Παναθηναϊκός-Αρης 71-59

Σε ένα ριπίτ του τελικού Κυπέλλου, το έργο είχε την ίδια κατάληξη. Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα τον Άρη (71-59) και... επιστρέψει στη μεσοβδόμαδη μάχη για την Ευρωλίγκα.

Παναθηναϊκός-Αρης 71-59

Η εξέλιξη:

Όσο το πάλευε ο Αρης, ο Παναθηναϊκός είχε τον Ζακ Ράιτ και έβρισκε απαντήσεις. Αν είδαμε κάτι διαφορετικό στο ΟΑΚΑ και σε σχέση πάντα με τον τελικό της Κρήτης είναι ότι ο Παναθηναϊκός έτρεξε. Οι γηπεδούχοι είχαν βρει ρυθμό και παρά τις αλλαγές του Πεδουλάκη (έως το ημίχρονο, είχαν παίξει όλοι πλην του Διαμαντάκου!) το σκορ δεν είχε σκαμπανεβάσματα. Με διαδοχικούς πόντους απέναντι στους άστοχους Θεσσαλονικείς (6/12 διπ., 0/4 τριπ., καμία βολή στο β' δεκάλεπτο) ουσιαστικά "καθάρισαν" το ματς. Η διαφορά παρέμεινε σε διψήφιο αριθμό, ο Ράιτ ήταν σταθερή αξία στο παρκέ και ο Παναθηναϊκός χωρίς να πιεστεί έφτασε στο άνετο 71-59.

Η καλύτερη πεντάδα:

1. Ο Ζακ Ράιτ ήρθε να δώσει το κάτι διαφορετικό. Δεν είναι οι 15 πόντοι που πέτυχε απέναντι στον Άρη, αλλά ότι... έτρεξε τον Παναθηναϊκό.

2. Ο Διαμαντίδης τελείωσε με 2 αμ. ριμπ. και έφτασε τα 1429, στα πρωταθλήματα ΕΣΑΚΕ. Απειλεί τον πρώην συμπαίκτη του, Κώστα Τσαρτσαρή.

3. Ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε την ευκαιρία να αλλάξει πρόσωπα και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε πολλούς παίκτες. Αυτό ανανέωσε την ομάδα.

4. Ο Ζήσης Σαρικόπουλος έκανε αισθητή την παρουσία του στο παρκέ, βοήθησε τον Άρη με συνεχόμενα καλάθια, αλλά δεν έφτανε για κάτι παραπάνω από το 71-59.

5. Αυτή τη φορά ο Άρης ήταν αξιοπρεπής. Οχι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, αλλά τουλάχιστον το πάλεψε όσο μπορούσε και αυτή τη φορά δεν άφησε τη διαφορά να φτάσει σε ντροπιαστικά επίπεδα.

Το φύλλο αγώνα:

Τροφή για σκέψη οι πολλές αλλαγές του Αργύρη Πεδουλάκη και αυτή η ανανεωτική εικόνα που έβγαλε ο Παναθηναϊκός. Τροφή για σκέψη ενόψει των δύσκολων στην Ευρωλίγκα. Στην αντίπερα όχθη ο Αρης δεν πήγαινε για κάτι διαφορετικό στο ΟΑΚΑ πέραν της ήττας με ψηλά το κεφάλι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK