Πανελευσινιακός - Άρης 70-78

Ο Άρης πέρασε δύσκολες στιγμές στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα με τον Πανελευσινιακό, ωστόσο κάλυψε γρήγορα τη διαφορά, μπήκε σε θέση οδηγού κι έφτασε στην τελική επικράτηση με 78-70.

Πανελευσινιακός - Άρης 70-78

Η εξέλιξη

Έπειτα από μία αναγνωριστική πρώτη περίοδο, ο Πανελευσινιακός ξεκίνησε τη δεύτερη με ένα σερί 10-0, προκαλώντας εκνευρισμό στο στρατόπεδο του Άρη (ο Πάσαλιτς χρεώθηκε με τεχνική ποινή στο 14'), προτού ο Βασιλόπουλος ευστοχήσει για όγδοη φορά έξω από τη γραμμή των 6,75 (σε 11 προσπάθειες των γηπεδούχων!), διαμορφώνοντας το 35-24.

Οι παίκτες του Σκαραφίγκα συνέχισαν να σκοράρουν από μακριά, το ίδιο έκαναν όμως κι εκείνοι του Πρίφτη, με αποκορύφωμα το τρίποντο του Πάσαλιτς για το προσπέρασμα στα μισά της τρίτης περιόδου (το 49-43 έγινε 49-52). Το σερί των "κιτρίνων" συνεχίστηκε και παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι μείωσαν στους 4 πόντους (4:42 πριν από το φινάλε), οι φιλοξενούμενοι δεν δυσκολεύτηκαν να διαχειριστούν με άνεση το προβάδισμά τους.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ. Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, πήρε οκτώ ριμπάουντ και μπήκε φορτσάτος σε μία σεζόν που οι "κίτρινοι" περιμένουν πολλά από εκείνον.

2. Ο Τόρεϊ Τόμας. Έβαλε 18 πόντους σε τρεις περιόδους, προτού τραυματιστεί, και σε πρώτη φάση γέμισε αισιοδοξία τους ανθρώπους του Άρη για την επιλογή τους να τον αποκτήσουν τον περασμένο Αύγουστο.

3. Ο Νεντ Κοξ. Με 15 πόντους έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στον Άρη, δίνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

4. Ο Άρικ Μάρεϊ. Πολύτιμη συμβολή με 14 πόντους, επτά ριμπάουντ και δύο τάπες, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας δυναμικός παίκτης μέσα στη ρακέτα.

5. Ο Σπύρος Μούρτος. Βρίσκεται αρκετά χρόνια στο στρατόπεδο του Άρη και, πλέον, δείχνει ικανός να προσφέρει. Εν προκειμένω, έβαλε 12 πόντους και ήταν ο μοναδικός παίκτης που πήρε διψήφιο αριθμό ριμπάουντ (10).

Πανελευσινιακός - Άρης 70-78

Το φύλλο αγώνα

Η άμυνα έδωσε τη νίκη στον Άρη, αφού στο πρώτο ημίχρονο ο Πανελευσινιακός έβαλε 42 πόντους και στο δεύτερο μόλις 28. Σημείο κλειδί ήταν το εξάλεπτο 23'-29', όπου το επιμέρους σκορ ήταν 2-22! Απ' ότι φαίνεται οι "κίτρινοι" θα βασιστούν στον Βεζένκοφ, περιμένουν πολλά από τον Τόμας και γέμισαν χαμόγελα από την καθοριστική παρουσία του Μούρτου. Καλά στοιχεία έδειξαν κι οι γηπεδούχοι μόνο που χρειάζονται διάρκεια στην απόδοσή τους, προκειμένου να πάρουν παιχνίδια στην έδρα τους και να αυξηθούν οι ελπίδες τους για την παραμονή.

Διαβάστε ακόμη:

Πλήγμα με Τόμας

News 24/7

24MEDIA NETWORK