Άρης - ΚΑΟΔ 78-75

Ο Άρης πιέστηκε από τον ΚΑΟΔ, αλλά με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και καταλυτικό τον Νέιμικ απέφυγε την παγίδα πλησιάζοντας κι άλλο τον τρίτο στη βαθμολογία ΠΑΟΚ.

Άρης - ΚΑΟΔ 78-75

Η εξέλιξη

Ο Άρης δεν φρόντισε να χτίσει πάνω στο 28-16, με το οποίο προηγήθηκε στο 13' και έχασε γρήγορα τη διαφορά που είχε αποκτήσει. Ο ΚΑΟΔ, έχοντας βελτιώσει την αμυντική συμπεριφορά του, ισορρόπησε την κατάσταση και μέχρι το 19' έφερε το ματς στο 36-36 διεκδικώντας τις πιθανότητές του στο Αλεξάνδρειο. Ήρθε μάλιστα η στιγμή να προσπεράσει η ομάδα του Μέξα (49-48 δια χειρός Τρότερ) και να στριμώξει τους γηπεδούχους, οι οποίοι επέμεναν πολύ στο τρίποντο χωρίς επιτυχία (4/22 μέχρι το 30').

Οι "κίτρινοι" αντέδρασαν και έφυγαν με 58-52, αλλά ουδέποτε ένιωσαν ασφάλεια. Οι Δραμινοί ήταν κακός μπελάς και προηγήθηκαν ξανά 59-58, ενώ κάθε φορά που ο Άρης επιχειρούσε να πατήσει το γκάζι του έβαζαν φρένο και όλα κρίθηκαν στις τελευταίες κατοχές. Με το σκορ στο 70-68 Παπαμακάριος και Τσαλδάρης έχασαν τρία διαδοχικά τρίποντα στην ίδια επίθεση και με τις εύστοχες βολές οι κίτρινοι κρατήθηκαν έστω και οριακά μπροστά. Στα 3'' άλλωστε ο Τρότερ πέταξε την τελευταία ελπίδα του ΚΑΟΔ.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Άντριου Νέιμικ, ένας ψηλός παλιάς κοπής, βαρύς, που κάνει όμως πολλή δουλειά και αυτό που θέλει απ' αυτόν ο Πρίφτης. Δεν είναι εύκολο ένα νταμπλ-νταμπλ.

2. Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, γιατί είναι ο παίκτης που κουβαλά σταθερά τον Άρη.

3. Ο Μοχάμεντ Πάσασιτς, ο οποίος δεν έβαλε τα τρίποντα αλλά έδωσε 6 ασίστ.

4. Οι ψηλοί του ΚΑΟΔ, Όντομ και Μισέλ, που ανανέωναν τις επιθέσεις και έδιναν συνέχεια λύσεις.

5. Ο Κώστας Μέξας, που λίγες επιλογές έχει φτιάξει μια ομάδα που διεκδικεί νίκες σε Πυλαία και Αλεξάνδρειο.

Το φύλλο αγώνα

Από τη στιγμή που ο Άρης παίρνει τις νίκες που θέλει στην έδρα του, θα κρατά το προβάδισμα για την εξασφάλιση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα. Η παρουσία του Βεζένκοφ ανεβάζει επίπεδο την ομάδα του Πρίφτη, η οποία έστω και οριακά κατάφερε να καταβάλει την αντίσταση ενός συγκροτημένου ΚΑΟΔ που πάλεψε μέχρις εσχάτων. Όπως είχε κάνει και στην Πυλαία και ίσως άξιζε μία από τις δύο εκπλήξεις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK