε δύσκολα στον εαυτό του. Πληγώθηκε πολύ από τους πόντους του ανεβασμένου Αντωνάκη και στο 57-57 όλα άρχισαν από το μηδέν. Το μακρινό σουτ πάντως έδωσε ξανά λύση και αέρα στους φιλοξενούμενους και μετά το 71-62 δεν υπήρχε γυρισμός για τον Ηλυσιακό.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Τζέρεμι Ουίλσον για την ευστοχία του από το τρίποντο που έδωσε πλεονέκτημα στον Απόλλωνα.

2. Ο Λένι Ντάνιελ γιατί επανήλθε στα συνήθη στάνταρ του σε πόντους και ριμπάουντ.

3. Ο Ντεμάριους Μπολντς, ο οποίος προσέφερε πολλά πέρα από το σκοράρισμα.

4. Ο Ρόναλντ Ρος γιατί στο διάστημα που βρίσκεται στην Πάτρα φαίνεται πιο ουσιαστικός από τον Χιλ.

5. Ο Τάσος Αντωνάκης, ο οποίος λίγο έλειψε να φέρει τα πάνω κάτω στο παιχνίδι.

Το φύλλο αγώνα

Ο Απόλλων χρειαζόταν πάρα πολύ μια εμφάνιση - νίκη που θα τον κάνει να αισθανθεί πιο άνετα στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Με τον Ρος βελτιώθηκε στην οργάνωση και φαίνεται, αφού η μπάλα μοιράζεται καλύτερα. Ο Ηλυσιακός δεν μπόρεσε να κεφαλαιοποιήσει τη νίκη της περασμένης αγωνιστικής επί του Ρεθύμνου, αφού ένας Άντερσον δεν φέρνει την άνοιξη. Πλην του Αντωνάκη είχε ανάγκη από συμπαράσταση ο Αμερικανός (Χατζής, Στέφενς, Σμιθ) την οποία δεν βρήκε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK