Ηλυσιακός - Απόλλων Πάτρας 76-69

Με όπλο την άμυνα και την προσωπικότητα του Νίκου Χατζή, ο Ηλυσιακός νίκησε 75-69 τον Απόλλωνα Πατρών κι έφτασε στην ένατη θέση, μένοντας σε απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη.

Ηλυσιακός - Απόλλων Πάτρας 76-69

Έτσι κρίθηκε

Ο Γιώργος Ζευγώλης επέλεξε να κατεβάσει το ρυθμό, κάτι που αρχικά έδωσε στον Απόλλωνα την ευκαιρία να ξεφύγει με 11-17 στο 10’ και 19-27 στο 14’. Ο Στόγκλιν έκανε τα... δικά του και αυτό έβγαζε τον Ηλυσιακό από το πλάνο του. Τα πράγματα άλλαξαν όταν χάρις στην παρουσία του Χατζή ο Αμερικανός... μαζεύτηκε και η μπάλα πέρασε στον ασταμάτητο Αναγκόνιε.

Ο Απόλλων δεν περίμενε αυτή την... αλλαγή πλάνου και ένα γρήγορο 8-0 έφερε το παιχνίδι ισόπαλο, ενώ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 32-30 στο ημίχρονο. Τιθασσεύοντας, όσο είναι δυνατό, τον Στόγκλιν και μοιράζοντας το παιχνίδι με τον Χατζή, τον Δορκοφίκη και τον Αναγκόνιε, οι "κιτρινόμαυροι" κατάφεραν να κόψουν το ρυθμό του Απόλλωνα και να διαθέτουν βραχεία κεφαλή μπαίνοντας στα τελευταία πέντε λεπτά.

Οι πέντε σερί πόντοι του Χατζή στο 36.40'' έδωσαν το προβάδισμα νίκης στον Ηλυσιακό, ο οποίος προηγήθηκε με 64-56 και κατάφερε να κρατήσει την διαφορά ως το τέλος εκμεταλλευόμενος την αστοχία του Μακόλουμ, του Κλάιμπερ αλλά και του Αργυρόπουλου.

Αστέρι

Ο Νίκος Χατζής δεν παίζει άμυνα. Ο Νίκος Χατζής δεν είναι γρήγορος. Ο Νίκος Χατζής είναι ξεπερασμένος. Ο Νίκος Χατζής δεν πρέπει να παίζει στο σύγχρονο μπάσκετ. Αυτά λένε τα τελευταία...10 χρόνια οι ινστρούκτουρες του ελληνικoύ μπάσκετ. Η απάντηση δίνεται και στην εφετινή χρονιά στην οποία ο 37χρονος γκαρντ πήρε από το χέρι τον Ηλυσιακό και μάλλον τον κρατά στην κατηγορία.

Απογοήτευση

Ο ΜακΚόλουμ αποτελεί μία εξαιρετική περίπτωση αλλά με 3/13 σουτ, αποτέλεσε την αχίλλειο πτέρνα του Απόλλωνα.

Σχόλιο

Ο Ηλυσιακός πήρε μία μεγάλη νίκη που αν συνδυαζόταν και με ήττα του Πανελευσινιακού θα είχε έναν βραχνά λιγότερο στην κούρσα για την παραμονή. Η Ελευσίνα νίκησε τον Πανιώνιο(όχι δεν απολύθηκε ο Σφαιρόπουλος) αλλά οι "κιτρινόμαυροι" δεν ασχολούνται περισσότερο. Έχουν σημαντικό πλεονέκτημα και όσο ο Ζευγώλης συγκρατεί τον εκτός ελέγχου (και σούπερ ταλαντούχο) Στόγκλιν, δεν θα υπάρξει ζήτημα.

Ο Απόλλων έχει τα πάνω και τα κάτω του. Σπουδαία χρονιά, πολύ καλή δουλειά από τον Βετούλα, αρκεί να μην παρασύρεται από...έντονα συναισθήματα.

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 32-32, 53-52

Ηλυσιακός - Απόλλων Πάτρας 76-69
Ηλυσιακός - Απόλλων Πάτρας 76-69

News 24/7

24MEDIA NETWORK