Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 55-45

Ο Ολυμπιακός φάνηκε πιο έτοιμος στο ντέρμπι του άδειου ΣΕΦ και νίκησε τον Παναθηναϊκό σε ένα χαμηλού επιπέδου παιχνίδι και σκορ (55-45). Κορυφαίος ο Λοτζέσκι, τραγικά άστοχοι οι "πράσινοι".

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 55-45

Η εξέλιξη

Δεν ήταν εύκολο είτε για τη μία είτε για την άλλη ομάδα να έχει διάρκεια στην απόδοσή της τόσο νωρίς στη σεζόν. Το… επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού στις δύο πλευρές του παρκέ, ιδίως στην άμυνα με τις γρήγορες αλλαγές και τα μακριά χέρια, τον βοήθησε να προηγηθεί 6-3 και 13-9 με τρίποντο του Φώτση στο 8’. Λάσμε και Μπατίστ όμως φορτώθηκαν με φάουλ και η ισορροπία στους «πράσινους» χάθηκε. Αν και ο προβλέψιμος Σπανούλης έμεινε στον πάγκο για 6,5 λεπτά, ο Λοτζέσκι έκανε πολύ καλό ματς και με συνολικά 50% από το τρίποντο (5/10) οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 22-14 ολοκληρώνοντας σερί 13-1. Το «τριφύλλι» απάντησε με 9-0 και μέχρι το 29-27 του 20’ επικράτησε ισορροπία.

Ο Πρίντεζης, με επτά πόντους σε τρία λεπτά, προσπάθησε να την ανατρέψει, κουβαλώντας τον Ολυμπιακό μέχρι το 36-31. Στο ίδιο διάστημα ο Παναθηναϊκός ήταν κάκιστος, σπατάλησε διαδοχικές επιθέσεις χωρίς ουσιαστικά να τις ολοκληρώνει και έδωσε το δικαίωμα στον σταθερά αποτελεσματικό Λοτζέσκι να σκοράρει για το 40-31 (28:15). Οι «πράσινοι» έψαξαν, αλλά δεν βρήκαν τρόπο να επιστρέψουν. Τα… ηρωικά του Διαμαντίδη έφεραν το «τριφύλλι» στο -3 (46-43), αλλά χωρίς συνέχεια. Τα τρίποντα ήταν άστοχα, αντίθετα με τα σουτ του Σλούκα για το 51-43 (3:17 πριν από τη λήξη), όταν και ουσιαστικά κρίθηκε το ματς.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Ματ Λοτζέσκι γιατί είχε 14 πόντους χωρίς να αστοχήσει σε μία προσπάθεια. Όλα αυτά μάλιστα σε 19 λεπτά συμμετοχής.

2. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας για το γεγονός ότι ρίσκαρε να παίξει στο κρίσιμο τελευταίο διάστημα χωρίς τον αρνητικό Βασίλη Σπανούλη. Οι… εφιάλτες της Πόλης δεν τον καταδιώκουν πια.

3. Ο Κώστας Σλούκας γιατί δεν σκέφτεται προτού εκτελέσει, όντας ο καλύτερος Έλληνας σουτέρ σε λήξη χρόνου. Το ξανάκανε στο ντέρμπι.

4. Ο Νίκος Παππάς, ο οποίος στο πρώτο ντέρμπι του και όσο έμεινε στο παρκέ πέρασε χειροπέδες στον Βασίλη Σπανούλη.

5. Οι διαιτητές γιατί -με τα σωστά και τα λάθη- πέρασαν σχετικώς απαρατήρητοι στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν.

Φύλλο αγώνα

Το γιατί Πεδουλάκης και Μπαρτζώκας δεν ήθελαν τόσο νωρίς αυτό το παιχνίδι αποτυπώθηκε στην πράξη. Ελάχιστα τα καλά πράγματα από τους δυο αντιπάλους σ’ ένα ντέρμπι που θα ξεχαστεί γρήγορα τόσο για το κακό μπάσκετ που παίχθηκε και την κρύα ατμόσφαιρα στο άδειο ΣΕΦ, όσο και γιατί είναι το πρώτο απ’ όσα θα ακολουθήσουν εφέτος. Ο Ολυμπιακός, με κίνητρο να μην χάσει από την πρεμιέρα την πρωτιά της κανονικής περιόδου, ήταν πιο προσηλωμένος στο στόχο του, έδειξε ότι το ήθελε και κυρίως μπορούσε -σε αυτή τη φάση- να το πάρει. Αρκετά μπερδεμένος ακόμη ο Παναθηναϊκός, προβλημάτισε με την επιθετική δυστοκία του στο δεύτερο μισό του αγώνα, αφού δεν έβγαλε εύκολες συνεργασίες, και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τη νίκη μετά το 35’.

Στιγμές από το ΣΕΦ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 55-45
INTIME SPORTS
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 55-45
INTIME SPORTS
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 55-45
INTIME SPORTS
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 55-45
INTIME SPORTS
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 55-45
INTIME SPORTS
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 55-45
INTIME SPORTS
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 55-45
INTIME SPORTS
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 55-45
INTIME SPORTS
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 55-45
INTIME SPORTS
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 55-45
INTIME SPORTS
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 55-45
INTIME SPORTS
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 55-45
INTIME SPORTS
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 55-45
INTIME SPORTS

To live του αγώνα

18:30
Καλησπέρα σας από το ΣΕΦ. Σε περίπου 45 λεπτά θα ξεκινήσει ο αγώνας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.
18:31
Ο αγώνας είναι κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας του Ολυμπιακού από τα επεισόδια στον τρίτο περσινό τελικό.
18:33
Οι δύο ομάδες πέρασαν στα αποδυτήρια. Άδειες οι κερκίδες, ενώ πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού, στο πέταλο, δεν υπάρχουν καθίσματα.
18:34
Υπάρχουν αρκετοί δημοσιογράφοι στα θεωρεία. Είχαμε ένα μικρό πρόβλημα με το ίντερνετ, λόγω ότι πλέον ο καθένας μπαίνει με συγκεκριμένους και διαφορετικούς κωδικούς στο ίντερνετ. 
18:36
Ο Ολυμπιακός είναι στο -2, οπότε θέλει τη νίκη ώστε να ελπίζει στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στη κανονική περίοδο. Στο ενδεχόμενο που κερδίσει ο Παναθηναϊκός απόψε στο ΣΕΦ θα έχει σχεδόν "κλειδώσει" την πρωτιά στην regular season, το οποίο αποφέρει το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας έως τους τελικούς των playoffs.
18:37
Υπάρχει αστυνομική δύναμη στο ΣΕΦ, τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου.
18:40
Ο Μίρζα Μπέγκιτς βρίσκεται στην δωδεκάδα του Ολυμπιακού! Το αν θα τον χρησιμοποιήσει στην αναμέτρηση ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα φανεί μοναχά στην πράξη. Ο Σλοβένος σέντερ έχασε τις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας, αλλά εχθές (Κυριακή, 14/10) έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος μαζί με τους συμπαίκτες του.
18:42
Μόλις βγήκε η ομάδα του Παναθηναϊκού στο παρκέ.
18:43
Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πατάει το παρκέ, πλέον, ως παίκτης του Παναθηναϊκού. Στην δωδεκάδα των πρασίνων βρίσκεται και ο Ρόκο Ούκιτς!
18:44
Τόσο το προπονητικό-τιμ των πρασίνων, όσο και οι παίκτες που είναι εκτός αποστολής, συν τα μέλη της αποστολής, όλοι τους έκατσαν στον πάγκο της ομάδας. Ξεκίνησαν την προθέρμανση τους οι παίκτες στο παρκέ.
18:46
Ο Έισι Λο έκανε νωρίτερα ατομική προπόνηση. Είναι στην φυσούνα και παρακολουθεί την προθέρμανση των πρασίνων. Είναι φυσικά εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού.
18:47
Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς έγραψε στο Twitter του για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο οποίο αναφέρει ότι πριν από 13 χρόνια πέτυχε τους πρώτους 5 πόντους του. Μάλιστα γράφει για το ντέρμπι ότι παίζει με την Πανάθα του...
18:47
Μόλις βγήκε στο παρκέ και η ομάδα του Ολυμπιακού με πρώτο τον Βασίλη Σπανούλη. Από τα ηχεία του ΣΕΦ ακούγεται ο ύμνος των Πειραιωτών.
18:47
Όπως σας αναφέραμε, ο Μίρζα Μπέγκιτς είναι στην 12άδα του Ολυμπιακού. Θα φανεί στην πράξη το αν θα αγωνιστεί. Ξεκίνησαν την προθέρμανση τους οι ερυθρόλευκοι. 
18:48
Με ερυθρόλευκες φανέλες θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός, με πράσινες φανέλες ο Παναθηναϊκός. 
18:49
Φωτογραφία από την άφιξη του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ με τους Διαμαντίδη, Αλβέρτη και Φώτση
18:49
Η αποστολή του Ολυμπιακού είναι η εξής: Πέτγουεϊ, Ντάνστον, Σπανούλης, Περπέρογλου, Σλούκας, Σίμονς, Λοτζέσκι, Μπέγκιτς, Πρίντεζης, Αγραβάνης, Μάντζαρης, Κατσίβελης.
18:51
Η αποστολή του Παναθηναϊκού είναι η εξής: Λάσμε, Γκιστ, Μαυροκεφαλίδης, Μπατίστ, Διαμαντίδης, Παππάς, Φώτσης, Γιάνκοβιτς, Μπράμος, Ούκιτς, Κάρι, Ματσιούλις.
18:53
Τζάμπολ στο ματς στις 19:15, το παιχνίδια τηλεοπτικά θα μεταδοθεί από την Δημόσια Τηλεόραση.
18:54
Λοτζέσκι και Μπαρτζώκας λίγο πριν μπουν στο ΣΕΦ, για το μεγάλο ντέρμπι.
18:54
Μόλις έκατσε στην θέση του στα επίσημα του ΣΕΦ και ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος. 
18:56
Πρόκειται για το μεγαλύτερο και σημαντικότερο ντέρμπι της Ευρώπης, καθώς στο παρκέ θα αγωνιστούν δύο ομάδες οι οποίες έχουν κατακτήσει τις 4 από τις 5 τελευταίες Ευρωλίγκες. Ο Ολυμπιακός το 2012 και το 2013, ενώ ο Παναθηναϊκός το 2009 και το 2011. Δυστυχώς, όμως, αυτό το ματς απόψε θα γίνει χωρίς φιλάθλους. 
18:58
Για έξι παίκτες του Ολυμπιακού θα είναι η πρώτη φορά που θα λάβουν μέρος στο συγκεκριμένο ντέρμπι. Ο λόγος για τους Πέτγουεϊ, Ντάνστον, Σίμονς, Λοτζέσκι, Μπέγκιτς και Αγραβάνης.
18:59
Από πλευράς Παναθηναϊκού οι παίκτες που θα λάβουν μέρος σε ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό για πρώτη φορά είναι μόλις δύο. Ο λόγος για τους Γιάνκοβιτς και Παππά.
19:01
Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Γκόντας, Παναγιώτου και Χριστοδούλου.
19:04
Να τονίσουμε πως στις κερκίδες υπάρχουν και περίπου 80 άτομα. Η κάθε ομάδα είχε δικαίωμα να φέρει με προσκλήσεις δικούς της ανθρώπους. Στις κερκίδες κάθονται δίπλα-δίπλα οι γυναίκες των Βασίλη Σπανούλη και Στράτου Περπέρογλου.
19:06
Mόλις έφτασε στα επίσημα του ΣΕΦ και ο Γιώργος Αγγελόπουλος. 
19:08
Τόσο ο Μίρζα Μπέγκιτς από πλευράς Ολυμπιακού, όσο και ο Ρόκο Ούκιτς, κάνουν κανονικά προθέρμανση και από την εικόνα τους στο παρκέ δείχνουν ότι είναι σε θέση να αγωνιστούν στην αναμέτρηση. Για να δούμε αν οι προπονητές θα τους χρησιμοποιήσουν κατά την διάρκεια της αναμέτρησης.
19:10
Οι δύο ομάδες πάνε στους πάγκους τους σιγά-σιγά ώστε να ξεκινήσει η παρουσίαση τους στο παρκέ. 
19:13
Ο Πέτγουεϊ δοκιμάζει συνέχεια σουτ από την περιφέρεια, ενώ το ίδιο κάνει και ο Ούκιτς.
19:15
Οι προπονητές μιλούν στους Πρίντεζη, Σίμονς και Μάντζαρη, για πράγματα που θέλουν από εκείνους να κάνουν στο παρκέ.
19:17

Καλησπέρα, έκπληξη από τον Ολυμπιακό η απουσία Παπαπέτρου από την 12αδα. Προτιμήθηκε ο Αγραβάνης, προφανώς επειδή ο Μπέγκιτς δεν είναι απολύτως έτοιμος. Να δούμε αν οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να τρέξουν  και αν ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει στην περυσινή πεπατημένη.

19:18
Μόλις ξεκίνησε η παρουσίαση των δύο ομάδων στο παρκέ.
19:22
Σε λίγο οι ομάδες στο παρκέ για το τζάμπολ.
19:23
Με τους Διαμαντίδη, Παππά, Λάσμε, Γκιστ και Ματσιούλις ο Παναθηναϊκός.
19:23
Ξεκίνησε το ντέρμπι!
19:24
Για τον Ολυμπιακό, Μάντζαρης, Σπανούλης, Περπέρογλου, Πρίντεζης, Σίμονς
19:24

Η χρονιά θα είναι μακρά για τις δύο ομάδες. Ο Μπαρτζώκας ξεκινά με τον Σίμονς στην πεντάδα ενώ ο Παναθηναϊκός με το ψηλό σχήμα Γκιστ, Λάσμε, Μασιούλις.

19:25
Για τρεις ο Μάντζαρης. Μέσα για το 3-0 στο 1΄
19:25
Βήματα ο Λάσμε.
19:25
Κόβεται ο Πρίντεζης από το Λάσμε
19:26
Ο Ματσιούλις για τρεις. Έξω
19:27
Κακό σουτ από τον Περπέρογλου
19:27
Για δύο ο Λάσμε. Ούτε κι αυτός.
19:28
Επιθετικό ριμππάουντ του Λάσμε και 3-2 στο 3'
19:28
Πρώτο καλάθι για τους "πράσινους" μετά από 3 λεπτά αγώνα
19:29
Ο Περπέρογλου για τρεις. Αστοχεί. Ο Παππάς στον αιφνιδιασμό για το 3-4
19:29
Κλέβει ο Διαμαντίδης. Κόβεται από το Σίμονς, αλλά το καλάθι μετράει (3-6)
19:30
Για τρεις ο Πρίντεζης. Σκοράρει για το 6-6!
19:30

Η άμυνα του Παναθηναϊκού λειτουργεί άψογα έχοντας και την σιγουριά του Λάσμε με την...μιάμιση τάπα ήδη. Ο Ολυμπιακός παίζει αργά και μόνο με τρίποντα. Πρώτη τάπα από τον Ολυμπιακό και τον Σίμονς στον Διαμαντίδη κακώς δίνεται καλάθι.

19:30
Αισίως 4,5 λεπτά αγώνα. Βήματα από τον Ματσιούλις
19:30
Τάιμ άουτ στο παιχνίδι
19:31
2/4 τρίποντα από τον Ολυμπιακό. 0/1 για τον Παναθηναϊκό
19:32
Ποστάρει ο Περπέρογλου το Ματσιούλις, χάνει το σουτ, αλλά ο Ντάνστον πήρε το επιθετικό ριμπάουντ
19:33
1/2 βολές για τον Ντάνστον και 7-6 στο 5'
19:33
Από τα 4 μέτρα ο Μπατίστ. Κάνει το 7-8
19:33
Αστοχεί ο Μάντζαρης, στο ριμπάουντ ο Παππάς
19:34

Πολύ καλό παιχνίδι από τον Παππά έως τώρα και στην άμυνα.

19:34
Δεν περνάει η μπάλα για τον Ματσιούλις. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί στον αιφνιδιασμό. Ο Πρίντεζης όμως παίρνει το 2ο φάουλ του Μπατίστ στο 6ο λεπτό
19:35
2/2 από τον Πρίντεζη για το 9-8 στο 6'
19:36
Μέσα ο Μαυροκεφαλίδης στη θέση του Λάσμε
19:36
Κόβεται ο Σπανούλης από τον Μαυροκεφαλίδη
19:37
Ο τελευταίος αστοχεί στη συνέχεια στην επίθεση του Παναθηναϊκού
19:37
Αστοχεί ο Μάντζαρης, όμως ο Φώτσης χάνει το ριμπάουντ. Νέα επίθεση για τους "ερυθρόλευκους"
19:37
Ο Πέτγουεϊ αστοχεί σε τρίποντο
19:38
Με το ένα χέρι ο Μαυροκεφαλίδης. Σκοράρει για το 9-10 στα 2.25'' για το τέλος του α' δεκ.
19:38
Τρίποντο από τον Φώτση. Κάνει το 9-13 στο 8'
19:39
Απαντάει από τα 6.75μ. ο Μάντζαρης για το 12-13
19:39

Πριν καν ξανασυστηθεί ο Φώτσης, τρίποντο μέσα. Είναι εμφανές ότι οι πρωταθλητές παίζουν όπως θέλουν, ελέγχοντας τον ρυθμό και βγάζοντας τον Σπανούλη από την εξίσωση της επίθεση. Ο Ολυμπιακός παίρνει σπουδαίο παιχνίδι από Μάντζαρη και κερδίζει πιο εύκολα το φάουλ.

19:39
Για δύο ο Μαυροκεφαλίδης. Αστοχεί
19:40
Όχι όμως και ο Λοτζέσκι. Κάνει το 14-13 στο 9'
19:40
Και πάλι άστοχος ο Μαυροκεφαλίδης
19:40
Ο Ντάνστον κερδίζει τον Μαυροκεφαλίδη και κάνει το 16-13
19:41
Ο Παναθηναϊκός αστοχεί στην τελευταία επίθεση με τους Διαμαντίδη, Μαυροκεφαλίδη, Κάρι και έτσι μένει το 16-13 στο τέλος της α' περιόδου.
19:43
Πολύ κακά ποσοστά στο ξεκίνημα για τις δύο ομάδες. Με 22% σουτάρει ο Ολυμπιακός στα δίποντα, με 43% στα τρίποντα. Ο Παναθηναϊκός έχει 36% στα δίποντα και 33% στα τρίποντα
19:43
Ξεκινάει το β' δεκάλεπτο.
19:43
Βήματα από τον Μάντζαρη
19:44

Ο Παναθηναϊκός επέμεινε με τον Μαυροκεφαλίδη στα τελευταία δύο λεπτά και την πλήρωσε αφού ο Έλληνας ψηλός είχε 1/5 σουτ. Η μπάλα δεν γύρισε και ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε ανοίγοντας το παιχνίδι με τον Λοτζέσκι και τον Ντάνστον. Είναι σαφές ότι αν οι πρωταθλητές Ευρώπης τρέξουν, θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί διότι φαίνεται ότι δεν είναι έτοιμοι για το 5-5.  Μεγάλη αστοχία από τις δύο ομάδες ιδιαίτερα στα δίποντα. 2/9 οι γηπεδούχοι, 5/14 φιλοξενούμενοι.

19:44
Καλή άμυνα από τον Ολυμπιακό.
19:44
Ο Μάντζαρης κάνει λάθος πάσα στον Ντάνστον
19:46
Στο παρκέ και ο Ούκιτς
19:46
0/2 βολές από τον Γκιστ
19:47
Ο Λοτζέσκι όμως ευστοχεί για τρεις. Κάνει το 19-13 στο 12'
19:47
Ο Γκιστ χάνει το κάρφωμα και ο Πέτγουεϊ το τρίποντο
19:47

Παρών ο Ούκιτς, να δούμε αν θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Με Ούκιτς, Φώτση, Κάρι, Γκιστ, Μπράμος. Πολύ καλή η δεύτερη πεντάδα του Ολυμπιακού έως τώρα με τον Λοτζέσκι να έχει πέντε πόντους.

19:48
Στα 7.41'' για το τέλος του ημιχρόνου ο Ούκιτς πάει στη γραμμή. 19-14. Κερδίζει το ριμπάουντ ο Φώτσης
19:49
Για τρεις ο Περπέρογλου. Μέσα κι αυτό για το 22-14
19:49
Τάιμ άουτ από τον Πεδουλάκη.
19:49
5/10 τρίποντα από τον Ολυμπιακό, 1/3 έχει ο Παναθηναϊκός
19:50

Καλύτερη κυκλοφορία από τον Ολυμπιακό κι ελεύθερα σουτ τα οποία γίνονται υπό καλύτερες προϋποθέσεις.  5/10 τρίποντα οι ερυθρόλευκοι κι 1/3 ο Παναθηναϊκός.

19:51
Ο Μαυροκεφαλίδης σκοράρει για το 22-16 στο 13.30''
19:51
Αστοχεί ο Πρίντεζης για τρεις.
19:53
Επιθετικό φάουλ του Μπέγκιτς στον Μαυροκεφαλίδη
19:53
Νέο τάιμ άουτ στο παιχνίδι
19:53
Ακόμα 6 λεπτά για το τέλος του ημιχρόνου
19:55
Για δύο ο Μαυροκεφαλίδης. Σκοράρει για το 22-18
19:56

Ο Ολυμπιακός παίζει  επτά λεπτά χωρίς Σπανούλη, είχε ένα καλό καλό διάστημα, αλλά έμεινε στους 22 πόντους για τρία λεπτά.

19:56
Φάουλ του Μαυροκεφαλίδη στον Μπέγκιτς που πήρε και το επιθετικό ριμπάουντ πριν από λίγο
19:56
Αστοχεί ο Πρίντεζης για δύο
19:57
Στα 4.12'' για το τέλος του ημιχρόνου, ο Διαμαντίδης σκοράρει για το 22-20 με επιθετικό ριμπάουντ
19:57
Λάθος του Σπανούλη. Άστοχο τρίποντο από τον Διαμαντίδη
19:58
Τάιμ άουτ στο παιχνίδι. Περίπου 3,5 λεπτά ακόμα
19:59

Στα 2/12 δίποντα ο Ολυμπιακός. Ο Πρίντεζης και ο Σπανούλης συνεχίζουν να έχουν πρόβλημα απέναντι στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Μετά από τόσους αγώνες είναι παράδοξο ότι δεν κάνουν κάτι διαφορετικό.

19:59
Πολύ κακά τα πσοοστά του Παναθηναϊκού. 25% σε βολές και τρίποντα, ενώ με 35% σκοράρει στα δίποντα
19:59
Για τον Ολυμπιακό 45% στα τρίποντα, αλλά μόλις 17% στα σουτ δύο πόντων
20:00
Τέλος χρόνου επίθεσης για τον Ολυμπιακό
20:00
Ο Διαμαντίδης με τρίποντο γράφει το 22-23 στο 17'
20:01
Ο Μάντζαρης για τρεις, αστοχεί. Ο Φώτσης τελικά στο ριμπάουντ
20:01
Στον αιφνιδιασμό ο Σπανούλης σκοράρει για το 24-23 στο 18'
20:02
Ο Κάρι δίνει ξανά το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, 24-25
20:03
Στο 1.11'' για το τέλος του ημιχρόνου, ο Λοτζέσκι σκοράρει για το 26-25
20:03
Κέρδισε και φάουλ, κάνοντας το 27-25
20:03
Ο Μπατιστ αστοχεί στη ραβέρσα
20:04
Ερ μπολ από τον Σπανούλη στα 30'' πριν το τέλος
20:04
Με ταμπλό ο Διαμαντίδης. Ισοφαρίζει σε 27-27
20:05
Ακόμα 9'' για το τέλος του ημιχρόνου. Τάιμ άουτ από τον Μπαρτζώκα
20:06
19-24 τα ριμπάουντ, 6-6 τα λάθη
20:06
Στα 2,4'' για το τέλος ο Λοτζέσκι κερδίζει φάουλ από τον Γκιστ
20:08
Ο Λοτζέσκι με 2/2 βολές κάνει το 29-27
20:09
Το τελευταίο σουτ για τον Παναθηναϊκό ήταν άστοχο από τον Παππά και μένει το 29-27 στο ημίχρονο.
20:10

Δεν συζητάμε ότι αυτός ο αγώνας παρακολουθείται μόνο με...γυαλιά ηλίου. Ο Ολυμπιακός είχε ένα καλό διάστημα με τις αλλαγές του όταν παρόντος του Λοτζέσκι κατάφερε να γυρίσει την μπάλα ενώ ο Ντάνστον κέρδισε τις μάχες στην ρακέτα. Αυτό όμως το 22-14 ανατράπηκε όταν κόλλησαν οι πολλές αλλαγές. Ο Παναθηναϊκός γύρισε στο παιχνίδι με ...ηρωϊκά καλάθια από τον Διαμαντίδη(4/10) και από τον Μαυροκεφαλίδη(3/9). Αργές οι ομάδες. Από τον Παναθηναϊκό περιμέναμε ένα τέτοιο μπάσκετ. Φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός παγιδεύτηκε σε αυτό το στυλ και παράλληλα δεν είναι έτοιμος για να παίξει πιο αργά. Σπουδαίο ημίχρονο από τον Λοτζέσκι που είναι ο κορυφαίος του παρκε.

20:10
Μέτριο ποιοτικά παιχνίδι με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά άστοχες
20:10
Πρώτος σκόρερ του αγώνα, ο Λοτζέσκι με 10 πόντους, με 9 ακολουθεί ο Διαμαντίδης
20:26
Ξεκίνησε το γ' δεκάλεπτο.
20:26
Στο τζαμπ σουτ ο Παππάς, σπρώχνει ο Λάσμε, χρεώνεται με φάουλ
20:27
Λάθος πάσα του Διαμαντίδη στη συνέχεια
20:27
Ωραίο καλάθι από τον Πρίντεζη για το 31-27 στο 21'
20:28
Ο Ματσιούλις αστόχησε σε τρίποντο
20:28
Κλέβει ο Παππάς και κάνει το 31-29
20:29
Για τρεις ο Πρίντεζης. Ναι για το 34-29
20:29
Ο Φώτσης στο επιθετικό ριμπάουντ και μειώνει σε 34-31 στο 23'
20:30

Ο Πρίντεζης κέρδισε σε συνεχόμενες φάσεις τον Φώτση. Ο Ολυμπιακός όταν κινεί την μπάλα, παίζει γρήγορα, παίρνει προβάδισμα. Ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα στις ψηλές ταχύτητες.

20:31
Ο Πρίντεζης κάνει το 36-31, αλλά αστοχεί στη βολή
20:31
Ο Πρίντεζης έχει πετύχει τους 7 πόντους του Ολυμπιακού στο β' ημίχρονο
20:32
Αστοχεί ο Περπέρογλου για τρεις, επίθεση για τον Παναθηναϊκό
20:32
Ούτε και ο Παππάς σκοράρει έξω από τα 6.75μ.
20:33
Τάιμ άουτ στο παιχνίδι. Στο 25΄ βρισκόμαστε
20:33
Μια από τις πολλές μονομαχίες κάτω από το καλάθι...
20:35
Ο Πέτγουεϊ για τρεις. Αστοχεί
20:35
Ούτε και ο Κάρι στη συνέχεια
20:36
Λάθος του Περπέρογλου στο 26'
20:36

Η επιλογή του διδύμου Μπατίστ-Φώτση δεν λειτουργεί καθόλου για τον Παναθηναϊκό. Επίσης ο Κάρι έχει πιο δύσκολο έργο φέτος αφού η άμυνα τον πιέζει.

20:36
Τρια δευτερόλεπτα από τον Μπατίστ
20:37
Παρατήρηση στον Πεδουλάκη για διαμαρτυρία
20:37
Τεχνική ποινή στον Πεδουλάκη στα 3.46'' για το τέλος του γ' δεκ.
20:37
0/2 βολές από το Σπανούλη
20:38
Αστόχησε στο λέι απ ο Σπανούλης.
20:38

Σωστή τεχνική ποινή στον Πεδουλάκη που γκρίνιαζε παρατεταμένα σε αμφισβητούμενο σφύριγμα σε βάρος του Μπατίστ(3 δεύτερα). Ο Σπανούλης έχασε τις βολές. Κάνει το χειρότερο παιχνίδι που έχουμε δει κόντρα στον Παναθηναϊκό.

20:39
Φάουλ στη συνέχεια του Σλούκα στον Παππά
20:39
Στο ριμπάουντ ο Λοτζέσκι. Παίρνει το φάουλ από τον Κάρι
20:40
Στο 27' ο Βέλγος έχει βολές για τον Ολυμπιακό. Κάνει το 38-31
20:40
Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 9 πόντους.
20:41
Κακή συνεννόηση ανάμεσα στον Ούκιτς και τον Μπατίστ
20:41
Κλέβει ο Μπράμος
20:42
Κόψιμο του Πέτγουεϊ στον Μαυροκεφαλίδη
20:42
Στο 28' ο Λοτζέσκι σκοράρει για το 40-31
20:42
Στο +9 ο Ολυμπιακός και έχουμε τάιμ άουτ στο 1.44'' για το τέλος του δεκ.
20:43

Ο Λοτζέσκι είναι όλο το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Ο μοναδικός που παίζει με σοβαρότητα και κάνει αυτό που πρέπει. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα πολύ κακό επιθετικό  πλάνο αφού είτε ο Διαμαντίδης, είτε ο Παππάς απλά τριπλάρουν στην κορυφή και μετά είτε πάνε κατά μέτωπο είτε ψάχνουν δύσκολη πάσα.

20:44
Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ο Ματ Λοτζέσκι με 14 πόντους.
20:44
Για τρεις ο Μπράμος. Γράφει το 40-34
20:44
(29') Σκοράρει ο Σλούκας για το 42-34
20:45
Στα 43,2'' η κατοχή για τον Ολυμπιακό
20:45
Χάνουν την μπάλα οι "ερυθρόλευκοι"
20:45
Χάνουν την μπάλα οι "ερυθρόλευκοι"
20:46
Κάνει το φάουλ ο Λοτζέσκι στα 8'' πριν το τέλος του γ' δεκ. Είναι το 3ο του φάουλ
20:46
Βολές από τον Διαμαντίδη. Μέσα και οι δύο για το 42-36
20:47
Τελευταία επίθεση 8'' για τον Ολυμπιακό
20:47
Ο Σλούκας σκόραρε για το 44-36 μπροστά από τον Γκιστ. Τέλος γ' δεκ.
20:48

Εννέα πόντους ο Παναθηναϊκός σε αυτή την περίοδο. Η άμυνά του είναι καλή, αλλά η επίθεση πολύ κακή. Ο Ολυμπιακός με σκυταλοδρομία καλαθιών, Πρίντεζη, Λοτζέσκι, Σλούκα προηγείται με οκτώ. Όπως πάει το παιχνίδι πρέπει να θεωρείται διαφορά υπερασφαλείας αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

20:48
Ο Ολυμπιακός έχει χτίσει μία διαφορά 8 πόντων χάρη κυρίως στην εξαιρετική βραδιά του Λοτζέσκι που είναι αλάνθαστος. Έχει 5/5 βολές, 3/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο
20:49
Ξεκίνησε το δ' δεκάλεπτο! Πρώτη επίθεση για τον Παναθηναϊκό
20:49
(31') Ο Μαυροκεφαλίδης μειώνει σε 44-38
20:49
Αστοχεί σε ένα ακόμα τρίποντο ο Πέτγουεϊ
20:50
Για δύο και πάλι ο Μαυροκεφαλίδης. Το χάνει τώρα.
20:51
(31') Ο Σλούκας αστόχησε σε τρίποντο, όμως ο Σίμονς με επιθετικό ριμπάουντ γράφει το 46-38
20:51
(32') Τρίποντο από τον Διαμαντίδη. Μειώνει σε 46-41 και φτάνει τους 14π.
20:51

Για κάποιο λόγο ο Παναθηναϊκός δεν παίζει με το δίδυμο Γκιστ-Λάσμε που ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα.

20:51
Αστοχεί ο Περπέρογλου, ριμπάουντ από το Φώτση
20:51
Σπανούλης, Διαμαντίδης. Οι δύο ηγέτες των κορυφαίων ομάδων σε Ελλάδα και Ευρώπη.
20:51
Άστοχος και ο Μπράμος
20:52
(32') Φάουλ του Ούκιτς στον Σπανούλη
20:52
Νέο φάουλ του Ούκιτς στον Σπανούλη στη συνέχεια.
20:53
Αστοχεί και πάλι ο Πέτγουεϊ έξω από τα 6.75μ.
20:54
Ο Φώτσης δεν μπορεί να σκοράρει. Λάθος στη συνέχεια του Σπανούλη
20:54
(33') Αστοχεί και ο Ούκιτς σε λέι απ
20:55
Στο 34' ο Μπράμος αστοχεί σε τρίποντο. Το ίδιο και ο Μάντζαρης. Μαζεύει πάντως ο Ντάνστον
20:56
Φάουλ του Γκιστ στον Πρίντεζη στα 5.35'' για το τέλος του αγώνα
20:56
Έχουμε τάιμ άουτ στο παιχνίδι
20:57
Με φόντο τις άδειες εξέδρες...
20:58

Όταν δεν γίνεται να γράψεις αυτό που θες, και βλέπεις, καλύτερα να μην γράφεις τίποτα. Δεν είμαστε τώρα να πληρώνουμε πρόστιμα. Αυτό πάντως το παιχνίδι πρέπει γρήγορα να σβηστεί από όλα τα αρχεία.

