Άρης - Παναθηναϊκός 56-71

Ανεβάζοντας την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το Αλεξάνδρειο και χάρη στο 71-56 επί του Άρη μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.

Άρης - Παναθηναϊκός 56-71

Έτσι κρίθηκε

Ο Παναθηναϊκός άργησε πολύ να βρει ρυθμό. Ο Άρης έπαιξε συνδυασμένη άμυνα όταν ήταν ο Σχορτσανίτης στο παρκέ, τον σταμάτησε στο μέτρο του δυνατού και σε συνδυασμό με την αστοχία των υπόλοιπων "πρασίνων" στα σουτ που πήραν από την περιφέρεια, το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό.

Πάντως η ομάδα του Πεδουλάκη είχε ένα σταθερό προβάδισμα (12-15, 14-20, 23-27 στο 20') χάρη στα τρίποντα του Διαμαντίδη και τα 9 επιθετικά ριμπάουντ του πρώτου ημιχρόνου, που του έδωσαν δεύτερες και τρίτες επιθέσεις.

Για να ξεφύγει ο Παναθηναϊκός εφάρμοσε συνταγές του πρόσφατου παρελθόντος. Ο Διαμαντίδης στο κουμάντο, πικ εν ρολ με Τσαρτσαρή - Σκορδίλη, και εύκολοι πόντοι. Ο Άρης είχε τη διάθεση, αλλά όχι τις λύσεις ν' ακολουθήσει. Οι Αμερικανοί ήταν εκτός και αναγκαστικά ο Αλεξανδρής προσπαθούσε με χαμηλά σχήματα ν' ανταπεξέλθει στην αύξηση του ρυθμού και την πίεση από τον Παναθηναϊκό.

Παρόλα αυτά το 23-33 του 22' έγινε 25-40 και 28-46, με τους "πράσινους" να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και να μην απειλούνται. Μάλιστα η διαφορά υπερέβη το φράγμα των 20 πόντων (37-58, 40-63), προτού ο Άρης ψαλιδίσει κάπως την απόσταση.

Αστέρι

Ο Κώστας Τσαρτσαρής έκανε ό,τι δεν είχε το χώρο να κάνει ο Σχορτσανίτης. Πήρε την μπάλα και τελείωσε τις επιθέσεις, προσφέροντας στον Παναθηναϊκό σιγουριά κάτω από τα καλάθια με 10 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Απογοήτευση

Ο Γιόνας Μασιούλις πήρε σουτ από την περιφέρεια, αλλά ήταν άστοχος από τα 6μ75. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται πόντους από το τρίποντο για ν' ανοίξει το παιχνίδι για τους ψηλούς.

Σχόλιο

Όσο κι αν ο Άρης πάλεψε, χωρίς πολλές λύσεις, ήταν ακατόρθωτο να κοιτάξει στα μάτια τον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" δεν έκαναν καλό παιχνίδι, ήταν πολύ άστοχοι στο πέντε εναντίον πέντε και μόνο όταν έτρεξαν στο ανοικτό γήπεδο κατάφεραν να αποκτήσουν διαφορά και να εξασφαλίσουν μια άνετη νίκη στο Αλεξάνδρειο.

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 23-27, 37-56, 56-71

Άρης - Παναθηναϊκός 56-71
Άρης - Παναθηναϊκός 56-71

News 24/7

24MEDIA NETWORK