Κηφισιά - Άρης 65-79

Με έκτη νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια, 79-65 την Κηφισιά στο Ζηρίνειο, ο Άρης είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του τελευταίο διμήνου παραμένοντας στο κυνήγι του τρίτου ΠΑΟΚ.

Κηφισιά - Άρης 65-79

Η εξέλιξη

Η Κηφισιά προηγήθηκε 11-5, αλλά με τον Λιακόπουλο λαβωμένο και χωρίς άλλο καθαρόαιμο οργανωτή δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τον ενθουσιασμό των πρώτων λεπτών. Τόμας - Αντεγκμπόγιε άλλαξαν τη ροή του ματς, ο Άρης προσπέρασε 18-17 και με σκορ από τον Βεζένκοφ απέκτησε ένα μικρό, αλλά σταθερό προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι είχαν πολλά λάθη, οι "κίτρινοι" τα τιμωρούσαν και με 5/10 σουτ από 6μ75 πήγαν στο 35-25 και στο 40-29.

Ο Σάιλας ήταν σταθερή πηγή πόντων για την Κηφισιά, ο Ντούβνιακ του έτεινε χείρα βοήθειας για το -4 (39-43), αλλά η άμυνα της αθηναϊκής ομάδας ήταν ευάλωτη και το 57-46 του 30' κράτησε σε θέση ισχύος τον Άρη πριν από την τελευταία περίοδο. Ο Παπαθεοδώρου δοκίμασε και πήρε πράγματα από παίκτες του πάγκο του, ο Ψαθάς έφτασε στους 10 και η Κηφισιά στο -5 (54-59), η ομάδα του Πρίφτη ωστόσο δεν έχασε ποτέ το μυαλό της. Οι ορθές επιλογές στην επίθεση έφεραν σκορ όταν το απαιτούσαν οι συνθήκες και μετά το 67-56 ήρθε το 72-57. Ήταν τότε που οι γηπεδούχοι αποδέχθηκαν τη μοίρα τους.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, σταθερά ο MVP του Άρη εφέτος.

2. Ο Λαμάρκους Ριντ, για την καθοριστική συνεισφορά του κάθε φορά που η Κηφισιά προσπαθούσε να πλησιάσει.

3. Ο Τόρι Τόμας, οοποίος είχε 5/9 τρίποντα και 7 ασίστ!

4. Ο Στέφεν Αντεγκμπόγιε που κάνει πάντα αθόρυβη δουλειά, αλλάζοντας το ρυθμό.

5. Ο Εξέβιερ Σάιλας, ο οποίος έπαιξε και για τον πατέρα του, χωρίς να είναι αρκετός για την Κηφισιά.

Το φύλλο αγώνα

Ο Άρης έχει πάρει τη θέση της... περυσινής Κηφισιάς. Με λίγα χρήματα και πολλή δουλειά η ομάδα του Πρίφτη έχει φτάσει να θεωρείται φαβορί για την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο από τη στιγμή που έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τον εξουθενωμένο ΠΑΟΚ. Το διπλό στη Ζηρίνειο επιβεβαίωσε τη δυναμική των "κίτρινων" που είχαν τον έλεγχο απέναντι σε μια Κηφισιά που χωρίς πλέι μέικερ δεν μπορούσε να διαχειριστεί τα καλά διαστήματά της.

News 24/7

24MEDIA NETWORK