20:58
Ο Σλούκας κάνει λάθος
20:58
(35') Ο Διαμαντίδης με λέι απ μειώνει σε 46-43, μετά από ώρα
20:58
(35') Απαντάει αμέσως ο Σλούκας για το 48-43
20:59
Κλέψιμο για τον Ολυμπιακό
21:00

Οι παίκτες παίζουν μόνοι. Όταν λέμε μόνοι, τόση τρίπλα κι ένας εναντίον ενός, από τα καλά χρόνια του Άιβερσον είχαμε να δούμε. Ο Ολυμπιακός έχει βγάλει τον Σπανούλη σε αυτό το διάστημα εμπιστευόμενος τον πολύ καλό Σλούκα.

21:00
(36') Έχασε το σουτ ο Μάντζαρης. Το ίδιο και ο Ούκιτς
21:00
Στα 3.17'' για το τέλος του αγώνα ο Σλούκας κάνει το 51-43
21:00
Στο +8 ο Ολυμπιακός, τάιμ άουτ από τον Πεδουλάκη
21:01

Απόντος του Σπανούλη, η άμυνα του Παναθηναϊκού μοιάζει μπερδεμένη διότι έχουν συνηθίσει την προσαρμογή.

21:02
(37') Άστοχος ο Φώτσης σε τρίποντο
21:02
(37') ο Μάντζαρης αστοχεί, αλλά η επίθεση είναι για τον Ολυμπιακό, βγήκε η μπάλα από το χέρι του Λάσμε
21:03
Κλέψιμο από τον Παναθηναϊκό
21:03
Στα 2.22'' πριν τη λήξη... Ο Παππάς με 2/2 μειώνει σε 51-45
21:03

Άναζητείται το επιθετικό πλάνο του Παναθηναϊκού. Αργά ναι, αλλά από εκεί και πέρα ο έχων την μπάλα την πετάει. Προσέξτε, δεν σουτάρει πάντα, μπορεί απλά να την πετάξει σημαδεύοντας σε μία γενική ...θεώρηση το καλάθι. Του Ολυμπιακού, για να αποφεύγουν τον κόπο, δίνουν την μπάλα στον Σλούκα που είναι ο μόνος ο οποίος σε αυτό το διάστημα, καταλαβαίνει το "μέσα στο καλάθι" και  όχι "μέσα στο γήπεδο".

21:04
(38') Βήματα του Λοτζέσκι και τάιμ άουτ από τον Μπαρτζώκα
21:06
Αστόχησε ο Παππάς στη συνέχεια.
21:06
(38') Στο 1.26'' για το τέλος του αγώνα ο Πέτγουεϊ σκοράρει για το 54-45
21:07
Δεν μπορεί να απαντήσει ο Μπράμος
21:08
Στα 58'' πριν τη λήξη ο Παναθηναϊκός έχασε την μπάλα με το Λάσμε. Το ίδιο και ο Σλούκας στη συνέχεια
21:08
Ακόμα 43'' για το τέλος κι έχουμε τάιμ άουτ
21:10
Στα 39'' πριν τη λήξη ο Διαμαντίδης χάνει την μπάλα και κάνει το αντιαθλητικό στον Μάντζαρη
21:11
(39') 1/2 βολές και 55-45
21:12
Ο Φώτσης στο τελευταίο λέι απ αστοχεί. Μένει το 55-45 στο τέλος του αγώνα στο ΣΕΦ.
21:12
Ο Ολυμπιακός νικάει το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς
21:12

Ο Ολυμπιακός κερδίζει δίκαια το, ας το πούμε, παιχνίδι. Πολύ κακή εικόνα που δεν δικαιολογείται από την έλλειψη ετοιμότητας. Είναι σαφές ότι υπήρχε πολύ άγχος ακόμα και στον Παναθηναϊκό. Οι γηπεδούχοι νίκησαν διότι είχαν σε πολύ καλή ημέρα τον Λοτζέσκι και τον Σλούκα, για να ισορροπήσουν τον αρνητικό Σπανούλη.  Ο Παναθηναϊκός ήταν πραγματικά κακός στην επίθεση χωρίς να έχει συγκεκριμένο πλάνο, ελπίζοντας ίσως ότι θα είναι άστοχος ο Ολυμπιακός. Θα τα πούμε σε λίγη ώρα στο Live του contra.gr. Μόνο να συνέλθουμε λίγο από αυτό που είδαμε, και είμαστε στην διάθεσή σας να συζητήσουμε.

21:13
Πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Ματ Λοτζέσκι ο οποίος ήταν εξαιρετικός και πέτυχε 14 πόντους όντας αλάνθαστος σε 19 λεπτά συμμετοχής.
21:15
Άλλους 12 πρόσθεσε ο Πρίντεζης, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Διαμαντίδης είχε 16 πόντους.
21:18
Πλέον ο Ολυμπιακός βρίσκεται στους 0 βαθμούς, αφού κάλυψε το -2 με το οποίο ξεκίνησε το παιχνίδι από την περσινή τιμωρία του και ο Παναθηναϊκός έχει 1 βαθμό
21:19
Σας ευχαριστούμε πολύ που παρακολουθήσατε το Live Blog του αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Μείνετε εδώ γιατί ακολουθούν δηλώσεις και ρεπορτάζ από το ΣΕΦ. Καλό σας βράδυ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK